- Katılım
- 23 May 2025
- Mesajlar
- 347
Kim ne derse desin değil o sizin için en iyisi hepimiz için öyle ama eleştiriye kapalıyız malesef kin tutuyoruz eleştiri gelince böyle araştırıp bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz konuyu kişiselleştiriyoruz yazık yahu...Bir sürücü motorunu çok sevdiğinde ister istemez kötü yanlarını gözü görmeyip iyi yanlarını abartma eğiliminde oluyor. Ben de mesela normal şartlarda kafası çalışan hiç kimsenin almayacağı bir motoru sürüyorum. O kadar seviyorum ki hergeleyi , hani "bu motor dünyanın en güzel motorudur" desem, inanarak söylemiş olurum.
Ekonomi malesef kendime ait motorumu ancak aldım öncesinde motosiklet sadece bi yerden bir yere gitmek için taşıttı benim için. Kendime ait ilk motorum adıma kayıtlı olan motorum o yıllarda aldığım motosikletti hocam neyi neden açıklatıyorsun bana wp ver de madem sana bir kaç eski fotoğrafımı bir kaç da güncel fotoğrafımı atayım madem (motosiklet ile) inan da rahatla uğraşmış bulmuşsun konuyu helal olsun büyük başarı şimdi açıklamayı oku inan inanma da sus lütfen en azından bu konuyu kapat ne olur. Nereden ne yorum çıkarıp saldırıyorsun konuda bahsettiğim motosiklet kullanıcısısın yeminle en güzel örnek oldun burada çok sağol.![]()
Yemin ederim şu içine düştüğümüz durum aşırı üzüyor beni keşke sadece bu şekilde yaparak yaşanmamış gibi davranabilsem ama neyse umarım kapanır bu son yorumumuz olur.Yorum yapmayı kapat ve geç uğraşma
öncelikle güzel yaklaşımla eleştirin için teşekkür ederim hocam. Hak veririm asıl işim bu değil kurgu için de fazlaca vakit harcamak lazım. Popüler olmak dediğiniz şu ki eğer çekilen videolar para kazandırırsa işte o zaman dediklerinizin tamamı devreye girer şuan malesef elimizden gelen bu hiç olmasa belki bir iki kişinin işine yarasa yeter 7 yıldır sanırım video atıyorum daha 1krş para görmedim açıkçası popülerlik desen zaten o hiç yok olsun yine de devam en kötü anı olur. Saygılar.Paylaştığın videoyu izlemedim, video ile yada seninle ilgili bir yorum da yapmadım ama bu konudaki soruna kendi açımdan cevap vereyim.
Eskiden motosiklet üzerine gezi, teknik bilgi yada inceleme videoları azdı ve değerliydi. Günümüzde o kadar çok abuk subuk video yapan var ki motosiklet inceleme videosu izlemiyorum. Denk gelenleri de ciddiye almıyorum. Eskiden almayacağım motosiklet de olsa açar videosunu izlerdim.
Sen video üzerinden yaptığın incelemeyi, 1-2 fotoğraf ve imla kurallarına dikkat ederek yazsaydın çok daha fazla ciddiye alınırdın. Gerçek niyetini bilmiyorum, şu da demiyorum ama genel kanıda motosiklet videosu çekip birşeyler anlatmaya çalışanlar popülerlik kasmaya çalışıyor şeklinde.
Motosiklet üzerine video ile düzgün bilgi aktarmak istiyorsan bunu çok iyi bir kalitede yapman lazım. Çekimlerin, editleme işi, diksiyon, kurgu vs 10 numara değilse sıradan bir videodan binlerce var. Haliyle değersiz, hunharca eleştiriye açık.
Hadi kolay gelsin.
Teşekkür ederim öncelikle değerli yorum için ama sürüş odaklı değilde daha çok her devirde her vites aralığında nasıl tepki verecek odaklı bindim biraz motora belki duyup dinlediklerim etkiside olabilir tabiki ama yıllarca honda sürmüş ve stabilitesinden emin bir kaç abimiz de aynı yorumu yaptı siz nx500 test sürüşü yaptınız mı hiç peki? Yada test sürüşünde özellikle nelere dikkat ediyorsunuz ben nelere dikkat etmeliyim sizce?@EmreArslan Nx 500 videonu izledim. Ben de o hafta sonu hem Cumartesi hem de Pazar oradaydım. Sasalı yolunda hem Transalp hem de Nt1100 sürdüm. Sana diyeceklerim; videon için öncelikle eline emeğine sağlık ama külliyen yanlış vites ve devirde sürüyorsun. O yolda ben de sürdüm hiç öyle 2.3. viteste 9000 devirde gidilecek bir yer değil. Videon abartılı derecede yanlı, kusura bakma olmamış.
Ben Transalp 750 sürdüm, 3000 devirden sonra ellerimi uyuşturacak kadar titreşim vardı. 3000 devir o yol için normal hatta normalin altı bir devir. Yine de titreşimden rahatsız oldum. Lakin bu normal bir sürüşte olabilecek bir rahatsızlık ancak Nx 500 gibi fındık kadar bir makinede 9000 devirleri görmek hele ki 2. ve 3. viteste çok anlamsız.Teşekkür ederim öncelikle değerli yorum için ama sürüş odaklı değilde daha çok her devirde her vites aralığında nasıl tepki verecek odaklı bindim biraz motora belki duyup dinlediklerim etkiside olabilir tabiki ama yıllarca honda sürmüş ve stabilitesinden emin bir kaç abimiz de aynı yorumu yaptı siz nx500 test sürüşü yaptınız mı hiç peki? Yada test sürüşünde özellikle nelere dikkat ediyorsunuz ben nelere dikkat etmeliyim sizce?
Yanlış anlaşılmasın kendimi geliştirmek amaçlı sorularım saygılar.
700cc çift silindirden 90beygir çıkaran ve titremeyen bi motor var mı kiBen Transalp 750 sürdüm, 3000 devirden sonra ellerimi uyuşturacak kadar titreşim vardı. 3000 devir o yol için normal hatta normalin altı bir devir. Yine de titreşimden rahatsız oldum. Lakin bu normal bir sürüşte olabilecek bir rahatsızlık ancak Nx 500 gibi fındık kadar bir makinede 9000 devirleri görmek hele ki 2. ve 3. viteste çok anlamsız.
Skerler 3000 devirde el uyuşturan 750 cc makineyi, hem de bu kadar fazla para veriyorsan.700cc çift silindirden 90beygir çıkaran ve titremeyen bi motor var mı ki![]()
Ben de izledim 4 te birine anca dayanabildim..@EmreArslan Nx 500 videonu izledim. Ben de o hafta sonu hem Cumartesi hem de Pazar oradaydım. Sasalı yolunda hem Transalp hem de Nt1100 sürdüm. Sana diyeceklerim; videon için öncelikle eline emeğine sağlık ama külliyen yanlış vites ve devirde sürüyorsun. O yolda ben de sürdüm hiç öyle 2.3. viteste 9000 devirde gidilecek bir yer değil. Videon abartılı derecede yanlı, kusura bakma olmamış.
Bence keşke kesiciyi daha erken bir devire alsalardı yerinde olurdu nc de yaptıkları gibi transalp de kullandım hemde nx500 den hemen önce o çok daha iyiydi mesela rahatsız etmeei beni o titreşim tork titreşimi gibi geldi banaBen Transalp 750 sürdüm, 3000 devirden sonra ellerimi uyuşturacak kadar titreşim vardı. 3000 devir o yol için normal hatta normalin altı bir devir. Yine de titreşimden rahatsız oldum. Lakin bu normal bir sürüşte olabilecek bir rahatsızlık ancak Nx 500 gibi fındık kadar bir makinede 9000 devirleri görmek hele ki 2. ve 3. viteste çok anlamsız.
Çok ayrıştırmışsınız hocam olsun güzel farklı bir bakış açısı tecrübeler sonucu olduğu her kelimesinden anlaşılıyor.ben motorculara saygımı motor tarzlarına göre farklı seviyelerde gösteriyorum...
1- mesela v-strom gibi, bmw gs yada africa twin gibi motor sürücüleri bana daha aklı başında gibi geliyor. belirli bir tecrübeye, olgunluğa, bilgeliğe ulaşmış ve son derece uysal insanlar gibi geliyor. bence en karizma sürücüler bu grupta.
2- sport touring sürücüleri; bunlar da yukarıdaki gibi saygı duyduğum fakat biraz daha serserilik yapma ihtimali olan ama yine de diğer gruplara oranla daha çok saygı duyduğum grup.
3- maxi scooter; bu grup da iyidir, yine diğer gruplara oranla aklı başında sürüş sergiledikleri için saygı duyarım.
geri kalan gruplar arasında ayrım yapmıyorum, hepsi potansiyel kötü kullanıcılar, çapır kullananlar köyün ağası modunda ayrı bir dünyadalar zaten.. racing kullananların nereye saplanacakları belli değil, görünce kaçacak şerit arıyorum ben... naked kullananlar zaten yanlamaktan teker yapmaktan düz gittiklerini gören cennetlik.. commuter, paketçi scooter falan bunlar zaten yola bakmadıkları için bunları görünce direk yol vermek durumunda kalıyorum yoksa direk çarpışıyorsunuz bunlarla... durumlar böyle.
Neden test etmiyeyim tamam söylediklerinize dikkate alırım hocam ama rahat hissetmedim ve bunu dile getiriyorum yani bu kadar basit.Ben de izledim 4 te birine anca dayanabildim..
Emre kardeşime de burdan tavsiye vermek gibi olmasın da , sen motor test etme
Ciddi söylüyorum bak...
1. vites 2. vites 8000 9000 devire çıkıp titriyorrrrrrr diye hayıflanmak ne demektir anlamadım ..
Hani diyorsun ya alt takımlarım vibrasyondan telef falan oldu diye .....
NX 5 de 9000 devirlerde yardırılacak motor değil
Sen yanlış anlamışsın konuyu ..
Senin alt takımlar değil de ,motorun ciğeri söküldü
Hakana rakip bile olabilirsin![]()
Tenere için gayet başarılı diyorlar ama süremedim henüz o kadar yorum yapamıyorum süren var mı aramızda?700cc çift silindirden 90beygir çıkaran ve titremeyen bi motor var mı ki![]()
Motosikleti sürerken bunu söyledim bende o kadar para ya olmamalı en azından basit bir sorun çözülmeliydi.Skerler 3000 devirde el uyuşturan 750 cc makineyi, hem de bu kadar fazla para veriyorsan.
Az bile. Mabadından böyle söz uyduranları üstüne bir de "eşşek suya gidip gelinceye kadar" sopalamak gerek.Motosiklet kullanıcısı olarak Paylaşım yapıyorum yine bir motosiklet kullanıcısı tarafından zorbalanıyoruz.
Siz bir ekipmisiniz?Az bile. Mabadından böyle söz uyduranları üstüne bir de "eşşek suya gidip gelinceye kadar" sopalamak gerek.
![]()
Türkçeyi Türk Dil Kurumundan daha iyi biliyorum sanıyorsun ama bilmiyorsun.Siz bir ekipmisiniz?
zorbalanmak · zorbalamak fiilinin edilgen hali. zorbalığa, kaba baskıya maruz kalmak. · her canlı ölümü tadacaktır'dan sonraki kesinleşmesi en kesin eylem ...
Türkçe dersi verir oldunuz şimdi de valla helal olsun yaptığınız şey işte bahsettiğiniz tam olarak neyse ben bütün bu yaptıklarınıza cevap vermeye devam edicem siz de bir insan evladısınız sopalamak varsa aklınızda gerçekten adresimi açık bile paylaşabilirim hocam buyrun gelin hangi eşşek sudan geliyormuş sizin bu cüretkar tavrınızı hiç bir insana yakıştıramadım.
Yine de saygılar.![]()
Topla eşek işime gelirdi tüh. Sopalamak falan diyince bi heveslenmiştim ama olsun sizin öğrencilere sopalamayı öğretmişseniz onlara da üzüldüm ülkenin eğitim sektörünü zaten biliyorsuk. İzaha ne hacet… benden de ilk kez sevgiler…Türkçeyi Türk Dil Kurumundan daha iyi biliyorum sanıyorsun ama bilmiyorsun.
Türkçe dersi de veririm, matematik de, sosyal bilgiler de. Çünkü ders vermenin mektebini 8 yıl okudum.
Bu yaşıma kadar kimseyle kavga etmiş değilim. Adres vermene gerek yok, öyle bir niyetim olsa seni senden önce bulur, gıcıklık olsun diye de suya topal eşeği gönderirim.
Yine de sevgiler.![]()
tenere 90 beygir miBence keşke kesiciyi daha erken bir devire alsalardı yerinde olurdu nc de yaptıkları gibi transalp de kullandım hemde nx500 den hemen önce o çok daha iyiydi mesela rahatsız etmeei beni o titreşim tork titreşimi gibi geldi bana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Çok ayrıştırmışsınız hocam olsun güzel farklı bir bakış açısı tecrübeler sonucu olduğu her kelimesinden anlaşılıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Neden test etmiyeyim tamam söylediklerinize dikkate alırım hocam ama rahat hissetmedim ve bunu dile getiriyorum yani bu kadar basit.
Yorumun ve ayırdığın vakit için teşekkür ederim ama kimseye rakip olmam rakip olacak konuda yok ben beğenmedim bu kadar basit abartılacak nişey değil test etmeye devam sürmeye devam beğendiğim motoruda över göklere çıkartırım hakederse şahsi fikrim sizlerin yorumuna saygı duyduğum gibi saygı duyulsun bana yeter. Saygılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tenere için gayet başarılı diyorlar ama süremedim henüz o kadar yorum yapamıyorum süren var mı aramızda?
Motosikleti sürerken bunu söyledim bende o kadar para ya olmamalı en azından basit bir sorun çözülmeliydi.