Birbirimize olan bu öfke niye ?

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Arkadaşlar youtube, instagram wp gurupları ve bu tarz forum platformlarında çokça paylaşımım konum var bundan 15 yıl önce başlayan motosiklet serüvenimde birçok insan tanıdım son zamanlara kadar tamamı tertemiz güzel insanlardan oluşan motosikleti daha çok sevmemi sağlayan birlik ve beraberlik hakimdi (en azından ben öyle gördüm) fakat son zamanlarda ne değişti?
Kendi aramızda bile destek yerine köstek, eleştiri bile olsa insanlar tatlı dille hitabetini bozmadan nazik bir dil kullanırken ne ara bu kadar nefret, kaba üslup hakarete varan söylemlere evrildi.
Biz değilmiyiz motosiklet kullanan adam kendini sever doğayı sever insanları sever bu kadar topluluğun bir araya gelmesi bu amaç doğrultusunda değilmiydi?

Birlik olalım beraber olalım birbirimize bir şeyler katalım en büyük hazinemiz budur.

Motosiklet kullanmayan kesimi zaten ayırıyorum akıllara zarar. Yok efendim aralardan giden motorcu tehlike saçtı, yok sol şeritte hız sınırları dahilinde sollama yapan motorcuya hakaretler eşliğinde video çekilmiş milyon izlenen sayfalar bunu iş gibi paylaşıyor. Araya girsen suç, girmesen suç, sürat yapsan suç, hız sınırlarında devam etsen suç v.s. bizim bir arada bunlarla uğraşıp kendimizi trafiğe kabullendirmemiz gerekiyor aslında.
AMA
Motosiklet kullanıcısı olarak Paylaşım yapıyorum yine bir motosiklet kullanıcısı tarafından zorbalanıyoruz. Eskiden imkan yoktu cep telefonu ile çekerdim paylaşım yapardım ki benim yaşadığım sıkıntıyı adam yaşamadıysa gard alsın yaşadıysa nasıl çözdüğümü görsün, motor alacak ise bunları bilerek yaklaşsın konuya vesaire. Olumlu eleştiriler yağar olumsuzlar da tatlı dille yapılır nasihat edilir öğüt verilir video hakkında gerek motosiklet hakkında daha tecrübeliler videoya güzel anlatımla eleştiride bulunurdu.

Şimdi ne oluyor? Bir düşünceni, fikrini beyan etmeye korkuyorsun çünkü en iyisini de yapsan eleştiri yağmuruna tutuluyorsun, nefret söylemleri, hakaretler gırla.

Biz birbirimizle sağlıklı iletişim kuramazsak yok olmaya mahkumuz demektir. Ne gençliğe sevdirebiliriz. Ne de kendimize...

İçimi döktüm okuyup aynı düşünceleri paylaştığım insanlar yada saygı çerçevesinde eleştirecek her kullanıcının cevabını merak ile bekliyorum hepsini tek tek okuyacağım.

Tekerinize taş değmesin yolunuz bahtınız açık olsun.

Motosikleti
D400
Kardo kendi açımdan söyleyim; vlog actıgım zaman ekipman yoka izlemiyorum videoyu.

Arkadaşlar da benzer şeyler söylemişler sana, ama her zaman üslup dogru olmuyor bazen ayarını kacırabiliyorlar.

Bu forumda insanlar kask önerisi sorunca "50000 tane konu var" diye azarlayan insanlar motosiklet forumunda "g.tümü nasıl traş ederim" seviyesinde acılan troll konulara 50 tane mesaj atıyor.

Herkes kendi malını güzelleme peşinde. Sonuçta kimse yoğurdum ekşi demez. En basiti 125cc motorlar mesela. 2 yıldır Drift L kullanıyorum kendi çapımda ufak tefek tamir,bakım işlerini de yapıyorum. Bundan birkaç ay önce RTR200 alan arkadaşım sırf Çin malı motora biniyorum diye bana bilgisizsin,yanlış yapmışsın TVS Raider alsaydın dedi.(Ben motoru aldığımda Raider henüz piyasada yoktu.) Aslında ortada kendi motorumu övdüğüm bir durum da yoktu. Bu sözde motorcu arkadaş hani çok biliyor ya,daha motor kullanmaya başlayalı 3 ay ya olmuş ya olmamış. Bana dediği şey ise Driftlerin hepsinin kronik sorunlu olduğu,berbat olduğuydu. Ben sorun yaşamadım dediğimde ise bana verdiği cevap ''Sen motoruna çok bakım yapıyorsun devamlı gözün onda o yüzden.'' dedi. Zaten motoruna iyi bakmayacak,aldığı gibi dağa taşa vurup sonra bir köşeye savuracak arkadaşlar burada motorcuyum demesin. Motosikletler narin aletler. Çin,Japon veya Hint farketmez zaten hemen hemen hepsinde belirli başlı sorunları görüyoruz. R25-MT25 yatak sarma muhabbeti de bu bilinçsiz,adam akıllı kullanmasını bilmeyen arkadaşlar yüzünden çıktı.

Kardo kendi açımdan söyleyim; vlog actıgım zaman ekipman yoka izlemiyorum videoyu.

Arkadaşlar da benzer şeyler söylemişler sana, ama her zaman üslup dogru olmuyor bazen ayarını kacırabiliyorlar.

Bu forumda insanlar kask önerisi sorunca "50000 tane konu var" diye azarlayan insanlar motosiklet forumunda "g.tümü nasıl traş ederim" seviyesinde acılan troll konulara 50 tane mesaj atıyor.
Herkes tecrübesinin olduğu konuda yazar. Demek ki traş konusunda bayağı tecrubeli arkadaşlarımız varmış. :D

Motosikleti
D400
Herkes kendi malını güzelleme peşinde. Sonuçta kimse yoğurdum ekşi demez. En basiti 125cc motorlar mesela. 2 yıldır Drift L kullanıyorum kendi çapımda ufak tefek tamir,bakım işlerini de yapıyorum. Bundan birkaç ay önce RTR200 alan arkadaşım sırf Çin malı motora biniyorum diye bana bilgisizsin,yanlış yapmışsın TVS Raider alsaydın dedi.(Ben motoru aldığımda Raider henüz piyasada yoktu.) Aslında ortada kendi motorumu övdüğüm bir durum da yoktu. Bu sözde motorcu arkadaş hani çok biliyor ya,daha motor kullanmaya başlayalı 3 ay ya olmuş ya olmamış. Bana dediği şey ise Driftlerin hepsinin kronik sorunlu olduğu,berbat olduğuydu. Ben sorun yaşamadım dediğimde ise bana verdiği cevap ''Sen motoruna çok bakım yapıyorsun devamlı gözün onda o yüzden.'' dedi. Zaten motoruna iyi bakmayacak,aldığı gibi dağa taşa vurup sonra bir köşeye savuracak arkadaşlar burada motorcuyum demesin. Motosikletler narin aletler. Çin,Japon veya Hint farketmez zaten hemen hemen hepsinde belirli başlı sorunları görüyoruz. R25-MT25 yatak sarma muhabbeti de bu bilinçsiz,adam akıllı kullanmasını bilmeyen arkadaşlar yüzünden çıktı.

En güzel motor sahip oldugun motordur (cfmoto hariç :D)

benzerini burada da yapıyorlar, 50 cc 100 cc 150 cc ile adamlar 2-3 bin km yapıyor, forumda zilyon tane kon uvar adam altındaki 600cc üstü aletle 200km üstü yola cıkmamış "düşük cc ile uzun yol olmaz" diyor.

Amma velakin konu sahibi arkadaş da eleştiriye acık olmalı.
Video kötüyse kötü desinler, iyiyse iyi. Çok da şey etmemek lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkes tecrübesinin olduğu konuda yazar. Demek ki traş konusunda bayağı tecrubeli arkadaşlarımız varmış. :D

Seviye olarak örnek :D dikkat edersenz motosiklet bilgisi paylaşımı olmayan troll geyik konular bu forumda çok fazla tutuluyor. :D

Motosikleti

Ekipman olmaması büyük eksik haklısın tabiki ama konu çok başka o değil ki sorun abi bak ful ekipman çektiğim yada bir başkasını örnek alalım kendim için konuşmuyorum ciddiyim bu konuda ben eleştiriye sonuna kadar açığım sıkıntı o değil yok abi güzelce anlatmak yerin kabalaştık iyice ondan bahsediyorum kendi videomda bak ister inan ister inanma hiç umrumda değil 100 kişi izler birinin işine yarar konu kapanır benim için diyorum ya adam demişki a vs b motor hangisini almalıyım?

Cevapları görme a motorunu da b nin üstüne koyayım sen kimsin ki tecrüben mi var ya az okuyum dedim varya içim kalktı ya. Örnek için kendimi kullanmak zorunda kaldım konuda kimseyi zan altına sokmamak adına
beğeni alma isteği > yardımcı olma tatminkarlığı
Bunun gerçekten mevzuyla alakası yok ama sende çok haklısın malesef geneli o

Bak aslında bu da doğru adam sanki kendi üretmiş motosikleti ya alt tarafı almışsın kullan iyisiyle kötüsüyle dimi ama yok sen nasıl çine binersin yav biner neden binmesin bana diyorki sen NX500 e saydırmışsın sen HONDA düşmanısın yav arkadaş profilimde motosikletlerim yazıyor 4 motordan 2 si honda yapma kurban olayım :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İnsanların çoğunun günümüzde bok gibi bir hayatı var, herkeste sinir stres tavan yapmış durumda. "Bir olay çıksa da patlasak" diyorlar, mevzunun başını bilmiyorum ama sizin başınıza gelen bu sinir stres patlamasının sonucu olabilir.

Motosikleti
Yerinde bir tespit ne denir ki 😅
En güzel motor sahip oldugun motordur (cfmoto hariç :D)

benzerini burada da yapıyorlar, 50 cc 100 cc 150 cc ile adamlar 2-3 bin km yapıyor, forumda zilyon tane kon uvar adam altındaki 600cc üstü aletle 200km üstü yola cıkmamış "düşük cc ile uzun yol olmaz" diyor.

Amma velakin konu sahibi arkadaş da eleştiriye acık olmalı.
Video kötüyse kötü desinler, iyiyse iyi. Çok da şey etmemek lazım.

Seviye olarak örnek :D dikkat edersenz motosiklet bilgisi paylaşımı olmayan troll geyik konular bu forumda çok fazla tutuluyor. :D
Konu diyorsun motorla alakasız haklısın valla aslında ciddiyetten ziyade trol anlatım dili kullanmalı ondan anlıyoruz 😊

İnsanların çoğunun günümüzde bok gibi bir hayatı var, herkeste sinir stres tavan yapmış durumda. "Bir olay çıksa da patlasak" diyorlar, mevzunun başını bilmiyorum ama sizin başınıza gelen bu sinir stres patlamasının sonucu olabilir.
Ya ağzına sağlık üstad anket seçip en büyük şıkka bunu yazıcaktım tercüman oldun bende buna bağlıyorum refah seviyesi ekonomik durum tamamına yol açıyor bence stres seviyesi tavan şu sıralar. 👏🏻 👏🏻 👏🏻

Başıma gelen kayda değer bir şey yok inan üstad sadece kendimi örnek göstermek istedim o kadar genel durum beni bunları yazmaya itti gördüklerim çevremdeki olaylar silsilesi gerçekten. Keşke sadece benim başıma gelse ya “evet insanlar haklı olabilir” der düzeltir yada kendi keyfime sürüşüme bakar umursamam ama inan sorun sadece ben değilim :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu arkadaşımız senin de çok yakinen bildiğin tanıdığın hatta zamanında titreşimsizliğini övdüğün Honda 500'lüklerine çok titriyor demiş. İtiraz ettim, az buçuk bir atıştık, hakkını yemiş olmayayım diye oturdum hiç de merakım yokken videosunun ilgili kısımlarını seyrettim; videoda motoru düşük süratlerde ve düşük viteslerde ha babam sürekli kesiciye sokup durup sonra da "of of of, aman aman aman, acayip titriyor" falan diye yorum yapmış. Ayna titreşimini "2. viteste 75'le giderken" test etmiş vs. böyle örnekler var videoda. 15 yıldır motosiklet kullandığı halde "optimum vites değişimini hangi devirlerde yapması gerektiğini", "hangi süratte hangi vitesi kullanması gerektiğini" oturtamamış bir arkadaşımız. (Ya da kastî yapıyor, o daha fena...)

Sonra yanlışı söylenince alınıyor. Çok da dikkate almaya gerek yok; laf olsun torba dolsun diye bir video yapmış. Bu memleketteki kadar özgüveni hiçbir yerde görmedim vallahi, fena...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arkadaşımız senin de çok yakinen bildiğin tanıdığın hatta zamanında titreşimsizliğini övdüğün Honda 500'lüklerine çok titriyor demiş. İtiraz ettim, az buçuk bir atıştık, hakkını yemiş olmayayım diye oturdum hiç de merakım yokken videosunun ilgili kısımlarını seyrettim; videoda motoru düşük süratlerde ve düşük viteslerde ha babam sürekli kesiciye sokup durup sonra da "of of of, aman aman aman, acayip titriyor" falan diye yorum yapmış. Ayna titreşimini "2. viteste 75'le giderken" test etmiş vs. böyle örnekler var videoda. 15 yıldır motosiklet kullandığı halde "optimum vites değişimini hangi devirlerde yapması gerektiğini", "hangi süratte hangi vitesi kullanması gerektiğini" oturtamamış bir arkadaşımız. (Ya da kastî yapıyor, o daha fena...)

Sonra yanlışı söylenince alınıyor. Çok da dikkate almaya gerek yok; laf olsun torba dolsun diye bir video yapmış. Bu memleketteki kadar özgüveni hiçbir yerde görmedim vallahi, fena...
İstemeden sana mı laf atmışım? Kusura bakma :)

Ben eski üyelerimizden Gökhan Aygün'ün bir zamanlar kullanmakta olduğu 2014 model 80.000 küsür km.deki Cbr 500 R'ı kullandığımda titreşimsizliğine inanılmaz şaşırmıştım. Benim motora göre inanılmaz titreşimsizdi. Hatta geçenlerde test ettiğim Transalp'ten bile daha titreşimsizdi.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
haklılık payı var fakat eksik yanlışım varsa düzeltilmek isterim konuya gelecek olursak dünyanın en fakir ülkelerinden biri kübadır ama insanlar birbirine saygılıdır sevmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın bu genel görmüş net bir kuraldır hepimiz eşitiz sonuçta elimiz ayağımız beynimiz gözümüz eşit (SAYICA) ama kullanmak %30 eğitim %70 yetiştirilme ile olan birşey bana göre katılmaya bilirsiniz saygı duyarım.

Bizim toplumumuzda insanlara karşı saygımız yok sinir stres hat safhada bundan dolayı olarak tahammül seviyemiz çok düşük buna sebep olan şeyler birincisi ahlak ikincisi diğerleri derim saymam bile..

Motosikleti

Buradaki konunu sizinle ufak atışmamız ile alakası yok fakat madem yazdınız buraya da teknik detaylar ile ilgili söylediklerimi tekrarlamayacağım hocam söylediklerinde haklı yahut haksız olman gerçekten önemsiz. Sadece nefret ve aşağılayıcı üslubuna devam ederek konuşman aşırı itici.

NX500 ile 2014 500c honda yı nasıl neye göre kıyaslıyorsun? NX500 sürüp de desen ki arkadaş haksızlık etme bak yanlış yönlendiriyorsun eyvallah der oturur 2 medeni insan gibi konuşurum ama bu şekilde malesef asla anlaşamayız. Sen daha teknik den dem vuruyorsun. Ben kullanıcıyım üretici değil ben hissiyatımı aktarırım. 300k ya aldığım tamamı çin üretimi motor nx500 den iyi hissettiriyor sen kabul etmeyince bu gerçek değişmiyecek malesef...

Honda 500 lükleri diye aynı keyefeye koymak sizin kadar usta teknik detay motosiklet sürücüsüne yakışmıyor. 2014 müş motosikletiniz evet 2015 cbr650f kullanıcısıyım ve çok başka bir deneyim bunu kafanıza takılan motosikletin honda olup övülmemesi ise bence boş verin bu konuyu da diğerini de. Dört motosikletimin ikisi honda markalı. Sen bunu anlamıyosun NX500 resmen 2.dünya ülkesi işçiliği kabul edin artık lütfen. OLMAMIŞ

Kabul etmiyorsan da rica ediyorum senden benim ve ben gibi düşünen (NX500 nazarında) insanlara saygı duy mesele kapansın aşırı özgüvenlisiniz tüm teknik detaylara motosiklet kullanımına en iyi siz hakimsiniz forumca kabul ettik. Kişisel düşünce özgürlüğüne de saygı duyarsak o iş tamam.

Tekrar söylüyorum lütfen üzerine alınma ama bu konunun inan seninle, benimle yada kötü yorumlarla asla ama asla ilgisi yok konuyu saptırmayalım belki söyleyecekleri kayda değer insanlar konuya odaklı yorum yapmak ister.

Saygılar...
İstemeden sana mı laf atmışım? Kusura bakma :)

Ben eski üyelerimizden Gökhan Aygün'ün bir zamanlar kullanmakta olduğu 2014 model 80.000 küsür km.deki Cbr 500 R'ı kullandığımda titreşimsizliğine inanılmaz şaşırmıştım. Benim motora göre inanılmaz titreşimsizdi. Hatta geçenlerde test ettiğim Transalp'ten bile daha titreşimsizdi.
zaten ordaki konu 2014 cbr değil inanın hocam NX500 aynı blok olabilir belki teknik detay cahiliyim kusura bakmayın ama aynı hissiyat olacağını düşünmüyorum.

haklılık payı var fakat eksik yanlışım varsa düzeltilmek isterim konuya gelecek olursak dünyanın en fakir ülkelerinden biri kübadır ama insanlar birbirine saygılıdır sevmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın bu genel görmüş net bir kuraldır hepimiz eşitiz sonuçta elimiz ayağımız beynimiz gözümüz eşit (SAYICA) ama kullanmak %30 eğitim %70 yetiştirilme ile olan birşey bana göre katılmaya bilirsiniz saygı duyarım.

Bizim toplumumuzda insanlara karşı saygımız yok sinir stres hat safhada bundan dolayı olarak tahammül seviyemiz çok düşük buna sebep olan şeyler birincisi ahlak ikincisi diğerleri derim saymam bile..
Kesinlikle tüm benliğimle katılıyorum. Beklediğim bakış açıları ve yorumlar, katılmıyor bile olsam cevabınız çok değerli teşekkürler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben motovlog izlemiyorum ilgimi çekmiyor youtubea ben de video yüklüyorum ama insanlar beğenmiş mi beğenmemiş mi gram umurumda değil bu kadar büyük videoyu saklayacak yerim yok diye youtube atıyorum bigün dönüp bakarım diye siz de bir şeyler yapıyorsanız insanlar için değil de kendiniz için yapın

Motosikleti
ben motovlog izlemiyorum ilgimi çekmiyor youtubea ben de video yüklüyorum ama insanlar beğenmiş mi beğenmemiş mi gram umurumda değil bu kadar büyük videoyu saklayacak yerim yok diye youtube atıyorum bigün dönüp bakarım diye siz de bir şeyler yapıyorsanız insanlar için değil de kendiniz için yapın
İnan hocam bunu kendime kaçıncıya kabul ettirmeye çalışıyorum o kadar haklısın ki. Ama 7 yıl önce attığım yuki gusto videosu o kadar faydalı oldu ki yıllar sonra bile o video sayesinde bir insanın sorunu çözülüyorsa ne mutlu diyorum bütün olumsuz yorum ve ağır eleştirilere değiyor. Ben o dönem son paramla aldığım 50cc motorumun sürekli sorun çıkarmasından uyku uyuyamıyordum eminim ki benim gibi insanlarda bu sorunları araştırıyor karşına çıktığında ise sorununu çözebiliyor mükemmel bi duygu dediğin gibi beğenmese de olur ama gerçekten bu konu da öznel düşünerek adım atmadım birbirimize olan öfkemizin sebebini çok merak ediyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında muteber kabul ettiğimiz bir çok motor farklı kişilere göre çok tıraş, çok b.ktan olabilir. Benelli'nin Honda'dan üstün kabul edilecek yanları elbet vardır, Honda'nın da Benelli'ye göre üstün tarafları fazladır. O nedenle hepimizin tercihine saygı gösterip "len bu ne dandik motor" dememek lazım ki forumda ben de bazen gaza gelip bir motor hakkında olumsuz ve de sübjektif yorumlar yapıyorum. Allah'tan arkadaşlar kibar da "lan sana ne lan kel? yürü git" demiyorlar.

Motosikleti
Aslında muteber kabul ettiğimiz bir çok motor farklı kişilere göre çok tıraş, çok b.ktan olabilir. Benelli'nin Honda'dan üstün kabul edilecek yanları elbet vardır, Honda'nın da Benelli'ye göre üstün tarafları fazladır. O nedenle hepimizin tercihine saygı gösterip "len bu ne dandik motor" dememek lazım ki forumda ben de bazen gaza gelip bir motor hakkında olumsuz ve de sübjektif yorumlar yapıyorum. Allah'tan arkadaşlar kibar da "lan sana ne lan kel? yürü git" demiyorlar.
Hocam üslubun ve güzel anlatımın için gerçekten teşekkürler minnettarız umarım bu yetinşkin ve olgunluk seviyesine en kısa sürede hepimiz erişebiliriz.
Tam olarak katılıyorum motosiklet yorumlarken yada eleştirirken honda rks benelli yamah diye ayırmak asla benlik değil teknik detaylara takılmam sürer hislerimi beyan ederim bu değerlendirmeme marka güvenirlik fiyat bekletiler ve talep karşılanması olarak kendimce açıklık getiririm tekrar söylüyorum kendimce. Trk yı övmüyorum son paylaşımımda almayın bu para etmez değmez diyorum devamı yok diyorum. Neden kötüye iyi iyiye kötü denir ki? Varsın beğenilmesin ne yapalım. Bu memlekette dünyaca insan yanlış yönlendirmeden dolayı saçma motorlar almak zorunda kalmadı mı? Neden çünkü objektif olamadık malesef. Yazık günah.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam üslubun ve güzel anlatımın için gerçekten teşekkürler minnettarız umarım bu yetinşkin ve olgunluk seviyesine en kısa sürede hepimiz erişebiliriz.
Tam olarak katılıyorum motosiklet yorumlarken yada eleştirirken honda rks benelli yamah diye ayırmak asla benlik değil teknik detaylara takılmam sürer hislerimi beyan ederim bu değerlendirmeme marka güvenirlik fiyat bekletiler ve talep karşılanması olarak kendimce açıklık getiririm tekrar söylüyorum kendimce. Trk yı övmüyorum son paylaşımımda almayın bu para etmez değmez diyorum devamı yok diyorum. Neden kötüye iyi iyiye kötü denir ki? Varsın beğenilmesin ne yapalım. Bu memlekette dünyaca insan yanlış yönlendirmeden dolayı saçma motorlar almak zorunda kalmadı mı? Neden çünkü objektif olamadık malesef. Yazık günah.
Bir sürücü motorunu çok sevdiğinde ister istemez kötü yanlarını gözü görmeyip iyi yanlarını abartma eğiliminde oluyor. Ben de mesela normal şartlarda kafası çalışan hiç kimsenin almayacağı bir motoru sürüyorum. O kadar seviyorum ki hergeleyi , hani "bu motor dünyanın en güzel motorudur" desem, inanarak söylemiş olurum.

Motosikleti
Foruma Mayıs 2019'da ilk attığın mesaj o tarihlerde başladığını anlatıyor bize. Hangisi doğru?

Dürüst ve doğru yazışmadığın için seninle daha fazla muhatap olmayacağım, selametle...
Ekonomi malesef kendime ait motorumu ancak aldım öncesinde motosiklet sadece bi yerden bir yere gitmek için taşıttı benim için. Kendime ait ilk motorum adıma kayıtlı olan motorum o yıllarda aldığım motosikletti hocam neyi neden açıklatıyorsun bana wp ver de madem sana bir kaç eski fotoğrafımı bir kaç da güncel fotoğrafımı atayım madem (motosiklet ile) inan da rahatla uğraşmış bulmuşsun konuyu helal olsun büyük başarı şimdi açıklamayı oku inan inanma da sus lütfen en azından bu konuyu kapat ne olur. Nereden ne yorum çıkarıp saldırıyorsun konuda bahsettiğim motosiklet kullanıcısısın yeminle en güzel örnek oldun burada çok sağol. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar