Biraz ortalık karışsın 😄 1000cc ile başlamak

Bu videodaki arkadaş 1000 cc ile başladığını ve herkese önerdiğini belirtiyor bazı videolarında da bunu destekliyor
Konu ile ilgili düşünceler nedir ?
Not:benim düşüncem ise zaten o kadar param yok 😅

Motosikleti
D400
mt09'da bildiğim kadarıyla std , a - b - c modları falan vardı.

bu modlardan birisi bildiğin düşük cc gibi kullanmaya olanak veriyordu; yanlış mı hatırlıyorum başka bir model miydi?

Bu arada 1000cc ile motora başlanır, başlanmaz değil. Ama siz ölmüyorsunuz diye de riskli değil anlamına gelmez. tavsiye edilmesi hatalı ve kötü niyetli bir durum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çok ciddiye alınacak birisi değil zaten pek de hakim değil alete düz asfalt motorcusu dediğimiz cinsten başlangıç motosikleti konusu da bi bitmedi şu ülkede ben başlangıç motorunun r3 ninja 400 vs olduğu kanaatindeyim yeni başlayan birisi kontrolsüz gaz açtığına başına bir şey gelmeyecek motorlarla başlanabilir bu demek değil ki rain moduna alıp 1000cc motosiklet sürebilir o gücü kullanmayacaksan neden o motoru alıyorsun hadi aldın o modda sürdüğün motor akraba evliliği gibi oluyor karakteri olan bir motor sürmüyorsun ha 125cc 250cc tek silindir motorları da mantıklı bulmuyorum çünkü kendim yaşadım motorumla uzak yerlere gitmek istiyorum 2 3 saatlik yollara gitmek istiyorum herhangi bi şehirlerarası yola çıkınca kuzey marmaradan bahsetmiyorum bile hem motosiklet titriyor hem o kadar yüksek devirde sürüyorsun ki motorun canını yiyor 300 400cc motorun gaz tepkisini bile kontrol edemiyorsa biri o zaman daha küçüklerle başlamalı elbette ama o motorların gaz tepkimesini bile kontrol edemiyorsa küçük motorda bir şey değişeceğini sanmıyorum yoksa kişiye bağlı olarak değişir bu konu bileğine güvenen spor geçmişi olan kafasına sahip çıkan insan 1000ccden de başlayabilir ama buradaki soru o kişi sen misin sorusu yoksa ben de biliyorum yarın sabah kuzey marmaraya çıkıp 300 görmeyi bu yetenek aman havalı bir şey değil motorun yaptığı bir şey 1000cc sürebiliyorum diyorsa bu arkadaş bi piste girsin bi viraj yapışını falan görelim

Parası varsa alsın litrelik motoru, en düşük modunda kullansın öğrenene kadar. Nalları dikerse de potansiyel magandadan kurtulmuş oluruz. Bizi bağlayan pek bir şey yok aslında. Aklı başında olan kişiye zorla versen de 1000'lik, 600'lük makinayla başlamaz zaten.

Videoyu izlemedim, algoritmanın içine etmeye gerek yok durduk yere. Tırro'nun tekidir ilk mesajda anlatıldığı gibiyse.
Böyle modellere izlenme/tıklanma kazandırmayın.

ahlaksız bir yaratık içeren video.
aslında daha farklı şeyler yazmak gerekiyor da, hukuka uygun değil, bir an önce gebermesini dilemek ise hukuka uygun.
bizim boktan hukukumuza göre, bilmeyen insanları ölüme göndermeye yönelik eylemler suç değil, bunu doğru bazı kelimelerle eleştirmek suç.

bu yaratığın yaptığı eylemin, "uyuşturucu kullanın, eroin en güzelidir" demekten ne farkı var? eroini de kullananların bilmemkaçta biri bağımlı olmuyor ve çok ciddi zarar görmüyor sonuçta...

Parası varsa alsın litrelik motoru, en düşük modunda kullansın öğrenene kadar. Nalları dikerse de potansiyel magandadan kurtulmuş oluruz. Bizi bağlayan pek bir şey yok aslında. Aklı başında olan kişiye zorla versen de 1000'lik, 600'lük makinayla başlamaz zaten.
beto kardeş, sana hemen hemen katılıyorum da, sorun 18-20lik ergenlerin hayatı bilmemesi, çevresinde bilinçli biri yoksa aklı olsa bile bok yolunda ölebilir. ülkede arkadaşında yarış motoru görüp heveslenen, bilgi sahibi olmayan çok kişi var, kimse kurye motoru görüp heveslenmiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ahlaksız bir yaratık içeren video.
aslında daha farklı şeyler yazmak gerekiyor da, hukuka uygun değil, bir an önce gebermesini dilemek ise hukuka uygun.
bizim boktan hukukumuza göre, bilmeyen insanları ölüme göndermeye yönelik eylemler suç değil, bunu doğru bazı kelimelerle eleştirmek suç.

bu yaratığın yaptığı eylemin, "uyuşturucu kullanın, eroin en güzelidir" demekten ne farkı var? eroini de kullananların bilmemkaçta biri bağımlı olmuyor ve çok ciddi zarar görmüyor sonuçta...

beto kardeş, sana hemen hemen katılıyorum da, sorun 18-20lik ergenlerin hayatı bilmemesi, çevresinde bilinçli biri yoksa aklı olsa bile bok yolunda ölebilir. ülkede arkadaşında yarış motoru görüp heveslenen, bilgi sahibi olmayan çok kişi var, kimse kurye motoru görüp heveslenmiyor.
vallahi ben hevesleniyorum şu sıralar kurye motoruyla şehirlerarası gezenler var bi ara benim de deneyesim geldi havalar bi güzelsin bakıcaz

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Voltren vardı bir ara, adam 2-3 ay scooterdan sonra direk Mt-10 sp ile devam etmişti. Hakikaten noldu ona acaba?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Litrelik biraz layt kaçar. En iyisi, en hesaplısı 2,5 litrelik.🤫
ikv358o.jpg

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Her şey bilekte bitiyor, bu işin 300 lüğü 500lüğü yok. Kullanmayı bilmiyorsan r25 te öldürür, 50lik scooter da. Bazen güçlü motor kazadan kaçmak için gaz açtığında karmaşadan kurtulmanı bile sağlayabilir. Yine eğitime geliyor her şey

Motosikleti
Ns200 15"
Voltren vardı bir ara, adam 2-3 ay scooterdan sonra direk Mt-10 sp ile devam etmişti. Hakikaten noldu ona acaba?
Levent abi... Tanışmıştım kapalı çarşıda kahve satan biriydi ve çok sakindi, tesadüfen yolda görmüştüm ve çok sakin araç kullanıyordu. En son bildiğim motosikleti bırakmıştı.

var arkadaşım mt07 ile başladı bir arkadaşımda bmw rninet ile başladı 1200cc yani :) ders aldı vs şu an km canavarı güzelce öğrendi biniyor.olabiliyor yani gözümle bizzat tanık oldum gerek varmı derseniz hayır yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Düz yolda 1000'likle dedem de böyle kullanır. Ben videoya gevşek gevşek "heeyyy wazzapp yütubbb" diye başlayan, zenci olmaya özenen bu arkadaşın Şile'nin en basit virajlarında bile bariyerden aşağı düşeceğine inanıyorum.

Modlarına atlayayım, hem süremiyor hem de "ben yaptım, oldu" diyor kofik.

Motosikleti
RKS 125S
Bence 125 cc çin motoru ile başlayıp artanını da 24 ayar külçe altına basın. Daha dün 2680 dolar olan ons altın şimde 2717 dolar olmuş. Yazın 3000 doları da bulur. Sonrasında altını bozdurarak 125 cc motorunuzu satmadan 1000 cc motor ve hatta 1 tane onvo marka martı sahibi olabilirsiniz. Yatırım tavsiyesi değildir.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
1000 lik bir motosiklet başlangıç için çok çok büyük bir risk.
Yani burada hem sürücünün yaşı hem de tercübesi önemli. Tercübeden kastım da şu; ders alıp mı binecek yoksa almadan kendi kendine mi öğrenecek? İkinci seçenekte zaten hiçbir şansı yok, mutlaka zeminle tanışacaktır.
Ben başlangıç için, eğer elektronik desteği olmayan sade ABS li bir modelse 200-250 cc tavsiye ederdim.
Sonrasında da mutlaka bir ara geçiş için 400-500 cc ve sonrasında yüksek cc ile devam ederdim ki öyle de yaptım.
Böylece her bir motorun viraj, gaz, fren, rüzgar tepkilerini de tecrübe ettim.
Tecrübe en değerli şeydir iki teker üzerinde.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayatta en kıl olduğum sürücü tipi de yüksek cc motor sahibi olup ebelek gübelek 90-100 giden adamlardır. Kimse bana tork demesin, trafik kurallarından bahsetmesin. Bir kısım motorcu sınıfını bu nedenle hiç sevmiyorum. Sürmeyi becerememenin bahanesini kültürde, onda bunda arıyorlar. "Yok, gezerken doğayı izliyoruz, manzara kaçırmıyoruz" falan bunlar tıraş, hikaye. Süremiyorsun ve kendine itiraf bile edemiyorsun.

1000'lik alıyorsan az biraz hakkını vereceksin, 250'lik gibi sürmeyeceksin.

Bu videodaki arkadaş 1000 cc ile başladığını ve herkese önerdiğini belirtiyor bazı videolarında da bunu destekliyor
Konu ile ilgili düşünceler nedir ?
Not:benim düşüncem ise zaten o kadar param yok 😅
Bu elemanın önceden az çok kafası çalışıyordu artık hiç çalışmıyor :D MT09'la başlamıştı sonrasında ZX10R'la devam etti ve çoğu videosunda Amerika içerisinde ki dümdüz yollarda sadece geziyor , tünellerde ve otobanda 100-120mph'ye çıkıp yavaşlıyor ve eyaletlerde ki az buçuk virajlı yollarda 40-60mp/h ile geziyordu :D . 125CC bir motosikletle bu arkadaşı virajlarda rahatça geçebileceğimi düşünüyorum. Sorunun cevabına gelirsek yağmur modunda veya C modunda 600 veya 1000CCyi boyunuz ve kaslarınız yetiyorsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Aslına bakıldığı zaman amerikada genel kanı budur herifler 500 600 lük klasmanlara başlangıç aleti olarak bakıyorlar . Biraz kültür farkı denilebilir otomobillerinde de aynı şekilde .

Adamların yolları genellikle dümdüz yardırmalık yollar

Baktığınızda da amerikan arabaları genellikle virajda yeteneksizlikleri ile bilinir. Avrupa araçları dar yollarda virajlarda seri seri yarmaya odaklıyken amerikan araçları ağır ve güçlüdür düz yola uygundur , ki motorları da öyle 1800 cc harleye biniyorlar dümdüz gidiyorlar.

En kötü bindikleri araçların motorları 2000 3000 cc v6 bloklar , 150 200 cc motorlar çok yavaş geliyor olabilir.

Bir de tabii trafik kültürleri Türkiye gibi kaos olmadığı için daha kolay adaptasyon olabilir.

cc ler arası fiyat farkları çok az olması

gibi gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar