Merhaba,
Her hafta sonu provalarım nedeniyle Düzce–İstanbul arasında gidip geliyorum. Hafta içi ise çok nadir kullanıyorum. Bu süreçte yaklaşık 200–230 km’lik bir yolda bana eşlik edecek bir motor arıyorum.
Kışın da mümkün olduğunca kullanabilmek istiyorum. Yaz için 150 cc bir motor aldım çünkü henüz yeni öğreniyorum. Ancak yaklaşık 400 bin TL civarında bir bütçem var. Mevcut motoru satıp daha düzgün, uzun yolda (3–4 saat sürüşlerde) ve kış şartlarında beni mahcup etmeyecek bir motor almak istiyorum.
Ehliyetim A , 2 ay önce aldım 1 aydır Honda PCX 125 sürüyorum pek deneyimli değilim önerilerinize her türlü açığım bütçeyi yükletebilirim 700k ya çok çıkmamaya çalışıyorum ama daha ucuz bir motora eklemeler konusunda sorun yaşamam
Bu kullanım senaryosuna uygun önerileriniz nelerdir?
Scooter bakıyorsunuz sanırım, bir şey belirtmemişsiniz. PCX ilgili yolda sizi üzdü mü ? Onu da çevremdekiler yaz kış kullanıyor yani. Bir polis memuru var tanıdık beylikdüzü-pendik arası yol yapıyor her gün. Günde 125 km az değil
Xmax 400 ve altı, Forza 250 gibiler yeterli sizin için diğerleri fazla güçlü. Bunların satış hızları da iyi.
Satmayı düşünmüyorsanız orta sınıfta Sym Maxsym TL 508, Kymco Ak 550 gibiler var. Güzel özellikleri var, boş motor değiller.
Yine satmayı düşünmüyorsanız vitesli tarafta Tiger 800 XRX e bir bakabilirsiniz. Hız sabitleme gibi şeyler de var bunda.
-----------------------------------------
Ben Dominar D400 (2023) ile 6000 km lik uzun yol yaptım hiç teklemedi, yaz kış sağnak yağmur dahil sürüyorum, bazı kronikleri var (headerstaki katalizörün alınması gerekir). Onları giderip birkaç ekstra ile güzel oluyor alet. Şimdi motor 43 binde. Yine satmayı düşünmüyorsanız, vitesli motor olarak tavsiye ederim. Ortalama 150 bin motor, 17 bin civarı rosso 3 lastik, bosch akü, dominator konfor sele ve uzun tur camı, atp zincir yağlama, gp led sinyalli elcik koruma ile idare eder seviyeye ulaşıyor, yan çanta düşünürseniz ankaradaki desandmanın çantaları güzel ama motor araba gibi oluyor biraz

yan çantalar (13k)
Titreşimin çok az olduğu hızlarda sürersiniz pek sıkıntı yaşatmıyor. Yağ olarak Putoline ntech pro veya motul 7100 aşağısını pek önermem.