çevresel faktörler uygun oldukça şahane kişilikler ortaya çıkacaktır
uyum, ahlak ve adalet güzel nesillerin tohumlarını filizleyecek
ahlaksızlık ve fitne ise toprağı zehirleyen şeyler
küsmeyin insanımıza, ahlaksızlık yapmadıkça dışlamayın
"bu memleket adam olmaz" lafı, kesinlikle bizden çıkmış bir laf değildir
olamaz böylesi bir kabullenme, ihanettir
söyleyeni değil, söyleteni hedef alıyoruz bu arada
bak kardeşim,Ordulu bir denizci japonyaya gidiyor orda bir bar kadınıyla evleniyor sonra ailesinden bir çok kişiyi iş imkanı nedeniyle
oraya cağırıyor.Orda bize göre iş japonlara göre iş olmayan işleri yapıyoruz,trt bunu belgesel yaptı orda izledim.Orda yaşayıp çalışan Türkün birisi diyorki
Biz millet olarak çok büyük bir milletiz,dinimizle,dilimizle,insanlığımızla emsalimiz yoktur bu dünyada amma velakin kendimizi eleştirmemizde gerek bizim kültür düzeyimiz çok düşük,öğrenmeye kapalıyız bu en büyük kaybımız.
Burda anlattığımı anladın sanırım.
arkadaşımın hikayeside şöyle : Tüv türkde adam benden sıra istedi abi acelem var müsade edermisin demiş,Oda sıra ile bu işler demiş,Sıranı bana verirmisin demiş
sıra fişini adama vermiş arkadaşım,adamda fiş sırası gelince vezneye yanaşmış ruhsatı uzatmış ruhsatla alınan fişin randevusundaki isim birbirini tutmayınca veznedeki kadın bu sizin fişiniz değil demiş.arkadaşımda durumu izah etmiş adamda böylece bu işlerin nasıl olduğunu öğrenmiş olmuş.Sormakta fayda var bilmeyebilir insan ama göründüğünün dışında havalar bir milyon içeri girip kahve makinasından fiş istedinmi adama güleriz.
Benim hikayem : uçakla kıbrısa gidiyorum koltuk numaram 22 a. adamın birisi 22 b ye oturmuş pardon müsade edermisiniz koltuğuma gececeğim dedim.adam yok birader oraya karım gelecek dedi

hostesi cağırdım hostes adama uçağın otobüs yada tren gibi olmadığını kendi kendine kimseye yer ayıramayacağını anlatamayınca uçuş biraz gecikti.Sonuçta ben yerime oturdum adamda mal olduğunu anladı

Genel böyle tiger.