Bir tutam medeniyet...

2013 yılında yayınlanmış bir video.
Yer Almanya Köln.

17 dakikalık videoda trafik ışıklarının yanmadığı görünüyor.
Yanmayan trafik ışıklarına rağmen, insanlar ne kadar medeni bir şekilde birbirlerine yol vererek trafiğin akışını bozmadan, kornaya basmadan, yayalara yol vererek araçlarını kullanıyorlar.

Kendi ülkemizle kıyaslama yapmak bile istemiyorum.

Korna çalan tek tip alamancı sanırım :p

Sabah ben de sayfamda paylaşmıştım ders niteliğinde bir video. Koy arka fona huzurlu bir müzik bütün gün izle :D

Korna orada sadece acil durumlarda çalındığı için birşey olmadıkça dat dat diye kafa şişmez.

şuna benzer bir şey barkının cenazesinde yapılabilseydi her şey çok değişik olur idi.

1000 yıl sonra olacak bizde :) :)

Yok... Düşündüm,1000 yıl çok iyimser oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bunların hepsi lozan anlaşması yüzünden çünkü bor çıkaramıyoruz boru çıkarırsak eğer 2023 süper güç türkiye çünkü trafik lambaları bor ile yanıcak ameriga istemiyor

(birazda gülelim )

"Hasbelkader zengin olmuş bir ülke. Bazı bizi kıskanıyor. Eyyy Almanya sen kimsin ya???"

Ben demiyorum, bir başkası diyor böyle...

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Ticari ( sarı ) taksileri Mercedes E 180 anasın satim :) 3:30

Kavşağa önce girene herkes yol veriyor, kavşaktan çıkmadan başka araç girmiyor. Bu sayede trafik akıyor. Bizde olsa çoktan kilit olmuştu.

Mecidiyeköyde akşamın 7 sinde trafik ışıklarının arıza yaptığını düşünmek bile istemiyorum

Benim şöyle bir tezim var.Büyük şehirlerde insanlar bir yerden bir yere makul zamanlara gidebilseler.İnanın bizim sorunlarımızda %80 oranında düzelir.Bizim en temel sorunumuz şehirlerin kalabalık oluşu.İstanbuldaki 17 milyonu alıp yerine 17 milyon İsviçre vatandaşı getirseniz.Onlarda 3 güne kafayı yer.

Benim şöyle bir tezim var.Büyük şehirlerde insanlar bir yerden bir yere makul zamanlara gidebilseler.İnanın bizim sorunlarımızda %80 oranında düzelir.Bizim en temel sorunumuz şehirlerin kalabalık oluşu.İstanbuldaki 17 milyonu alıp yerine 17 milyon İsviçre vatandaşı getirseniz.Onlarda 3 güne kafayı yer.

New York'ta da hayat İstanbul kadar kalitesiz mi yani?
Hayır abicim, biz insanlıktan nasimizi alamadık.

İstanbul'u beğenmeyen gidebilir??

Hey yavrum şirinevler, avcılar trafiğini özledim.

Yeşil ışık yanmadan ''hadi kardeşim'' diyen beyaz fluence i özledim.

İstanbul'da medeniyet yok diyeni Malatya trafiğine bekleriz..:queen:

Ne derseniz boşuna.
Tek sebebi eğitim.
Eğitimden kastım fakülte mezunu olmak, yada doktora felan yapmak değil, aile eğitimi.
İlber hocanın sözü cidden şu ülkenin tek kuruluş yolu inanın buna.
Çok cahilsin keşke ölsen dedi, çünkü biliyor cehalet ancak cahiller ölmeden bitmez.
Bu bir kısır döngü resmen, cahil evlenir çocuk yapar, çocuğuda o yetiştireceği için %95 ihtimali ile o çocukta cahil olur, ve o çocukta ölmez hayatta kalırsa döngü böyle devam eder.
%5'lik bir ihtimal ile cahil birinin çocuğu kendini karakterini eğitip, cehaletten uzaklaşır, ama onun diğer kardeşi cahil olursa yine döngüye ters etkisi olmaz.

Bu çözümün farkına varan Hitler vardı, yanlız onunki zalimce merhametten uzaktı.
Almanyada sözde safkan alman olmayan herkesi imha edip muhteşem irk kurma planlarının içinde, Fiziksel ve zihinsel engelli olan insanları yok etmekte vardı.
Hatta fazla kilolu veya fazla zayıfsanız hitler için kusurlu bir çöp sayılır yine ölürdünüz.
Ne kadar insancıl bilinmez ama bir noktada doğruydu bana gore.
Sakin "Ha engelli insanlar ölsün mü yani?" felan gibi angut bir soru sormayın, kastetdiğim o değil.

Bizim ülkenin bu konuma gelmesi için bana gore abartısız, en iyimser düşünceyle 400 yıla yakın zamanı var.

Köpek ile kedinin , Aslan ile ceylanın bile yan yana yaşayabildiği bir dönemde, biz halâ "Hangi partiye oy verdin?" diyorsak eğer , size Bob Marley'den Dont worry be happy armağan ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar