Bir soru da benden: '98 Ducati 600 vs. '05 Hyosung GT650 vs. '05 Kawa ER-5

Hangisi daha mantıklı?

• Kullanılan toplam oy
    42
Herkese selam,

Ben de her motor alıcısnın yaşadığı gibi ikilemde (hatta üçlemde) kaldım. Fikirlerinizi almak istiyorum.

Daha önce bir seneden fazla GS500 kullandım. Bir yıl ara verdim. Daha çok Karşıyaka-Urla, Çeşme-Urla arasında kullanacağım.

Üzerinde durduğum üç motor da naked street, ikinci el fiyatları da birbirine yakın 7-8000 civarında.

1998 Ducati Monster 600
583cc, V2, 51hp@8000rpm, 50Nm@6000rpm, 174kg, karbüratörlü, hava soğutmalı, disk/disk, 5 vites
Yaklaşık 25000km.

Artıları:
- Çok şık
- Sesi de güzel (çift eksoz)
- Kaliteli/prestijli marka
- Şık olduğunu söylemiş miydim? :bounce:

Eksileri:
- Yaşı yüksek
- Yaşına göre normal olsa da km.si yüksek
- Parçası/servisi pahalı
- İkinci elde satışı kolay değil
- Beygiri 600cc için düşük, ama gücü ve torku düşük devirde vermesi zevkli bir kullanım için avantaj

2005 Hyosung GT650
647cc, V2, 79hp@9000rpm, 68Nm@7500rpm, 185kg, karbüratörlü, su soğutmalı, çift disk/kampana, 6 vites
Yaklaşık 5000km.

Artıları:
- Performanslı :queen:
- Kullanımı zevkli
- Yeni
- Görüntüsü de monster kadar olmasa da hoş

Eksileri:
- Yerleşmiş bir marka deği
- Kalitesi nisbeten düşük
- Servisi/parçası henüz muallak
- Yukarıdaki sebeplerden ötürü ikinci eli de pek parlak değil
- Ağır

2004 veya 2005 Kawasaki ER-5
498cc, twin, 50hp@9000rpm, 45Nm@7200rpm, 179kg, enjektörlü, su soğutmalı, disk/kampana, 6 vites
Yaklaşık 5000km.

Artıları:
- Bilinen marka
- Japon kalitesi
- Kullanımı kolay
- 500cc ama Monster kadar beygiri var.
- Yeni

Eksileri:
- Nisbeten zayıf
- Arka fren kampana
- Servis/parça Z-moto :farao:
- Nisbeten görüntüden de kaybediyor

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürker!

1. monster:
saydığın motorlar içerisinde belki de en keyiflisi.
dediğin gibi yaşının yüksek olması ve parçalarının pahalı olması seni sorunlar ve yüksek masraflar içerisinde bırakabilir. makinenin temizliğinden emin olmadan adım atmanı tavsiye etmem.

2. GT650
düşük km'li bu motor da aynı ducati gibi 90 derece açıyla yerleştirilmiş V silindirli motora sahip, touring motor olarak bence ideal bir makine. ama ikinci el olması sebebiyle kesinlikle temizliğinden emin olmalısın. bir hyosung kullanıcısı olarak servis/parça sorunu henüz yaşamadım. ağırlığı bence tartışılır, çünkü er-5'ten 6 kg. kadar fazlası var.

3. ER-5
bence saydığın motorlar içerisinde son tercih olarak yer alır. gerek görüntüsü, gerek gücü, gerek arka frenin kampana olması benim fikrime göre eksi puandır. ayrıca bir de Z-moto güvensizliği var ki o zaten başlı başına bir eksi puan.

bence direk hyosung diğerlerinden daha iyi görüntüsü + motoru çok güçlü duruyor+ yeni yenidir. sonra da er5

monsteri hiç saymıyorum bile çünkü yaşı enbüyük sorunu benim görüşüm

Super Moderator
Daha yeni bir Monster olsaydı benim de oyumu alabilirdi ama bu şartlarda Hyosung bir adım öndedir.
Servis, parça sorunu da halledildi artık Hyosung'larda.
2.el satışı da senin de 2.el alıyor olman sebebiyle çok da kaybettirmeyecektir sana bence.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ducati gerek kalite gerek prestij olarak diğer rakipleri aşikardır ki ezer.

Eğer motorunla senede 5000 km den fazla yapmayacaksan ducati al derim.

Eğer bahsettiğin güzergahtan sürekli olarak yolculuk edeceksen er-5 almanı tavsiye ederim. Yıllar boyunca kendisini kanıtlamış bir motoru ve nispeten basit yapısı var

Hyosung kalite olarak belki diğer rakplerin gerisinde kalacak ama yeni distribitörün müşteri odaklı çalışma sistemi ve motosikletin ducati benzeri yapısı sayesinde verdiği sürüş zevki tartışılmaz. Bu bakımdan yeni olduğu için hem uzun yolculuklara korkmadan çıkarsın hem de görünüş olarak hoş sayılabilecek bir motora sahip olursun.

İkinci elin ucuz olması aslında pek kötü bir durum sayılmaz sadece satarken değil alırken de ucuz:wiinkk:

Tabi benim gönlümde yine de ducati yatar:)

Japonlarla yarışa bilmek için Hyosung motor teknolojisine büyük yatırım yaptı zaten aradaki bariz güç farkından bunu anlayabilirsin. Sırf beygir güçü, direksiyon hafifliği ve oturma pozisyonu için bile Hyosung ilk tercihim olur.

İkinici tercihim Ducati, Son tercihimde Er5 olur

kesinlikle ve tek şartla HYOSUNG;
diğer motorlardan; teknoloji ve güç farkı tartışılmaz.
kullanımı ve uzun yolu daha rahat.
alda beraber gezelim:)

Yasi fazla olmasa ducati derdim ama onunda servis/parca pahaliligi var.
Bence bu 3lemede en iyisi Hyosung, kullandigim bilfigim bi motor. Bugune kadarda sorun cikarmadi..
Tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar