Yemin ediyorum ağlıyorum.
Ne zor ya.
Acılarım pekişti .
Sabır sabır sabır.
Allah hayırlısını nasip etsin
Ne zor ya.
Acılarım pekişti .
Sabır sabır sabır.
Yemin ediyorum ağlıyorum.
Ne zor ya.
Acılarım pekişti .
Sabır sabır sabır.
basit bir motosiklet araştırması yaparken yazına denk geldim. Yazın dikkatimi çekti çünkü yakın zamanda ben de aynı acıyı yaşadım. Onun için ben de biraz duygularımı paylaşıp acına ortak olmak istedim.
Onu istemeye gelmemize 3 gün kala tartıştık ve benden ayrılmak istediğini söyledi. Dünyam başıma yıkıldı. Ailem günler öncesinden şehirdışından gelmişti. Onunla beraber yaşayacağımız evi tutup eşyaları dahi almıştım. Herşeyi onunla beraber büyük bir hevesle seçmiştik. Tartışmaya günler kala beraber çok sıkı bir pazarlıkla alyansımızı almıştık.
Ama olmadı işte.
Karşındaki insanın ayrılmak konusundaki kararlığını anladığında, artık ne yaparsan yap geri dönüşü olmayan bir yola saptığını fark ediyorsun ve işte asıl o zaman dünya başına yıkılıyor aslında. Sen de o eşiği yaşamışsın belli ki. Kavga etmeden, çirkefleşmeden, karşındaki insandan nefret etmeden ayrılmak da acını ikiye katlıyor.
Ayrıldığımız gün sarılıp, hıçkıra hıçkıra ağladık, helalleştik. Beni öylece ortada bıraktığına kızamadım bile. Hala daha kızamıyorum. Kendince haklı sebepleri vardı çünkü.
Ayrılalı 5 ay oluyor ama inan şu satırları yazarken bile gözlerim doldu. İşyerindeyim ve kendimi toparlamaya çalışıyorum.
5 aya rağmen hala gece başımı her yastığa koyuşumda o ayrılık anı gözümde canlanıyor.
Sıradan hayatıma devam ediyorum kendimi kötü alışkanlıklara teslim etmedim. Hayatımın dibe vurmasına izin vermedim. (Sen de izin verme sakın.) Ama son 5 aydır kapalı kapılar arkasında neler yaşadığımı bir ben biliyorum bir de Allah. Son 5 ayım psikolojimi ayakta tutmak için kendimle mücadele etmekle geçti. Başta bu mücadele insanı çok yoruyor ama zamanla kolaylaşıyor.
Bir şekilde atlatacağız dostum. İnsanoğlu her türlü koşulda yaşamını devam ettirebilecek şekilde yaratılmış.
Ne yaptın da soğudu merak ettim...Bende bayanım,haklı bir sebebi vardır kızın...Ya da herkes hakettiğini yaşar.Yinede harika anlatmışsın kardeş duygulandım doğrusu...
Ne yaptim.. sevdim mesela.. hemde kimsenin onu sevemeyecegi sekilde. Kendisi bir baskasina gonul vermeye kalktiginda bile sevdim..
Onunla maddi yonden rahat daha sikintisiz bir hayat surebilmek icin yurtdisina ciktim. Herseyle herkesle mucadele ettim ama yoruldum sonunda.. sevmekten degil zorluklardan zorunluluklardan degil kendisiyle mucadele etmekten yoruldum.
Bitti artik istemiyorum seni dedim 2 ay kadar ara ara telefonla ulasmaya calisti bana ama biliyordu ben ne dersem diyeyim birkez gelse yanima birkez ciksa karsima dayanamayip herseyi silecegimi biliyordu.
Gelmedi..
Bizim iliskimizde de her iliskide oldugu gibi kopmalar oldu ama kim gidiyorsa digeri gitti yanina affettirdi kendini bu hep boyle oldu ama bukez kendisi gelmedi. Kendisinin gelmedigini gorunce ben gitmek istedim araya başkaları girince yanlis anlasilmalar oldu. Ve sonunda herseyi bi kenara atip kimseye birsey sormadan ciktim düştüm yollara kendisine bile haber vermeden ve bu hikaye cikti ortaya..
Bugun aramasini istedim konustuk 1 saat kadar telefonda ve herseye ragmen duzeltebilecegimi herseyi unutturabilecegimi soylerken kendisinin bir baskasiyla birlikte oldugunu ogrendim.
Bende soruyorum kendi kendime ne yaptim diye...
Geçecek geçmesine ya gecip içimizdenmi gidecek ezip üstümüzdenmi geçecek yaşayip gorecegizArkadaşım hakkında hayırlısı olsun. İnşallah karşına daha iyi bir insan çıkar da bu günleri çabuk unutursun. Ama şunu bil ki hayatta senden daha değerlisi yok. Kimseye kendinden fazla önem vermeyeceksin. Kimse senden değerli değil. Bunu her zaman eşime de söylerim.
İki defa büyük kavga ettik , ikisinde de kapıyı çekip gitti , yarım saat sonra geri geldi. Barıştıktan sonra neden arkasından gitmediğimi sordu , kapıyı çekip gidiyorsan , bir planın vardır birşeyleri göze almışsındır dedim. Sonra oturup aptal aptal güldük. Buradan bir arkadaşın dediği gibi , bazı hatunların ayarı farklı oluyor. İyi çözmek lazım. Bizimki de nişanlılıktan beri sürekli bitirir geri barışır. Evlendik hala aynı. Önceleri çok panik yapardım , şimdi alıştım. Biliyorum yarın bebeğimiz olacak ama yine aynı kalacak.
Şunu anladım ki bir kadın bir erkeği terkediyorsa etrafında ilgisini çeken başka bir erkek vardır. Belki de bekarken bana böylesi denk gelmiştir.
Yoluna devam et , ona ait ne varsa elinden çıkar. Hatırlatacak ne varsa at gitsin. Eşimden önceki sözlümden ayrıldığımda bana aldığı kıyafetleri sobada yakmıştım. Fotoğrafı mektubu ne varsa çöpe atmıştım.
Onun bir yerlerde nefes aldığını yaşadığını gezdiğini gülümsediğini uyuduğunu uyandığını aklına getirdikçe midene kramplar girebilir. Bir zaman sonra alışıyorsun merak etme.