Biri yalan söyledi ancak kim?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beyler geçen ay cbf150'mi sattıktan sonra baktım honda serviste satılık bir cbf250.Az km yapmış sahibi yurt dışına gitmiş uzun süredir satılık beklemede duruyo.Neyse cbf150'nin parası üzerine para ekleyip satın aldım.Servisten de motorun temiz ve masrafsız olduğuna dair güvence aldım.Atladım motora yaklaşık bir hafta gezdim.Tek gördüğüm sorun 5 nci vitese attıktan sonra mesela devir 9.000'deyken birden debriyaja basılmış gibi 7.000'e düşüyo ve tekrar yükseliyo.Motordan çok anlamadığım için önemsemedim ve ciddi bir sorun değildir dedim.Fakat 1 hafta sonra bu motor beni kesmez dedim ve satmaya karar verdim.Almaya gelen kişi yanında bir motor ustasıyla gelmiş.Usta motora atlayıp bir tur attı ve bu motorun debriyaj balatası bitik dedi.Ben de motordan anlamadığımı söyledim ve isterlerse honda servise gidebileceğimizi söyledim.Gerek yok dediler ve motora zaten uygun fiyat söylemiştim.Buna rağmen alacaklarını söylediler.Gerçi benim aldığım fiyat pek uygun değildi ancak zarar ettik.Debriyaj balatası 3-5 bin km gider ancak kısa zamanda değiştirilmesi gerekecek dediler.Kaçınılmaz bir masraf yani.Yaklaşık 400 TL gibi bir masraf.

Şimdi aranızda motordan iyi anlayanlara soruyorum bu motorun debriyaj balatası gerçekten bitik miydi yoksa alacak kişiler motora mok atarak daha uygun fiyata almaya mı çalıştılar?Aslında bir an önce satılsın diye değerinin altına satmıştım.Ancak benim kafama takılan eğer alıcılar doğru söylüyosa honda servis bana nasıl sorunlu motoru verip tertemiz motor diye satıyo.Burda biri yalan söylüyo ancak kim.Artık servislere de güvenim kalmadı.Servisten de motor alamıcaz.Ki usta bu motorla uzun yola çıktığını söylemişti.Debriyaj balatası sorununu görmemesi mümkün değil.Acaba 5 bin km sonra ben balatayı bitirip gittiğimde senin yanlış kullanımın yüzünden olmuş mu diyecekti?

debriyaş bitmeye başladıgında yani kaçırmaya başladıgında motor devirlenir fakat olması gerektiği gibi atak hızlanmaz, devir yukselir ama motorun yuksek devrini dişlilere ve arka tekerleğe iletmez..
gaz yemiyor olmasın senin motor?

GKN

cbf 250 nin balatası 400 liramıymış :)
bu anlatımdan durumunun ne olduğunu kimse bilemez.. motoru görsek bişi sölerdik..
debriyaj balatasıyla ilgili kimse bi ömür biçemez.. kullanıma yağa ısıya vs.. herşeye göre değişir.. ben 5000 kullanırım sen 25000 aynı balatayı..
ya kaçırıyodur yada kaçırmıyodur yani, bu işin az kaçırıyoru çok kaçırıyoru yok :)
kimin yalan sölediğini düşünmek boş, motoruna istediğin değeri alıcaksın satarken, eğerki dediğin gibi mok atıp fiyat düşürmeye çalışılıyosa götürücen bi yetkili servise herşey ortaya çıkıcak :wiinkk:

kim balatalara 400 ytl dediyse yalancı odur. eğer senden alan söylediyse bunu bilki motorunu ucuza kapatmak için yapılan bi oyun bu.

400liraya motoru rektefe yaptırırsın yaw tek balata 400olur mu hiç

Forumdan Uzaklaştırıldı
Beyler ybr ile falan kıyaslamayın.Bunun adı cbf250.Yedek parça pahalılığıyla ün yapmış bir motor.Benim merak ettiğim bu motorun debriyaj balatası gerçekten bitik miydi?Motoru 5 nci vitese atıp debriyajı bırakıyorum1 saniyeliğine 9.000 devirde iken sonra tekrar debriyaja basmışım gibi 7.000 devire iniyo.Sonra devir yükselmeye başlıyo.Şimdi motordan iyi anlayan arkadaşlara soruyorum.Bunun anlamı debriyaj kaçırması ve debriyaj balatasının bitik olduğu demek mi oluyo.Bana alıcılar yalan söylüyo gibi gelmedi.Çünkü 5 nci viteste hep bunu yapıyodu.Bana mantıklı geldi.Siz ne diyosunuz?5 nci viteste aniden deviri düşen bir motora debriyajı sağlam demek mümkün mü?Bence de kaçırıyodu.

İyi de debriyaj kaçırıyor olsa, kaçırmak için 5. vitesi beklemez ki her viteste kaçırması lazım, en çok da dik rampaları düşük vitesle çıkarken hissetmen gerekirdi.
Özellikle sadece 5. viteste bunu yapıyorsa hatayı şanzumanda aramak gerekir.
Ayrıca bence motoru alan arkadaşlar yalan söylemiş, mok atıp ucuza kapatma durumu yani.
Yine de sen aklındaki fiyata sattıysan geçmiş olsun, bereketini gör...

Forumdan Uzaklaştırıldı
İyi de debriyaj kaçırıyor olsa, kaçırmak için 5. vitesi beklemez ki her viteste kaçırması lazım, en çok da dik rampaları düşük vitesle çıkarken hissetmen gerekirdi.
Özellikle sadece 5. viteste bunu yapıyorsa hatayı şanzumanda aramak gerekir.
Ayrıca bence motoru alan arkadaşlar yalan söylemiş, mok atıp ucuza kapatma durumu yani.
Yine de sen aklındaki fiyata sattıysan geçmiş olsun, bereketini gör...

Şanzımanda dişli kırılması gibi durumlarda oluyomuş galiba böyle belli viteste kaçırma.

Anlattıklarına göre debriyaj bitmiş.. Yüksek devirde kaçırıp sonra tekrar toplaması debriyaj balatasının bittiğini gösterir. CBF serisinin içinde parçası en pahalı modeli cbf 250 dir. Tek ön amortisörün 1000 ytl olduğunu biliyorum. Servisin söylediğine göre parçası 600 lüklerden daha pahalıymış.

Beyler ybr ile falan kıyaslamayın.Bunun adı cbf250.Yedek parça pahalılığıyla ün yapmış bir motor.Benim merak ettiğim bu motorun debriyaj balatası gerçekten bitik miydi?Motoru 5 nci vitese atıp debriyajı bırakıyorum1 saniyeliğine 9.000 devirde iken sonra tekrar debriyaja basmışım gibi 7.000 devire iniyo.Sonra devir yükselmeye başlıyo.Şimdi motordan iyi anlayan arkadaşlara soruyorum.Bunun anlamı debriyaj kaçırması ve debriyaj balatasının bitik olduğu demek mi oluyo.Bana alıcılar yalan söylüyo gibi gelmedi.Çünkü 5 nci viteste hep bunu yapıyodu.Bana mantıklı geldi.Siz ne diyosunuz?5 nci viteste aniden deviri düşen bir motora debriyajı sağlam demek mümkün mü?Bence de kaçırıyodu.

evet arkadaşım senin debriyajın bitmek üzere çünkü biraz zorlandığında kaçırıyor anlattığın kadarıyla sonra debriyajı sıkıp bıraktığında gazı ayn ölçekte açmadığın için devir normale dönüyor ondan sonra gerçek olması gereken gibi yavaştan 9000 rpm e çıkıyor. debriyaj bitmek üzere olduğu durumlarda normal bir durum bu :cat:

Son düzenleme:
Debriyaj bitmesi durumunda HER VİTESTE debriyajı daha yeni bırakırken kaçırma durumu olur ve motorda sanki isteksizmiş gibi bir hızlanmama durumu oluşur. Ayrıca kavrama tamamlandıktan sonra da çekiş kaybı hissedilir.

Arkadaşın anlattığı durum farklı. Devir yükselirken belli bir seviyeden aşağı düşüyor ve hemen geri yükseliyor. Bunu da SADECE 5. VİTESTE yapıyor. Bu arıza kesinlikle şanzumanla ve hatta 5. vites dişlisiyle alakalı, dişli kırılmış veya aşınmış olmalı, değiştirilmesi gerekir. Tamiri bildiğim kadarıyla olmuyor.

CBF250'nin parçalarının pahalı olduğunu duymuştum, özellikle şanzuman dişlileri ciddi pahalı olacaktır, 400 lira maliyet bence gayet iyimser bir rakam.

Son olarak, bu şekilde bir süre kullanılırsa debriyaj balatasını da çok hızlı bitirecektir, ekleyeyim.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Demek ki anlıyoruz ki honda servis bana arızalı ve masraf çıkarması kapıda olan motoru tertemiz motor al bin diyerek kakalamış.Zaten ben 1 hafta bindikten sonra satmıştım.Tabi zararına.Haram olsun o zararım onlara.İnşallah adam olurlar o parayla.
Bundan sonra da ders olsun bana servisin elindeki ikinci el motoru almam.Bulduğum ikinci eli götürüp sağlam mı diye baktırırım ancak.O da honda olmaz.

Servis hakkında da kötü bişey söylemek istemem aslında, onlar da motoru alırken biri alıp kısa bir mesafe binmiştir, 5. vitese atmadıysa bu durumu yakalaması imkansız. Seninki biraz kötü şans olmuş, sağlık olsun...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Servis hakkında da kötü bişey söylemek istemem aslında, onlar da motoru alırken biri alıp kısa bir mesafe binmiştir, 5. vitese atmadıysa bu durumu yakalaması imkansız. Seninki biraz kötü şans olmuş, sağlık olsun...

Servisteki usta bunu bana satarken bizim burda 50 km mesafeli bir yer var.Ben oraya 20 dakika da gidiyorum bu motorla demişti.Demek ki 5 nci vitese de 6 ncı vitese de atmıştı.Ustanın bunu anlamaması mümkün değil.Ancak benim motoru uzun süre kullanacağımı düşünmüştü.Bir hafta sonra satacağımı düşünmedi hiç.Satın almaya gelen kişilerde yanında ustayla gelince foyası meydana çıktı.Ancak yüzleşme olmadı.Ben de yüzlerine vurmadım.Çünkü yağ gibi su üstüne çıkacakları kesin.
Geçenlerde de tanıdığım hatta akrabam olan bir ustanın elinde bir otomobil vardı.Bana satmaya çalışıyodu.Sonradan öğrendim ki o araba önden darbe yemiş.Ön takım haşat bi vaziyette satın almış piyasa değerinin çok altına.Sonra kendi tamir edip bana piyasa fiyatına kakalamaya çalıştı.Allahtan tanıdık biri o araba önden darbe yemiş sakın alma deyince uyandım olayı.Meğerse önden darbe yemiş önden çekişli arabalar bi daha dikiş tutmuyomuş ve piyasasının çok altına satılıyomuş.Ancak ben bu akrabama ne zaman bi araba götürsem sağlam mıdır desem çok güzel arabanın herşeyini söylüyo ve yardımcı oluyo.
Yani diyeceğim eğer serviste ve ustanın elinde bir motor veya araba görürseniz almayın.Gidin ikinci el bulup götürüp baktırın bu alınır mı diye.

Arkadaş,

Hayırlı olsun diyeyim ilk olarak. Debriyaj Balatası aşınmış ise hemen hemen her viteste tarif ettiğin kaçırmayı yapar, özelliklede ilk kalkışlarda güç fazlaca kullanıldığında kendini belli eder. Debriyaj Balatası yeni yeni aşınmaya başlamışsa, o zaman kaçırdığını çok fazla hissetmeyebilirsin. Özellikle motorun gazını çok açmadığın mutedil kullanım durumunda pek anlaşılmayabilir. Ancak, 5 viteste ve yüksek devirlerde, azar azar kaçıran balata ısınır ve baskı grubunun çelik yayları ısının etkisi ile bir an kaçırma durumunu arttırabilir ki bu da senin yaşadığın sıkıntıya benziyor. Debriyaj grubunun kaçırması arttığında motor kalkışlarda adeta gitmek istemiyormuşça bir durum gösterir ve hızlanma, ivmelenme azalırken yakıt sarfiyatı artar, sonundada oluşan ısı, baskı yaylarını tamamen gevrekleştirerek bir ikisinin aniden kırılarak debriyajın tamamen kullanılmaz duruma gelmesine neden olur.

CBF 250 gibi bir motor için 400 Lira debriyaj masrafı normal görünüyor. Honda yedekleri oldukça pahalıdır. Benim motorun arka fren balataları 100 Liraya değişmişti.

Tekrar hayırlı olsun.

Servisteki usta bunu bana satarken bizim burda 50 km mesafeli bir yer var.Ben oraya 20 dakika da gidiyorum bu motorla demişti.Demek ki 5 nci vitese de 6 ncı vitese de atmıştı.Ustanın bunu anlamaması mümkün değil.Ancak benim motoru uzun süre kullanacağımı düşünmüştü.Bir hafta sonra satacağımı düşünmedi hiç.Satın almaya gelen kişilerde yanında ustayla gelince foyası meydana çıktı.Ancak yüzleşme olmadı.Ben de yüzlerine vurmadım.Çünkü yağ gibi su üstüne çıkacakları kesin.
Geçenlerde de tanıdığım hatta akrabam olan bir ustanın elinde bir otomobil vardı.Bana satmaya çalışıyodu.Sonradan öğrendim ki o araba önden darbe yemiş.Ön takım haşat bi vaziyette satın almış piyasa değerinin çok altına.Sonra kendi tamir edip bana piyasa fiyatına kakalamaya çalıştı.Allahtan tanıdık biri o araba önden darbe yemiş sakın alma deyince uyandım olayı.Meğerse önden darbe yemiş önden çekişli arabalar bi daha dikiş tutmuyomuş ve piyasasının çok altına satılıyomuş.Ancak ben bu akrabama ne zaman bi araba götürsem sağlam mıdır desem çok güzel arabanın herşeyini söylüyo ve yardımcı oluyo.
Yani diyeceğim eğer serviste ve ustanın elinde bir motor veya araba görürseniz almayın.Gidin ikinci el bulup götürüp baktırın bu alınır mı diye.

Sen de ne kısmetli adammışsın birader hepsi seni bulmuş :queen:
Şaka tabi ki kızma, neyse ki kurtulmuşsun, tekrar geçmiş olsun :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
almaya gelenler bence seni uyuttular debriyaj balatası bitse her viteste yapar senin subaplara bakman gerek 400liraya arabanın debriyaj balatasını alırsın üstüne 150 ytl kalır sen uyumaya devam et

Bi kere almaya gelenler benim verdiğim fiyattan daha düşük fiyat istemediler.Zaten bir an önce satılsın diye uygun fiyat yazmıştım.Adamlar eğer fiyat indirme teşebbüsünde bulunsalardı ben bunu servisten temiz diye aldım.Buyrun servise gidelim dedim.Belki de adamlar serviste polemiğe girmemek için gitmedi ve verdiğim fiyatı uygun görüp aldı.Olsun üzerine masraf yaparız dedi.Bilmem anlatabiliyomuyum?Peki debriyaj balatası bitik değilse neden 5 nci vitese atınca debriyajı bıraktığım halde aniden devir düşüp sonra yükseliyo bana açıklar mısın?Sorun ya debriyaj balatası bitik ya da şanzımanda dişlilerde hasar var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar