Motosikletteki LPG kiti gerçekten arabalardaki gibi güvenli mi peki ? motosiklet dediğin durduğu yerde devrilince bile sağı solu yamulabilen bir araç. Bide trafikte allah korusun kaza yaptın arkadan çarptılar sen bi tarafa düştün motosiklet taklalar ata ata gidiyo lpg hortumları regülatörü falanı filanı bunlara dayanıklı mı ? Bu LPG'li aracı şehiriçinde de kullanacaksın ya o motor o taklalar sonucu bir otobüs durağına girse yada yayaların çok olduğu bir yere girse parçalanmış motorunun yangın çıkarmayacağının patlamayacağının insanları öldürmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz ?
hiç bir şeyin garantisi veremem. kullanılacak malzemenin kalitesi, senin dediğin taklalar atarak kaza yapacak motosikletin tehlikesini en aza indirecektir.
tank yerine piknik tüpü takan birisinden kaliteli malzeme kullanmasını bekleyemezsin. bu bakımdan bu işlerin yasallaşması, kontrollerinin yapılması ve belli bir standartta getirilmesi herkes için iyi olur.
motorun birden fazla takla atması için aşırı hızlarda gitmesi gerek trafik kurallarına uymayan insanlardan da lpg için öngörülen standartlara uyması beklenemez, kaldıki aşırı hız yapan sürücüler genelde performas delisi olduklarından zaten LPG kullanmazlar diye düşünüyorum. LPG olayı sakin insanların işi ve bu insanların hız la işi olmaz zaten LPG yide tasaruf olsun diye takarlar. taklalar atacak motosikletin sahipleri genelde nos türü modifikasyonlara meyillidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:58 ----------
Yamyamaha arkadaşım kaç tane motoru perte çıkardım kazalardan dolayı ve hepside lpgliydi diye yazmıştı bir başka konuda. Hiç birindede başıma bundan dolayı bi hal olmadı demişti. Canlı yaşayan şahidi. Bu işi, işi bilene yaptırınca güvenlidir diye yazdım başından beri. Bendeki lpg regülatörü motor parçalansada zarar görmeyecek yerde. Tankın güvenlik boyutunu test eden kuruluşlar ve bunlara bağlı belgeler var. Testleride araç şasesi içinde değilde dış ortamda çıplak olarak yapılmakta. Videolarını seyrediniz. Yazmış olduğun felaket senaryosuna cevabımda lpg sizde nasılsa düzgün montajlanmız lpgli dede aynısı olacaktır. Bunun garantisinide lpg dönüşümü yapan firmalar veriyor. Ben bu işte yetkili bir kişi kurum kuruluş değilim. Ben bir kullanıcı olarak bu tezi savunan biriyim.
bir yanlışlık olmasın.

Türkiye trafiğinde seyreden bir motosiklet sürücüsü olarak elbette birden fazla kazaya, en kötüsünden arkadan yandan çarpmalara maruz kaldım. çok şükür pert e çıkardığım motorum yok.

özellikle zorlu dağ gezilerinde motorumu çok devirdim ve düşürdüm. elbette farklı kazalarda ve farklı etkilerde motorlardaki LPG tesisatı da darbe alacaktır.
ama belirttiğiniz gibi işi ehline bunun eğitimini almış bir makine mühendisine yaptırmak, kullanılan malzemeleri motora uygun seçmek tehlikeleri en aza indirecektir. benzinli motosikletlerde aynı şekilde kazalarda yanma kehlikesine açıktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------
Yazın güneş altında bekleyen siyah bagajın kaç dereceye ulaşabileceğini biliyor musunuz peki? Türkiye'de 550 tlye takılan malzemeye ben şahsen hiç güvenemiyorum...
pakistan ve hindistan gibi ülkelerde bagajdaki LPG nin güneşte patlaması olayları haberlere konu olmuştur. ama arka çantaya yapılan uygulamada çantadaki boşlukların püleretan köpükle doldurulması. belli bir basınçdan sonra gazı tahliye den şamandıra seçilmesi bu kazaları azaltacaktır.