Bisan Bisan Roadstar 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aslında demek istedigim bilginin olmadıgı değil çok fazla gereksiz bilgi olduguydu. bu da sanırım biraz klavye motorcularından kaynaklanıyo galiba... bu arada benimde artık bir roadstar ım war ve beklediğimden iyi oldugunu düşünüyorum şu anda..

henüz uzun yol yapmadım ama 15 gün içinde 500 km lik bir tura çıkmayı düşünüyorum.. aynı şekilde bu konudada tavsiyelerinize ihtiyacım war. mesela bu motor en çok nerden arıza verir, nelerle karşılaşabilirim ve en kolay şekilde nasıl çözerim?
kocaman bir takım çantasıyla yola çıkamayacagım kesin. yanıma basit tamir işlemleri için birkaç alyan birkaç açık agız anahtar lokma takımı falan almayı düşünüyorum . tabiki yedek lastik ve gaz teli...

bunun dışında tavsiye edebileceginiz yada dikkat etmemi söyleyeceginiz birşey warsa çok sevinirim.. çünkü daha öncede motorla yolda kaldım ve bu durumu yaşayanlar bilir hiç eğlenceli olmuyo ;)
şimdiden yararlı paylaşımlar yapacak dostlara teşekkürler...

bir metre kadar balya teli,bir çekiç,bir tane duck bant,(geniş gri)bir tane izole bant,bir lastik tamir köpüğü,iki adet yedek şamriyel,bir tane zincir kilidi almanı öneririm.

Barış bizim sünger hava filtresinin jinlun un hava filtresi ile aynı olduğunu duydum. Sen gördünmü jinlun un hava filtresini bu olayın aslı varmıdır ?

Barış bizim sünger hava filtresinin jinlun un hava filtresi ile aynı olduğunu duydum. Sen gördünmü jinlun un hava filtresini bu olayın aslı varmıdır ?

Malzeme olarak aynı bildiğin sünger :p Ama şekil itibariyle alakası bile yok. Cİncun un filtresi düz. arabalardaki polen filtresi gibi. bizimkisi malum. Hayırdır filtre mi bulamıyorsun?? Bende var.

Hava filtresine tozu tutsun diye az miktarda yağ dökmüştük. Dün bakım yaparken filtrenin halini görünce acıdım. Yağ yapış yapış yapmış filtreyi. Yağ sökücü ile birgüzel yıkadım yağ falan kalmadı ama yenilesem iyi olur. Sen filtreyi kendinmi yapmıştın ?

Hava filtresine tozu tutsun diye az miktarda yağ dökmüştük. Dün bakım yaparken filtrenin halini görünce acıdım. Yağ yapış yapış yapmış filtreyi. Yağ sökücü ile birgüzel yıkadım yağ falan kalmadı ama yenilesem iyi olur. Sen filtreyi kendinmi yapmıştın ?

Yok abi dükkanda var 0. Kendim yapmadım. Ben farklı bir filtrasyon sistemi deneyeceğim. Bua rada akrter havalandırması fitlreye yönlendirildiği için yağ buharı süngeri yağlıyor zaten ekstradan yağlanmasına gerek yok.

bizimkilerin filtre kalın olduğu için emisyonu kolay ince bi süngerden kendim kesti biçtim aynı ebatta diktim çokta güzel oldu

yakıtı tam hesaplayamıyorum yani beceremediğim için farkını yakıt olarak anlayamadım ama çalışmasında gaz yemesinde rahatlık oldu.zaten çok toz çekebilecek yerde ve biçim olarak ona müsait değil oyüzden kalın sünger bana mantıksız geldi.ha havayı da fazla mı alıyor şu an hayır.önce almıyodu şimdide fazla fazla alsın:)

bisan fabrikası kapandı.ama başka bir firma getirebilir.ben tarsusta yedek parça bayisim bazı motorların yedek parçasında sorun yaşadığımız gibi bisan motosiklet tede aynı.alırken sor mutlaka yedek parça bayisi varmı varsa git önce yedek parçaları gör.derlerse yedek parçasını fabrikadan temin ediyoruz.sakın inanma.

bisan fabrikası kapandı.ama başka bir firma getirebilir.ben tarsusta yedek parça bayisim bazı motorların yedek parçasında sorun yaşadığımız gibi bisan motosiklet tede aynı.alırken sor mutlaka yedek parça bayisi varmı varsa git önce yedek parçaları gör.derlerse yedek parçasını fabrikadan temin ediyoruz.sakın inanma.

Bisan kapandı evet. Fakat bisanın getirdiği lifan 250 modelini sadece bisan getirmedi, tumopar ve keeway de getirdi. dolayısıyla yedek parça temini mümkün. Ayrıca benim çalıştığım iki farklı firma orijinal yedek parçalarını ithal ediyor hala. Aynı firmalar Mondial MCT 250 ninde parçalarını getirtiyor.

Bisan kapandı evet. Fakat bisanın getirdiği lifan 250 modelini sadece bisan getirmedi, tumopar ve keeway de getirdi. dolayısıyla yedek parça temini mümkün. Ayrıca benim çalıştığım iki farklı firma orijinal yedek parçalarını ithal ediyor hala. Aynı firmalar Mondial MCT 250 ninde parçalarını getirtiyor.

bunlara ek olarak osmanli motor var oda aynisi ve ben hic parca bulmakta zorlanmadim. bu arada motora canta takimi alicam bildiginiz bir yer war mi_? bizim motorlara uygun olan canta takimlari yakin zamanda ciddi sayilcak bir uzun yol planliyorumda.

bu motoru bisan diye tanımlamak zaten en büyük hata bu motor lifan 250 ve bu motoru arkadaşın dediği gibi türkiyeye onlarca marka getirdi parçası türkiye sınırları içinde bulunması en kolay motor borelli cmx serileri keeway monero v.b bir çok marka bu lifan 250 den getirtti.. üstüne üstlük zaten bu model esasen virago 250 clone u yani virago 250 parçalarıda bire bir uyar.. parçada sıkıntı çekilmiycek tek motorlardan biridir.. en kötüsü en en kötü senaryoda git yamahaya virago 250 lim var de şu şu parçalara ihtiyacım var de versinler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar