Cuk_o arkadaşım,geçmiş olsun.Başına gelenler gerçekten üzücü.Yağ tapasının yerinden çıkması beklenmeyen bir durum.Benim dikkat çekmek istediğim nokta şu ki nasıl montajda hatalar olabileceğine inanıyorsak,servislerde de hatalar olabileceğini kabul etmeliyiz.Bir paraşütçü nsıl kendi paraşütünü atlayışa hazırlıyor ve kendi sorumlu oluyorsa; bizler de motosikletimizi o şekilde hazırlamalıyız.Başkaları bizim kadar özen göstermeyebilir.
Yağ tapası konusunu tam olarak anlayamadım.Tek anladığım yalama yapılmış olması.Bunu eğer sen yaptıysan (ki farkında olmayabilirsin) ,vay efendim madem yalamaydı da neden yağ değişince anlamadılar,ikinci kez motoru yarınca anladılar diye adamları suçlamaya hakkın yok. Anlamamış olabilirler.Anlasalardı sana söyler,değiştirmeyi teklif ederlerdi diye tahmin ediyorum.
Yok onlar yaptı ise,tabiiki şiddetle kınıyorum.Hem yağı değiştirmeden müsade isteme,hem tapayı yalama yap,hem de hayati tehlikeye sebebiyet ver.
Neyse olan olmuş artık.Ancak yağını kendin değiştirmen servisi bir nebze sorumluluktan sıyırıyor.Zaten sana gelen cevapta belirtmişler,yetkisiz ellerce bakım yapılmış,yağ tapası yuvaya tam oturtulmamış deniyor.Yani bu konu tarafımızdan çok net anlaşılmıyor:Tapa kimin kusuru.
Bu yüzden kontrollerimizi kendimiz yapmalıyız diye yazdım.Allah göstermesin,İş işten geçtikten sonra haklı olmanın ne önemi oluyor.
Diğer hususlara gelince: bu motorların şanzuman sorununu pek duymadım.Şöyle bir varsayımım var.Motor yere düştüğünde vites kolu zorla vitese atma yönünde zorlanmış ve içerden biryerleri kırmış olabilir.Bu kullanıcı hatasıdır.Diyelim ki böyle oldu ve tamir ettirdin,ücretini ödedin.Aynı arıza devam ediyorsa bu garantiye girer,bunu ücretsiz yeniden tamir etmeleri gerekir.
Debriyaj telinin başına açtıkları

ebriyaj balatası eğer biryerini kırmadan,yani normal şartlarda aşınarak bitti ise genelde garantiye girmez,kullanıcı hatasıdır.Debriyaj telinin paslanması bu yönde zarar vermiş olabilir.Telin paslanması garantiye girebilir belki ama paslı telin bırakmadığı debriyajın kaçırmasını anlayıp servise balatan bitmeden götürmemen senin hatandır.
Şöyle söylüyeyim: Aldım bir motor,devamlı elim debriyajda 1000 km sonra balata bitiyor.Aynı buna benziyor.Servis bunu kabul etmez.Ancak sert kalktım da balatalar dağıldı,koptu,tası kırdı.Bunları garantiye sokabilirler.Periyodik aşınan malzemeler örn. fren balataları da garantiye girmez.
Ben objektif bakmaya çalıştım konuya.Tabiiki hakkını ara ancak onların da hakları olduğunu gözardı etme.
Tekrar geçmiş olsun diliyorum.Bizim burada ahkam kesmemiz kolay,senin yaşadıklarını ancak yaşayan bilir.