Ne derseniz boşuna.
Tek sebebi eğitim.
Eğitimden kastım fakülte mezunu olmak, yada doktora felan yapmak değil, aile eğitimi.
İlber hocanın sözü cidden şu ülkenin tek kuruluş yolu inanın buna.
Çok cahilsin keşke ölsen dedi, çünkü biliyor cehalet ancak cahiller ölmeden bitmez.
Bu bir kısır döngü resmen, cahil evlenir çocuk yapar, çocuğuda o yetiştireceği için %95 ihtimali ile o çocukta cahil olur, ve o çocukta ölmez hayatta kalırsa döngü böyle devam eder.
%5'lik bir ihtimal ile cahil birinin çocuğu kendini karakterini eğitip, cehaletten uzaklaşır, ama onun diğer kardeşi cahil olursa yine döngüye ters etkisi olmaz.
Bu çözümün farkına varan Hitler vardı, yanlız onunki zalimce merhametten uzaktı.
Almanyada sözde safkan alman olmayan herkesi imha edip muhteşem irk kurma planlarının içinde, Fiziksel ve zihinsel engelli olan insanları yok etmekte vardı.
Hatta fazla kilolu veya fazla zayıfsanız hitler için kusurlu bir çöp sayılır yine ölürdünüz.
Ne kadar insancıl bilinmez ama bir noktada doğruydu bana gore.
Sakin "Ha engelli insanlar ölsün mü yani?" felan gibi angut bir soru sormayın, kastetdiğim o değil.
Bizim ülkenin bu konuma gelmesi için bana gore abartısız, en iyimser düşünceyle 400 yıla yakın zamanı var.
Köpek ile kedinin , Aslan ile ceylanın bile yan yana yaşayabildiği bir dönemde, biz halâ "Hangi partiye oy verdin?" diyorsak eğer , size Bob Marley'den Dont worry be happy armağan ediyorum.