- Konu Yazar
Arkadaşlar 2013 model 13000 kmde ybr var. Aldığımda debryiajında bir problem yoktu. Fakat debryiaj kolu bollaşmaya başladı. Acemilikten dolayı balatayla biraz haşır neşir olduk. Rampada kalkarken 7-8 bine kadar gaz verip saldığım halde yürümek istemiyordu. Debriyaj kolu ayırmıyor gibiydi kolu çekerken cok hafif bi sertleşme sonradan yumuşuyodu. Wd40 ile 2 haftada bir yağlıyordum. Debryiajı balatası bugun değişti 1 gün yağda beklettim. Yağ castrol 10-40 kullanıyorum. Balata değiştikten sonra debryiajın varlığı yokluğu bir. Kol aşırı derece yumuşak yok sanki. Hani bir bebek bile kolu rahatça oynatabilir. 10 binde debryiajı birden bırakmama rağmen stop etmiyor gaz vermediğim halde. Fakat balataların ordan çat diye bir ses geliyor. Kol dediğim gibi yok. Hafif gaz verip saldığımda bile kavrayıp gidiyor. Balatasında sıkıntı yok. Bu debriyajın veya motorun sıkıntısı ne olabilir. Balatalar değiştikten sonra kol dahada yumuşadı. Sertlik namına bişey kalmadı. Devir yükseliyor hız olduğu yerde sayıyor. Hız 30da 3000 devirdeyken 6-7 bine yaklaşırken cok hafif oynama oluyor. Tecrübeli bilgili arkadaşlar bu ybrnin sıkıntısı ne olabilir? Teşekkürler.