Bir Taciz Hikayesi..

Bir insan kendi anası yada kızkardeşine uygun görmediğini başka bir kadına da uygun görmemeli. Aksi takdirde motosikletçi olmak bir yana insan olarak bile tanımlamak yanlış olur.

KARI ne demek yaaa
ne iğrenç bir giriş o öyle...

bayan,hanım,hanımefendi gibi daha kibar kelimeler varken hiç gerek yok :farao::farao::farao:

Biz motorcular günah keçisi olmaya alışmamız lazım.Bir yerde kaza olur motorcu geldi stobumu kırdı olur.Bi yerde kapkaç olur motorcu suçlu olur.Sapığın biri motor alıp bir bayanı taciz eder tüm camia lekelenir vs. bu böyle uzyıp gider çünkü biz onların kaldıramayacağı kadar farklıyız ve bu yüzden sürekli biz suçlanırız.Çözüm:Eğitim şart

bencede burda motorcuları hedef olarak göstermemiş üstümüze alınmayalım.insanlıgın ne kadar yerlere düştügünü ve basıtlestırildigine degınıyor.bunu yapanların acaba annelerı kızkardeslerı yokmu.?hiçmi düsünmüyorlar.eskıden bir bayan yolda yürüdügünde esnafından yoldan gecenlere kadar bızım kızımız dıye sahıplenırlerdi o gözle bakarlardı.şimdi nerde kim önce kapsa modunda.yazık hemde cok yazık...:pale:

Aynen katılıyorum, gayet güzel bir yazı olmuş, motorcuları hedef olarak gösterdiğide yok arkadaşlar hemen üstümüze alnımayalım.

Sadece motorcular mı rahatsız ediyor sanki bayanları, saçma sapan tipler, bangır bangır müzikle, egzozu açılmış bir şahinden, belinin yarısına kadar sarkarak, laf atıp, taciz etmiormu sanki...
ama bu yazı motor sürücülerinin imajını zedelicek bişey olmuş yinede..

güzel memleketımde taciz olayları cok yanı bu tacızcının motosıklet kullanmasımı dikkatınızi cektı musti kardeşşim evınde karısına taciz eden bıle var bu memlekette öyle her motsıkletın bulunduğu hıkaye bıze ait değil her motosıklet yada araba kullanan yada yaya olan tacizciler var bu memlekette ey insanoğlu sevgılı mustı kardeşim yollarda kadına yapılandan daha cok cahılce 4 tekere bınıyorum dıye kendını bir şey zanneden müsvettelerın motosıklet kullanıcısına canına mal olacak tacizler emın ol bu kadına yapılan tacızden aşağı kalır yanı yok

Yazıda "motorcular serseridir, sapıktır" vesaire gibi bir ima yok. Kadın olayı tasvir etmiş. Ne yapsaydı, bizi gücendirmemek için motosiklet kısmını sansür mü etseydi? Bizim de trafikte yaşadığımız tacizleri anlatırken "dört tekerli, şehir içinde ücret karşılığı yolcu taşıyan sarıya boyanmış kara taşıtı" falan dememiz mi gerekiyor?

Derdim Pelin Batu'yu veya fikirlerini savunmak değil. Bu meselede alınganlığımızın dozajı biraz yüksek kaçmış gibi geldiği için yazıyorum bunları. Hamam filmini protesto eden Hamamcılar Derneği bile toplumda komik duruma düştü ki onların gerekçeleri çok daha ciddiydi.

kadın kendine yapılan "ahlaksızca" bir davranışı dilinin döndüğü şekilde anlatmaya çalışmış. olayı büyütmeye gerek yok. hüseyin üzmezin motosikletli versiyonları. olur böyle şeyler.

üçü bir arada yazmış, yönetmiş, oynamış! senaryo güzel. tebrikler pelin batu ::alkiis:: üzgünüm reklamını yapamadın. :queen::queen: böylede olmadı napıcak bu hanım hanımcık hanfendi

nolcak bu memleketin hali geri kafalı insanlar çok bu yüzden ülke ilerleyemiyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar yazıda Motorsiklet le ilgili dengesiz bir vurgu yapılmamış ! yani yazıyı okuyan bir insanın tüm motorcular serseri izlenimine kapılacagını sanmıyorum bu birincisi , ikinci olarak ta şunu söliyim yurdumuzda çok dengesiz insanlar var yani, bazı konularda inanılmaz derece eğitimsiz ve bazı konularda aşırı derece geri kafalı , bazı konularda halk tabiriyle söylemek istemiyorum şimdi, cinsel olarak açlık çeken bi toplumumuz var ve yazıda bu ön plan da ,ben hak veriyorum yazıya ve bize yani motorsiklet camiasına dokunacak bir kelime bulamadım yazıda !

Niye polisi arayıp şikayetci olmamış nereden bilcez motorcunun tacizci olduğunu yada senaryo cizdiğini arabayla kaldırıma çıkılmayacak tabi en uygun motor oluyor bu durumda hayret ....

Bunu yapabilecek adamın tipi büyük ihtimalle gözünüzün önüne geliyordur.Niye alınıyorsunuz ki.Ben anlatıyım adamı ve motorunu...Paramparça bakımsız bir çinli,egzoz büyük ihtimal yok yada yarma olmuş,adamın suratında 5 milyonluk bir gözlük aptal bir ağız şekli ve kaşlar baygın ense saçma şekilli ve uzun,sigara içmekten sonradan zencileşmiş bir cilt,saç varsa dikilmiş...Şimdi Pelin hanımın da yanına bakımlı bir insana benzeyen motorcu geldiğinde "hepiniz aynısınız" demesi olanaksız geliyor bize.Böyle adamlar var bu bayan ne yazsın?Ben motorcuları kötülemekle ilgili birşey göremedim...Asıl şuan motorcuları kötülüyor dediğiniz için kötülüyorsunuz.Youtube daki Atamıza yapılan adiliğe baksanıza,basit bir adam saçma bir video yapıyor bizim bütün akıllılar aaa bakın ne yapmış diye reklamını yapıyor adamın resmen...Niye yayıyorsun diyince de kızıyolar.Anlamıyorum bu türk insanını...
ek:
yorumlara da bakarsınız kimse konuyu motorcular olarak ele almamış hatta "arabadan elini çıkarıp taciz eden de bulunur..." diye bir cümle geçen yorum da var...

katılıyorum...
direk motorculara soylenen bir kelıme yok suclanmamısız !
sadece yanına gelenın motosıkletlı bırı oldugunu belırtmeye calısmıs ablamız =)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:15 PM ----------

Niye polisi arayıp şikayetci olmamış nereden bilcez motorcunun tacizci olduğunu yada senaryo cizdiğini arabayla kaldırıma çıkılmayacak tabi en uygun motor oluyor bu durumda hayret ....

bır guzel dusunce daha egerkı motosıklet kullanıcısıysa ıllakı bır plaka mevcuttur o motosıklette =)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:16 PM ----------

nolcak bu memleketin hali geri kafalı insanlar çok bu yüzden ülke ilerleyemiyor

bazı konuLarda gerı kafalı olmamız ıyı bosver ama bazı konulardada acık goruslu olmak gerekır...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"Oysa ben, ülkemi tanıyorum, buraya dışardan bir gözle de bakabiliyorum"

Ülkesini tanıyor.. acaba ülkesini ne kadar görebiliyor? bir elçi çocuğu olarak yurtdışından türkiyemize bakabildi mi açık seçik, pembe yada gri gözlükleri olmadan.. tüm o yeşilliği, kumsalları, kıraç tepeleri, soğuk suları ile biçimlenmiş insanımızın yüreğini görebildi mi?

tabi yürek görebilmek için, önce yürek sahibi olabilmek lazım en kırmızısından hemde..

acaba bir şeyi görebilmek için hem dışardan hem de içerden bakmanın (koşullanmadan olduğu gibi bakabilmenin) gerekliliğini biliyor mu? acaba bilmemne kolejinde eğitim alırken mi görmeye başladı ülkemizi? acaba.. acaba diye onlarca şey daha yazabilirim.. ve yüzlerce daha soru sorabilirim..

ben sadece gülüyorum bu tarz insanlara. çoğu zamansa sadece gülümsüyorum..

ben seni anlayabilirim demişti vakti zamanında bir başka büyükelçinin dünya tatlısı bir başka kızı.. anlayamazsın demiştim ona da..
anlayacağını düşünüyordu yinede. oysa ki bir erkeği anlayabilmek değildi kastettiğim. bir insanı buranın insanını anlayabilmekti.
halbuki ondan bile acizdi anlayabildiklerinde.. ben türkçeyi iyi konuşabilirim diyordu, gözlerinden güzel dudakları ile..

geçmiş zaman olur ki diyerek. gülümsemeye devam ediyorum. bir gün bu toprakların bir kızı ile aynı yastığa başkoyduğumda beni anlayacağını, ülkemi anlayacağını düşünmeye gerek görmeyerek..

buraya dışardan bir gözle de bakabiliyorum

zaten hep dışardan bakmadın mı? yada zaten hep dışardan bakmadınız mı?

insan kendi sığlığında nefes almaya çalışan balıklar gibi çırpınıp dururken hayat yolunda.. bunu zorlaştırmak için sanki kasıtlıca geçirdiği zincirler misali önyargıları ile.. hele bir de densizlik içine düşmüşse.. neyi görebilir, yada ne gördüğünü düşünebilir aslında görmedikleri-göremedikleri ile....

bu boş makaleye cevap vermek de zaten bir başka boş davranış değil mi.. zaten boş olmak da sadece insan için dikilmiş bir giysi değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar