Bitik debraj balatası statör yakarmı

Motosikleti
Küba dragon 50
Küba dragon 50 cc motosikletim 3 seferdir statör yakıyor.motor ısındıktan,sonra 60 km hızlarla geldiginde devir yükseliyor ama motor hızı artmıyor.bunun statöre zararı olurmu ikisi arasında bi baglantı varmıdır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Vitesli motorda devir yükseldiği halde sürat artmıyorsa bu debriyaj kaçırdığı anlamına gelir. Statöre bir etkisi olmamalı. Debriyaj ayarınızı veya balata / yaylarınızı kontrol ettirin.

Motosikleti
Jawa
Küba dragon 50 cc motosikletim 3 seferdir statör yakıyor.motor ısındıktan,sonra 60 km hızlarla geldiginde devir yükseliyor ama motor hızı artmıyor.bunun statöre zararı olurmu ikisi arasında bi baglantı varmı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yakar. Çok devir çevirir

Motosikleti
Yakar. Çok devir çevirir
Motosikletin devir kesicisi var bildiğim kadarıyla, eğer tasarlayan mühendis kasap değil ise devir kesicinin devreye girdiği devire kadar yanmayacak şekilde bir tasarım yapmıştır. Malum 50cc motorlar zaten düşük devirle kullanılamıyor...

Bununla birlikte ilk soru çok anlamlı değil; madem ki debriyaj kaçırıyor yeni debriyaj seti alınıp takılacak, burada statöre ne olur ne olmaz tartışması yapmanın pek bir manası da yok açıkçası. Sorun belli çözüm belli...

Motosikleti
Hah o devir kesici çinlerin çoğunda yok işte 😁
CDI ateşleme varsa vardır, ha orijinal CDI takılmamıştır vs. onu bilemem. Devir kesici olmayan motor 90'larda falan kaldı herhalde, güncel motorların hepsinde var.

Motosikleti
Küba dragon 50
Devir kesici yok ne kadar gaz verirsen o kadar gaz veriyor.baskıyı değiştirdim ama şimdi yolda kalacam korkusuyla binmeye korkar oldum çoğu kişi onla alakası olmaz dediği için kendimde motor konusunda bilgim olmadıgından buradan sormak istedim.

Debriyaj ile statör yanmaz, statörü yakan fazla haddinden fazla akım çeken aksesuarlar ve arızalı aküyü sürekli doldurmaktı. Bir başka arıza yaptıran ise arızalı konjektördür ancak arızalı konjektör aküyü fazla doldurur veya düşük voltaj üreterek aküyü besleyemez.

Devir kesicisi olmayan motorda boşta sonuna kadar kesiciyi görmek isterseniz supapı pistona yakalatıp motoru kitleyebilirsiniz, bu tarz şeyleri denemeyiniz.

Cdi var diyede cdi ya pek güvenmemek gerek, cdi nin kesicisi ile supap yayları uyumsuz olabilir ve gene supap yakalayabilir.

Ecu'suz motorlarda kesici denenmemeli. :)

Motosikleti
Küba dragon 50
Dene bir ayaklığa al. Bas boşta. Bakalım vu tu tu tu yapıyor mu
Debriyaj ile statör yanmaz, statörü yakan fazla haddinden fazla akım çeken aksesuarlar ve arızalı aküyü sürekli doldurmaktı. Bir başka arıza yaptıran ise arızalı konjektördür ancak arızalı konjektör aküyü fazla doldurur veya düşük voltaj üreterek aküyü besleyemez.

Devir kesicisi olmayan motorda boşta sonuna kadar kesiciyi görmek isterseniz supapı pistona yakalatıp motoru kitleyebilirsiniz, bu tarz şeyleri denemeyiniz.

Cdi var diyede cdi ya pek güvenmemek gerek, cdi nin kesicisi ile supap yayları uyumsuz olabilir ve gene supap yakalayabilir.

Ecu'suz motorlarda kesici denenmemeli. :)
Motor zorlandığı için devir yükselip motor gitmediği için fazla akım üretip yaktığı düşünmüştüm çünkü baka bi sorun yok gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar