Bir Sorum Olucak...

Merhaba Beyler Ben Oğluma Bi Tane 50 cc Motor Aldım Speedy 50 Diye 220 km Oldu Motor Calısmadan Once İttiğmiz Zaman Arka Frenın Balatasından Ses Gelmiyor Fakat Biraz Gezdikten Sonra Motoru Stop Edince Yine İtiyoruz Islık Sesi Gibi Bir Ses Geliyor Bu Neden Kaynaklanabilir Yardımcı Olursanız Sevinirim..

scooterlardaki telli sistem de aynı şekilde mi işliyor bilmiyorum ama, benimki gibi motosikletlerde arka kampananın balatası aşındıkça sıkılması gereken bir ayar vidası var. sizin scooter'da da benzer bir vida varsa fazla sıkılmış olabilir. fren manetine telin girdigi bolume bakınız. bir ayar civatası olmalı.

nerden gevşeticem ben bunu resmı bu bı solersenız

bu disk fren, söylenen sıkma-gevşetme işlemi bunda olmaz.. balatanın arasına toz, pislik girip ses yapıyor olabilir diycem ama sürekli yapmaz ki onu da..

Isındığı için ötüyodur
Balata temizleme spreyleri var onlar ile temizlerseniz sorununuz kısa süreliğine geçer

Evet zaten ısındıgı zaman kesik kesik sesler geliyor balatanın hangi bolgesıne spreyi surecem birde spreyi nalburlardan falan bulabilirmiyim

Son düzenleme:
spreyi balatanın nerelerıne sıkcaz bıde sprey nalburlarda varmıdır

şuanda 220 kmde motor tahmınen 150 kmde basladı sesler snde kac kmde baslamıstı

şuanda 220 kmde motor tahmınen 150 kmde basladı sesler snde kac kmde baslamıstı

frenajında eskine nazaran bir zayıflık varmı buna hiç baktınızmı peki?

balatalar bitiyor yada bitmişte olabilir kontrol edin arka freni çok sık kullanıyorsanız muhtemeln bitmiş olabilirler bu şekilde kullanırsanız fren merkezine zarar verirsini bildiğim kadarıyla tamiride yok komple 0'dan alıryorsunuz :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:53 PM ----------

tam arkadan önce doğru bakan bir resim çekebilirmisiniz fren balatalarını görebilecek şekilde?

Tozdan olduğunu sanmam....motorunuz daha çok yeni,ee haliyle balatalarınızda.bu durumda ısınana disk balatalara yaklaşır ve cısıldama çıkarır.Balatalarınız biraz aşınsın ses kalmayacaktır.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar