Bisan Bisan Roadstar 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selamlar arkadaşlar

motorsikletimin şanzumanını yaklaşık 1000 km önce sıfırı ile değiştirdim fakat tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum ve 4-5 ara dişliye ehtiyacım var yine eğer aranızda yardımcı olabilecek biri varsa çok minnettar kalacağım tekrar sıfır şanzuman alacak pozisyonum yok ve diğer dişlilerden sorun yaşamış bir arkadaşımızdan yardım bekliyorum motorum keeway fakat bisan inda uyduğunu öğrendim sizlerinde yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok çok teşekkür ediyorum iginize.

Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim... Saygılarımla

Seninle MSN den görüşelim Şanzıman için.

Sağlıcakla.

Classic cruiser a geçmeyi düşünüyorum eşimle binince bize küçük geliyor. Bir sıkıntım yok çok şükür ama hem classic cruiserlara olan ilgimin artması hemde motorun 2 kişi küçük gelmesi beni satmaya teşfik etti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Classic cruiser a geçmeyi düşünüyorum eşimle binince bize küçük geliyor. Bir sıkıntım yok çok şükür ama hem classic cruiserlara olan ilgimin artması hemde motorun 2 kişi küçük gelmesi beni satmaya teşfik etti.

Motorun ne kabahati var,
motoru büyüteceğine kendini küçültsene,
ben sana motoru sattığımda 75 kg lık tığ gibi adamdın
Şimdi oldun 95 .
üç aydır binmiyorsun motora belki de 100 kg olmuşsundur
gel seni üç gün kros a çıkarayım,kilo ver,sonra Roadstar büyük gelmezse namerdim:)

Motorun kabahati yok tabi abi kabahat bende :) 100 e 3 kaldı kg da. Motora binmez olurmuyum bugün atladım üstüne işe geldim. Senin evin orada saat 07:55 gibi geçtim sesi duymadınmı yoksa :)

Cross a çıkmak bana kilo verdirirmi gerçekten :) Verdirirse bir cross alıp hergün dagdan bayırdan işe geleyim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motorun kabahati yok tabi abi kabahat bende :) 100 e 3 kaldı kg da. Motora binmez olurmuyum bugün atladım üstüne işe geldim. Senin evin orada saat 07:55 gibi geçtim sesi duymadınmı yoksa :)

Cross a çıkmak bana kilo verdirirmi gerçekten :) Verdirirse bir cross alıp hergün dagdan bayırdan işe geleyim :)

tabii 100 kg olursun ben sabah ezanından sonra ayaktayım 07.55 de büroda ikinci fincan kahvemi içmiş oluyorum.
Sen aganı o saatte balkonda kahvaltı keyfi mi yapıyor zannediyorsun.
Yeni kros almana gerek yok.
Roadstar bile kros a gelir,sıkı bir kros çalışmasıyla üç ayda 30 kg garanti verirsin.

Abi dağ bayır gezmeye gerek yok artık Çorlu nun yolları tak crosluk :) Heryere meteor yağdı nede olsa. Bugün benim motora sis farlarını monte etmek için olan aparatın işini hallettim kısmet olursa akşama kadar sisleri monte ederim. Yakışıklı olacak kerata :)

Mutlu akü yerine Bosch un aküsünü tavsiye ederim hem uygun fiyatı hemde uzun ömürlü. Gerçi benim motorun üzerinde TET marka 12v 10 amp akü var ve 3 yıldır hiç şarj etmeden sorunsuz kullandım. Halen de kullanmaya devam ediyorum.

İnternette gezerken bende viragonun arka dişlisinin 530 luk olduğunu gördüm. Biz zinciri ölçerken genişlemesini de hesap etmiştik sanırım bizim motorun da zincir ölçüsü 530 114 olacak.

egelim 43 senin taktığın zincirin ölçüsü nedir ?

Ölçüyü sormadım ama gelen zinciri takarken usta "hmm 5.20 zinciri boşuna denemişiz 5.30 muş" gibisinden bi şeyler söyledi sanırım ama emin değilim yarın müsait olursam uğrar sorar sizle paylaşırım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:24 ----------

:pale: motor ardiyede park halinde dururken fark ettim tıpkı kaynamaya başlayan çaydanlığın tısslaması gibi ses geliodu depodan depo kapağını açıp kapayınca kesti yolda giderkende (depoda benzin olduğu halde) sanki benzin yetiştiremiyormuş gibi kesiklik yapıyor patırdıyor:pale: birde ana depo bitipte yedeğe aldığımda depoda bi dünya benzin olduğu halde yolda bıraktı beni bi fikriniz varmı arkadaşlar:silent:

[/COLOR]:pale: motor ardiyede park halinde dururken fark ettim tıpkı kaynamaya başlayan çaydanlığın tısslaması gibi ses geliodu depodan depo kapağını açıp kapayınca kesti yolda giderkende (depoda benzin olduğu halde) sanki benzin yetiştiremiyormuş gibi kesiklik yapıyor patırdıyor:pale: birde ana depo bitipte yedeğe aldığımda depoda bi dünya benzin olduğu halde yolda bıraktı beni bi fikriniz varmı arkadaşlar:silent:[/QUOTE]

yedek depo ile ana depo bağlantısı ters olabilir.patırdama da bence bujiden.hem bujilerin bozulmuşsa depoda kusur arama bence

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:00 ----------

bildiğiniz bi yerde sürücü sol ayak basamağı varmı

www.tumopar.com adresinde sürücü ayak basamayı mevcut.

Motoru güneş altında bırakmışsın muhtemelen egelim benzin buharlaştığı için çaydanlık gibi ses yapmış. Motorunu bir karbüratör ayarı yaptırsan iyi olur. Yedek depota alırken sorun oluyor muhtemelen yedek depo borusundaki hava karbüratöre doluyor ve hava yapıyor motor. Bende bu sıkıntıyı yaşamıştım. Depoyu hep dolu tutmak eniyisi hiç yedege alma bence.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:20 ----------

Bu arada sis farlarını taktım. En kısa zamanda bir foto yollayağım. YÖRÜK merakla fotoları bekliyordu :) Az kaldı dostum fotolar geliyor. Haftasonu hava güzel olunca bir güzel yıkayıp parlattım makineyi canavar gibi oldu. Gece geç saat oldu işim bittiğinde fotoyu başka zamana bıraktım oyüzden.

Zincir ölçüsü 5.20 -70 108 bakla :silent: buradaki 70 önemliymiş ustanın söylemesine göre:silent: çok fazla kafa yormadım sonuçta oldu ve sorunum çözüldü:cat: Depo ve yakıt sistemini yarın bi gözden geçircez arkadaşlar:rendeer:

Motorumu Boyatmak İstiyorum?

Orjinal rengi gri olan roadstarımı (yada replika viragomu):) kromajlarını ön plana çıkarmak ve daha iyi görünmesini sağlamak amacıyla boyatmaya karar verdim sizce matsiyahmı:silent: vernikli parlak siyahmı:silent: bordomu:silent: yoksa çift renk olarak orjinal gri boya üstte (deponun,ön ve arka çamurluğun üst tarafları gri kalacak diğer yantaraflar farklı renkte) mi:silent: olsun yada hiç boyatmayıp orjinal rengiylemi kalsın:silent: bi fikir verirseniz çok sevinirim:rendeer: fikirleriniz benim için çok önemli arkadaşlar teşekkür ederim...:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Orjinal rengi gri olan roadstarımı (yada replika viragomu):) kromajlarını ön plana çıkarmak ve daha iyi görünmesini sağlamak amacıyla boyatmaya karar verdim sizce matsiyahmı:silent: vernikli parlak siyahmı:silent: bordomu:silent: yoksa çift renk olarak orjinal gri boya üstte (deponun,ön ve arka çamurluğun üst tarafları gri kalacak diğer yantaraflar farklı renkte) mi:silent: olsun yada hiç boyatmayıp orjinal rengiylemi kalsın:silent: bi fikir verirseniz çok sevinirim:rendeer: fikirleriniz benim için çok önemli arkadaşlar teşekkür ederim...:rendeer:

Ben olsam motora boya sürdürmez,kromajları ön plana çıkarmak için depoya siyah kılıf yaptırırdım.Hem boya korunur,hem de daha ağır,kaliteli bir görünümü olurdu.Süleyman ın motorunda da Ömer'in motorunda da aynısını yaptık.Her iki motorda depo üzerindeki bisan Lifan yazıları bile pırıl pırıl duruyor,
Klasik hasarsız motoru hangi amaçla boyatırsan boyat orijinalliiği bozulur,değeri düşer.

Boyatmak yerine Savaş abinin dediği gibi depo kılıfı çok daha şık duruyor. Depo kılıfına Harley logolarını da eklediğimde göze çok daha hoş görünüyor motor.

İlle de boya yağacağım diye düşünüyorsan full siyah yapman daha hoş durur.

süleyman abi tümopara baktım sürücü sol basamak ürün bilgisinde temin ediliememektedir diye yazıyo.aklınızda bulunsunda abi bulabilecem biyer olursa yazarsan sevinirim.

Ana sayfayı uzun süredir güncellemiyorlar sen bence bir telefon açıp sor. Ellerinde var biliyorum ben.

Ayrıca ARBETUS da bende bütün yedek parçalar uygun fiyata mevcut diyordu istiyorsan onunla da irtibata geç onda da vardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
süleyman abi tümopara baktım sürücü sol basamak ürün bilgisinde temin ediliememektedir diye yazıyo.aklınızda bulunsunda abi bulabilecem biyer olursa yazarsan sevinirim.

dur bugün kıyaslarız,ikisinin aynı ürün olup olmadığı önemli.
Süleyman'ın motoru bakıma girecek,orada bir tane de ledow vardı.
aynı ise bir çözüm üretiriz parça temini konusunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar