BITCOIN çılgınlığı

Bu arada dilediğiniz zaman elinizdeki Bitcoini satıp TL'ye dönebilirsiniz. Öyle patladı, tüm param gitti durumu olmaz. Risk sevmiyorsanız, aldığınız fiyatın %10 altına düştüğünde (eğer düşerse), satın TL'ye dönün.

Dilediğimiz zaman dönebiliriz diye bir durum yok. Bozdurup ev al diyorsun, yok diyor türk sitelerinde limit var. Bozduranlar da 1.000TL, 2.000TL anca.
Bir arkadaşımın 180.000$ ı var, 2012 de girmişti. Bozduramıyor çünkü paranın yok olma ihtimali yüksek :) Hiçbir aktarım güvenceye sahip değil.

Dilediğimiz zaman dönebiliriz diye bir durum yok. Bozdurup ev al diyorsun, yok diyor türk sitelerinde limit var. Bozduranlar da 1.000TL, 2.000TL anca.
Bir arkadaşımın 180.000$ ı var, 2012 de girmişti. Bozduramıyor çünkü paranın yok olma ihtimali yüksek :) Hiçbir aktarım güvenceye sahip değil.

Türk sitelerinde ki limit aylık 500000 TL. Dilerseniz bu limiti arttırabilirsiniz. 3 güvenilir borsa var. Üçüne de kayıt olup aylık 1500000 TL limite sahip olabilirsiniz. 1000-2000TL bozdurulabilir savınız yanlış. Arkadaşınızın bozduramaması durumu kendi bilgisizliği. Kendisine haber edin, bu 3 borsaya kaydolup TL'ye geçsin eğer istiyorsa. Önümüzdeki hafta sonu tüm parasını hesabına almış olur.

isterse o arkadaşa %10 karşılığında yardımcı olabilirim :)

Enparadan hesap açıyorum. Paribu diye bir yerden al sat yapılıyormuş heralde
Oraya bakıcam
Bir miktar parayla almayı planlıyorum.

Şahsen 400 TL yatırıp deneme yaptım 10 gün sonra 561 TL olarak elime parayı geri aldım. Yaklaşık 70 TL civarı da site para kesiyor. At gözlüklerinizden kurtulmanızı tavsiye ederim.

Kısa ve öz kripto paracıklar nasıl nerden alınıp satılır bilenler bi postlasa bana sevabına :)

Evet teorik olarak doğru fakat 500.000TL çevirildiğinde sitenin bi anda yok olmayacağı garantisi var mı ? Kanunen bir yaptırım söz konusu da değil.

Bu dediklerim yanlış anlaşılmasın bitcoin işi tuzak demiyorum. Sadece riskli ve kanunlara tabi değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

Kısa ve öz kripto paracıklar nasıl nerden alınıp satılır bilenler bi postlasa bana sevabına :)

Maalesef normal para gibi olmadığı için almak-tutmak-satmak biraz uğraştırıcı.

Evet teorik olarak doğru fakat 500.000TL çevirildiğinde sitenin bi anda yok olmayacağı garantisi var mı ? Kanunen bir yaptırım söz konusu da değil.

Bu dediklerim yanlış anlaşılmasın bitcoin işi tuzak demiyorum. Sadece riskli ve kanunlara tabi değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------

Başka kripto para birimleri göz koydum 2008 bu ne ya demeseydim şimdi milyonerdim :)

Türkiye'deki siteler günlük 30 milyon dolar işlem hacmine sahip. 500000 ile çökmezler. Zaten siz siteye BTC satmıyorsunuz. Siteyi kullanan, BTC almak isteyen kişilere satıyorsunuz. O kişiler alım yapmadan önce siteye para göndermek zorundalar. Site sadece aracılık yapıyor. Gittigidiyor, Ebay, Paypal sisteminden farklı değil. Yani sizin satmanız için, birileri o kadar parayı sitenin banka hesabına göndermiş oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiye'deki siteler günlük 30 milyon dolar işlem hacmine sahip. 500000 ile çökmezler. Zaten siz siteye BTC satmıyorsunuz. Siteyi kullanan, BTC almak isteyen kişilere satıyorsunuz. O kişiler alım yapmadan önce siteye para göndermek zorundalar. Site sadece aracılık yapıyor. Gittigidiyor, Ebay, Paypal sisteminden farklı değil. Yani sizin satmanız için, birileri o kadar parayı sitenin banka hesabına göndermiş oluyor.

ne bitcoin aldım ne de sattım.Fakat arkadaşın endişesi yersiz mi gerçekten ? Aracı kurumun güvenilir olduğundan nasıl emin olabilirsiniz ?

Yani kesinkle bir üçkağıt olamaz diyorsanız bunu biraz daha açar mısınız lütfen ? Bu aracılık işlemini yapan kurum/kuruluş/site(neyse) kimler tarafıdan denetleniyor ?

Son düzenleme:
Bir kaç ay içerisinde cihaz alıp girişimde bulunacağım.

Antminer S9'un stoklara girmesini bekliyorum.

Serüveni detaylı bir şekilde bloğumda paylaşacağım.

Motosikleti
Pcx
Bir motosiklet forumunda
"reelde bir varlik olmayan,turev ürün, kripto para üzerinden yatırım tavsiyesi, daha doğrusu "gaz verenler"
bu insanlar para kaybederlerse kayıplarını karşılayacak misiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bir motosiklet forumunda
"reelde bir varlik olmayan,turev ürün, kripto para üzerinden yatırım tavsiyesi, daha doğrusu "gaz verenler"
bu insanlar para kaybederlerse kayıplarını karşılayacak misiniz?

:) her yorumun altına (YTD) yazmak da ayrı bir komiklik geliyor bana.Bunları yazanlar Soros mu Buffet mı ki söylenenler dikkate alınsın.

Bi zahmet akıllarını kullansınlar ve aldıkları kararlar için kimseyi suçlamasınlar.

Kendisi alır, kendisi satar. Almayın deyince kayıpları karşılamıyorsak, alın deyince de kayıpları karşılamayız tabi ki. Adam aldığı bitcoin'i bana mı veriyor ki kayıplarını karşılayayım.

İşin içine ufaktan girin, korkulacak yanı olmadığını göreceksiniz. Çiftlik bank değil bu işin içinde vur kaç yapılacak bir durum yok.

Dün Bitcoin alan bugün zarar etti. İki ay sonra büyük kar edecek. Dün Litecoin alan bugün karda.

Bana 3 yıl önce Bitcoin diyene, hadi lan diyordum. Şimdi ben, bana hadi lan diyene anlatıyorum. Büyük fırsat, işin içine ufak miktar ile girin ve günlük 1 saatinizi ayırın, haberleri takip edin. Bir zaman sonra keşke yüklü girseymişim diye üzüleceksiniz ve yatırımınızı arttıracaksınız zaten.

Bitcoin çıkalı 9 sene oldu, ancak hala yolun başındayız. Benden uyarması.

Motosikleti
Pcx
Yaptığınız işin sorumlulugundan "ytd" veya Kârına ortak miyim ki zararina ortak olayım safsatasiyla kaçamazsiniz.

Yarın öbür gün birileri motorunu satıp parasini yok ederse hakkınızda dava açabilir.

Ayrıca Erhan kardeşimi uyarmak isterim.
Bu işlere yardım ve yatakliktan sorumlu olursun.

Kuran-ı Kerîm ' in Türkçe mealini okuyun diyoruz konu siliniyor, eyvallah

Ama motosiklet forumunda borsa ve bitcoin tavsiyelerine kimsenin gıkı çıkmıyor. 😊

Neden?
Bir işbirliği mi var?

Yaptığınız işin sorumlulugundan "ytd" veya Kârına ortak miyim ki zararina ortak olayım safsatasiyla kaçamazsiniz.

Yarın öbür gün birileri motorunu satıp parasini yok ederse hakkınızda dava açabilir.

Ayrıca Erhan kardeşimi uyarmak isterim.
Bu işlere yardım ve yatakliktan sorumlu olursun.

Kuran-ı Kerîm ' in Türkçe mealini okuyun diyoruz konu siliniyor, eyvallah

Ama motosiklet forumunda borsa ve bitcoin tavsiyelerine kimsenin gıkı çıkmıyor.

Neden?
Bir işbirliği mi var?

YTD ile kaçılabiliyor, kimse kimseye motorunu sat, Bitcoin'e gir demiyor. Herkes kendi riskini alır. Ufak bir meblağ ile girin, işi öğrenin diyoruz. Dolar almaktan hiçbir farkı yok.

Dava konusu da hep dillerdedir, ancak ben hiç böyle bir dava görmedim. Sizin bildiğiniz var mı?

Bir de işin şu tarafı var : Bu para kayıt dışı para, takip edilemiyor, USA trafiğine girmiyor, o yüzden de cazip tarafları var, kumar siteleri falan hep bunu kullanıyor galiba.
( Mesela biz İran'dan petrol ve doğalgaz alıp ödemeyi bitcoin ile yapsaydık kimse bir şey diyemezdi)
Bu yönüyle dünya ekonomisinin yönetenlerine karşı bir isyan denemesi gibi görüyorum ben bunu, altında çok daha ciddi şeyler var olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar