Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beyler geçen ay cbf150'mi sattıktan sonra baktım honda serviste satılık bir cbf250.Az km yapmış sahibi yurt dışına gitmiş uzun süredir satılık beklemede duruyo.Neyse cbf150'nin parası üzerine para ekleyip satın aldım.Servisten de motorun temiz ve masrafsız olduğuna dair güvence aldım.Atladım motora yaklaşık bir hafta gezdim.Tek gördüğüm sorun 5 nci vitese attıktan sonra mesela devir 9.000'deyken birden debriyaja basılmış gibi 7.000'e düşüyo ve tekrar yükseliyo.Motordan çok anlamadığım için önemsemedim ve ciddi bir sorun değildir dedim.Fakat 1 hafta sonra bu motor beni kesmez dedim ve satmaya karar verdim.Almaya gelen kişi yanında bir motor ustasıyla gelmiş.Usta motora atlayıp bir tur attı ve bu motorun debriyaj balatası bitik dedi.Ben de motordan anlamadığımı söyledim ve isterlerse honda servise gidebileceğimizi söyledim.Gerek yok dediler ve motora zaten uygun fiyat söylemiştim.Buna rağmen alacaklarını söylediler.Gerçi benim aldığım fiyat pek uygun değildi ancak zarar ettik.Debriyaj balatası 3-5 bin km gider ancak kısa zamanda değiştirilmesi gerekecek dediler.Kaçınılmaz bir masraf yani.Yaklaşık 400 TL gibi bir masraf.
Şimdi aranızda motordan iyi anlayanlara soruyorum bu motorun debriyaj balatası gerçekten bitik miydi yoksa alacak kişiler motora mok atarak daha uygun fiyata almaya mı çalıştılar?Aslında bir an önce satılsın diye değerinin altına satmıştım.Ancak benim kafama takılan eğer alıcılar doğru söylüyosa honda servis bana nasıl sorunlu motoru verip tertemiz motor diye satıyo.Burda biri yalan söylüyo ancak kim.Artık servislere de güvenim kalmadı.Servisten de motor alamıcaz.Ki usta bu motorla uzun yola çıktığını söylemişti.Debriyaj balatası sorununu görmemesi mümkün değil.Acaba 5 bin km sonra ben balatayı bitirip gittiğimde senin yanlış kullanımın yüzünden olmuş mu diyecekti?
Şimdi aranızda motordan iyi anlayanlara soruyorum bu motorun debriyaj balatası gerçekten bitik miydi yoksa alacak kişiler motora mok atarak daha uygun fiyata almaya mı çalıştılar?Aslında bir an önce satılsın diye değerinin altına satmıştım.Ancak benim kafama takılan eğer alıcılar doğru söylüyosa honda servis bana nasıl sorunlu motoru verip tertemiz motor diye satıyo.Burda biri yalan söylüyo ancak kim.Artık servislere de güvenim kalmadı.Servisten de motor alamıcaz.Ki usta bu motorla uzun yola çıktığını söylemişti.Debriyaj balatası sorununu görmemesi mümkün değil.Acaba 5 bin km sonra ben balatayı bitirip gittiğimde senin yanlış kullanımın yüzünden olmuş mu diyecekti?