Bir MOTOSİKLET SATIN ALMA macerası

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Enduro mu chooper mı derken, sonunda ruhumun yakarışlarını duymazdan geldim, bedenimin sesine uydum ve gittim Suzuki LS 650 Savage aldım. Bilirsiniz, ben 500 cc üzeri makinalara pek sıcak bakmam; yani gereksiz bulurum. Ancak, çok özel bir durum var ki bu motosiklet benim karakterime çok uygun... Sanki bana özel imalat mübarek... Yine de bunu almayacaktım aslında ama çok sürpriz bir gelişme oldu. Bakın, anlatayım:

Önce, bu motoru görmeniz için şu linge bir tıklayın. Bakın, görün ve sonra devam edin yazacaklarımı okumaya...

http://www.sahibinden.com/2004_model_suzuki_savage_4500_km_deWQQaXQQ4314070WQQpXQQdisplayitem

Ben bu motosikleti 5500 YTL.ye aldım. Asıl garibi, pazarlık için fazlaca bir çaba da sarf etmedim. Buna rağmen, orada yazılandan 2000 YTL daha düşük bir rakama bu motosiklete sahip olmak gerçek bir sürpriz oldu benim için... Yani, kaçıramazdım artık bu fiyata bu motoru! Baktınız, gördünüz; sizce de öyle değil mi?

Olay şöyle gelişti: İlanın sahibi Dr.Alper Bey'e 1 ay kadar önce bir mesaj attım; "Cebimde 6000 YTL var, bu motoru alabilir miyim" şeklinde! Sonra, ulan dedim kendi kendime, adama yaptığın teklife bak, 7500 YTL istenen malda 1500 YTL indirim yapılır mıymış, şimdi buradan bir güzel sövülürsek madara olduğumuzun resmidir! Ama öyle olmadı işte...

Dr.Alper Bey'den hemen bir yanıt aldım: "6500 YTL ye çıkabilirseniz düşünürüm, çünkü acilen satmam gerekiyor, paraya ihtiyacım var" şeklinde! Aslında, istenen fiyat çok ama çok makuldu. Ancak ben motosiklet için 6000 YTL nin üzerinde bir bütçe ayırmaya niyetli değildim. Bu sebeple Dr.Alper Bey'e tekrar dönmedim ve bu teklifine yanıt bile vermedim!

Aradan 1 ay kadar geçti ve doktor beyden bu motor için yeni bir teklif aldım; "Tamam kardeşim, aslında bu kelepirin kelepiri bir fiyat oldu ama bu mevsimde müşteri bulmamın zor olacağını da biliyorum, hemen getir 6000 YTL yi ve al motosikleti" şeklinde... Artık bu mesaja cevap vermemek ayıp olurdu. Hemen telefonla aradım kendisini ve dedim ki o 1 bir ay önceydi be hocam, şimdi cebimdeki para 5500 YTL ye düştü...

Ne cevap verse beğenirsiniz? "Nereye düştüyse düştü, daha fazla düşürmeden getirin parayı bana be kardeşim, acelemiz var işte, anlasanıza (tam olarak böyle dememişti ama ben aynen böyle anlamıştım)"... Eh, artık beklenemezdi! Hemen atladım otobüse ve Bursa yolunu tuttum. Yol boyunca düşünüyorum; ulan mutlaka bir sakatlığı vardır bu makinenin, yoksa niye bu fiyata versin ki şeklinde kafa kırıyorum... Çok iyi incelemem lazım , vardır bir bit yeniği bunun diyorum kendi kendime...

Bursa'ya vardım, terminalde indim. Doktoru aradım, Acıbadem Hastanesine gelin dedi... Gittim... Ama doktor değil de güvenlikçi karşıladı beni.. Ameliyata girmiş bizimki... Haydaaa, daha motoru inceleyeceğiz, beğenirsek alacağız, notere gidip satış yapacağız falan... Saat 16.00. Yetişir mi acaba??? Motorun anahtarı bende dedi güvenlikçi, motor da içeride garajda, gidip bakabilirsin. Anahtarı kaptım ve hemen daldım garaja... Çıkardım motoru oradan ama elimle yürüterek, çünkü marş basmıyordu, çalıştıramadım...

Gün ışığında iyice bir inceledim. Görünür bir sakatlığı yoktu ve sahiden de her şey söylendiği kilometreye uygun gözüküyordu... Ama çalışmıyordu, marş düğmesine bastığımda tık deyip kalıyordu öyle, anladım ki akü nanay... Ben motoru incelemeye çalışırken, bir süre sonra iki kişi yanıma yanaştı (ellerinde takım çantası ve bir de kutu var). Bana soruyorlar:

- Alper Bey'in motoru, değil mi?
- Evet... Hayırdır...
- Suzuki servisinden geliyoruz, akü takacağız buna!
- ... ???
- Siz kimsiniz?
- Bakmaya geldim, satın alacağım inşallah!
- ... ???

Nasıl seviniyorum, anlatamam... Meğer doktorumuz bunu da düşünmüş, Bursa'ya geldiğimden emin olunca servise haber vermiş ve öyle girmiş ameliyata. Meğer motor 2 aydır hiç çalıştırılmamış, üstelik üzerindeki de orijinal aküsü imiş... Her neyse, eski akü sökülüp alınıyor ve yerine sıfır akü takılıyor... Sonra tek marşla, motor patır patır çalışıyor... Ustası bile şaşırıyor bu kadar rahat ve güzel çalışmasına! Ve soruyor bana;

- Kaça alabildin?
- 5500 YTL ye...
- Yazın 6500 YTL vermiştik, vermemişti, sen bedava almışsın bunu...
- Peki şimdi niye almadınız? Hazır adam iyicene sıkışmış...
- Hangi birini alacaksın be kardeşim dükkan dolmuş, kış sezonu...
- Yok, siz bu malın kolay satılmayacağını düşünmüşsünüzdür...
- Niye satılmasın yahu daha sıfır sayılır bu motor...
- Yazın kaça gider, satmak istersem?
- Vallahi aynı durumda getir ben bile 6500 YTL verebilirim.
- Sağol be usta, iyi moral verdin valla...
- Ne morali yahu bedavaya aldın diyorum sana, çok kısmetli imişsin valla...

Bu sohbet esnasında motor ısınmış oluyor; binip, kısa bir tur atıyorum... Hiç bir sorun yok gibi gözüküyor ama yine de şüphe karışımı bir mutluluk var içimde... İstanbul'a süreceğim, yolda kalırsam..? Aynen ustaya soruyorum bunu!

Sadece buji sorun yaratabilir çünkü bu kilometrede değişilmemiştir daha... Hemen bir buji çıkarıyor takım çantasından ve takalım istersen diyor. Önce, takın o zaman diyorum... Sonra, yok, yok gerek yok, ben takarım gerekirse, siz verin onu bana diyorum ve alıyorum bujiyi elinden... Peki diyorum, yağı filitresi falan, yani bakımı yapılmışmıdır? Yaptık, biz yaptık yazın diyor ve kilometreye bakıyor... Şaşırıyor... Kendi kendine söyleniyor "yahu bu hiç gezmemiş mi bakımdan sonra..."

Bu arada saat 17.00 oluyor; hava kararmaya başladı, doktorumuz yok ortalıkta... Ustalar bana hayırlı olsun, dikkatli sür diyorlar ve gitmeye hazırlanıyorlar.. Birden o an aklıma geliyor, soruyorum; peki ücreti ne olacak? Onu doktor halledecek, bize öyle söylemişti ama sen vermek istiyorsan verebilirsin, 80 YTL akü, 20 YTL buji, 10 YTL taksi parası ve 20 YTL de işçilik, eder sana 130 kayme... Yok, siz nasıl konuştuysanız öyle halledersiniz diyorum ustalara! Belki anlaşamayız, belli mi olur (5500 YTL ye motoru vermekten her an cayabilir diye düşünüyorum, çünkü henüz net bir rakamda anlaşmış değiliz ve üstelik noterler de kapanır...)!

Nihayet doktor bey damlıyor... Saat 17.30
- Hoşgeldiniz Kemal Bey, kusura bakmayın çok yoğundum...
- Hoşbulduk, rica ederim, hastalarınız tabi ki daha önemlidir...
- Beğendiniz mi motoru?
- Evet, beğendim... Suzuki'den geldiler, aküyü ve bujiyi de değiştirdiler...
- Biliyorum...
- ...
- Peki paranız hazır mı?
- Evet, söylediğim gibi 5500 YTL cebimde hazır!
- Ama noter için geçiktik malesef...
- Evet, nasıl olacak şimdi?
- Bilmiyorum ama bu paraya ihtiyacım var...
Diyor ve telefonla bir arkadaşını arayıp durumu anlatıyor...

Uzatmayayım. Arkadaşı geliyor.. Doktorun odasına çıkıyoruz.. Motosikletin belgelerini inceliyorum.. Satış için temiz kağıdı hazır, sigortası tamam, muayenesi de 2009 yılına kadar geçerli, poblem yok! Yedek anahtarlar, motora ait garanti, bakım ve kullanım kitapçıkları falan, her şey tamam... Bu arada, doktorun arkadaşı bir satış vaadi sözleşmesi düzenliyor, kendisini de şahit yazıyor sözleşmeye. Satışını bilahare vekalet yolu ile yapmak üzere anlaşıyoruz. Ve nihayet 5500 YTL yi çıkarıp veriyorum doktora. 55 adet 100'lük. Hızla sayıyor; tamam diyor!

Saat 18.30, Hava iyice kararmış... Çalıştırıyorum motoru, farları, stopları, sinyalleri ve kornayı kontrol ediyorum, üzerine oturup aynalarını iyice ayarlıyorum, bu arada Yalova yoluna çıkış güzergahını tarif etmeye çalışıyorlar... Doktor, başka bir yol diyor, arkadaşı ise daha başka bir yolu öneriyor... Yahu bırakın diyorum, ben tabelaları takip ederim... Aman dikkatli sür, hayırlı olsun, güle güle kullan ve bana dua et, sağlam bir motor aldın diyor doktor... Allah kaza bela vermesin hemşehrim diyor doktorun arkadaşı (Ordulu imiş) ve yolculuyorlar beni... Ya Allah, ya bismillah diyorum, çıkıyorum yola...

Yoruldum yahu, dönüş maceramı anlatmaya sonra devam ederim, şimdi siz bunları okuyun da...

Dostum hayırlı ugurlu olsun.şansın ve rabbim yardım etmiş çok sevindim açıkçası.kazasız belasız kullanman dilegiylen.

Alla alla çok garip, uzman bir doktor ve paraya ihtiyacı var.. (Uzman olduğunu çalıştığı hastane ve girdiği ameliyattan anladım..) Ama hayırlısı olsun.. İçine sinmiş almışsın, en güzeli de bu zaten... :) Kazasız belasız kullanırsın umarım.. :wiinkk:

hayırlı olsun dostum..cok guzel motor ve cok ucuza almısın,aynı makıenden bır arkadasımda wardı,cok serı tek sılındır 650 cc olması cok guzel,onunkındeperformans eksozuda wardı cok guzel bır sesı wardı,10.000 kmde sattı motoru,sanırım 6,500 gibi,ama senınkı onun yanında cok cok cok temiz.hiç pişman olmayacagın bır makıne..tabloda direkt 160 km yı göruyor,cokta saglam

bursa nın en lüks hastanesinde uzman doktor olarak çalışıp 5500 ytl paraya ihtiyacı oldugu için motoru zararına satması biraz tuhaf geldi banada. insan herkesten şüpheleniyor artık bu devirde. kazasız belasız kullanırman dileğiyle.

arkadas
super fiyat gercekten cok guzel bir motor almissin bufiyata inanilmaz
adina sevindim
hayirli olsun gulegule bin

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bursa nın en lüks hastanesinde uzman doktor olarak çalışıp 5500 ytl paraya ihtiyacı oldugu için motoru zararına satması biraz tuhaf geldi banada. insan herkesten şüpheleniyor artık bu devirde. kazasız belasız kullanırman dileğiyle.
Alla alla çok garip, uzman bir doktor ve paraya ihtiyacı var...

Valla ilanda telefonu da var. Merak edenler sorabilirler. :) Hatta, yahu ben bu motora 6500 verecektim, siz 5500 e satmışsınız diyerek, doktoru hasta edebilirler; nasıl olsa doktordur, kendi kendini tedavi eder artık... :mrgreen:

Bunu ben de merak ettim... Direkman soramadım kendisine ama dolaylı yollardan derdini anladım (doktorla olan konuşmalarımız yukarıda anlattıklarımla sınırlı değil tabi ki...) Bir süre önce bir arsaya yatırım yapmış; bankaya yüklüce bir kredi taksidi varmış. Üstüne bir de arabasını yenilemeye kalkınca kısa vadede hesabı tutmamış olabilir. Doktorumuz 35 yaşlarında. Ani bir hevesle motorculuğa başlamış (motoru 2004 yılında Hürriyet Pazarlama'nın Suzuki Kampanyasına katılarak almış) ama sonra bakmış ki motorculuk kendisine göre değil, doğru dürüst kullanamamış bile!

Dr.Alper Bey gerçekten çok olgun ve efendi bir insan! Bana kartını da verdi ve "bir derdiniz olursa her zaman beklerim" dedi. Bir de şu var: Ben veya benim gibiler, ellerindeki malı böyle kelepir fiyatlara satamazlar ama tuzu kuru olanlar, bazen üçe beşe bakmıyorlar! Onlar için önemli olan o anı atlatmaktır; nasılsa bir şekilde telafi edebiliyorlar! Benim şansım, o an orada bulunmaktı!

Son düzenleme:
nasıl olsa doktordur, kendi kendini tedavi eder artık... :mrgreen:

Valla kendi kendine tedavi olamıyorlar, bize geliyorlar.. :p Biraz evvel bir ortopedi uzmanı geldi, diabet ve kolestrol çıkmış.. Verdim ilacını, tedavisini olsun.. :cherry::cherry:

:mrgreen:

paraya herkesin her an için ihtiyacı olabilir. atıl durumda motoru elinde tutmaması bana mantıklı geldi. bu durumda ki insanlar üçü beşi çok önemsemeyebilirler ki ticaretini yapmıyor nasılsa.
alan arkadaşımıza hayırlı olsun, benim merak ettiğim tek silindir 650 cc motor da titreşim ne durumda rahatsız edici midir ?

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Gerçekten çok güzel fiyata almışsın:cat:

Hayırlı olsun arkadaşım, Allah kaza bela vermesin.:rendeer:

o kadar choper motor incelememe rağmen bu motor gözümden kaçmış şuan itibariyle incelemeye alıyorum LS 650 yi , hayırlı olsun ve motor hakkındaki izlenimlerini performans olarak merak ediyorum.650 cc bir makine için 130 140 son hız için düşük değilmidir, çünkü benim 250 cc çinli bile 130km hıza yaklaşmakta , kayış aktarmalı olmasını nasıl değerlendirirsiniz, yakıt tüketimi nasıldır , vibrasyon konusunda bir fikriniz war mı , sorularımı bu makineyi kullanan biri olarak yanıtlayabilirseniz çok sewinirim

Son düzenleme:
güzel motor..iyi fiyat..
Hayırlı olsun..

motor alırken hiç acele etmemek gerek..
bi de peşin para...:wiinkk:

ilginc bir macera,iyi bir fiyat...
hayırlı ugurlu olsun:cat:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
o kadar choper motor incelememe rağmen bu motor gözümden kaçmış şuan itibariyle incelemeye alıyorum LS 650 yi , hayırlı olsun ve motor hakkındaki izlenimlerini performans olarak merak ediyorum.650 cc bir makine için 130 140 son hız için düşük değilmidir, çünkü benim 250 cc çinli bile 130km hıza yaklaşmakta , kayış aktarmalı olmasını nasıl değerlendirirsiniz, yakıt tüketimi nasıldır , vibrasyon konusunda bir fikriniz war mı , sorularımı bu makineyi kullanan biri olarak yanıtlayabilirseniz çok sewinirim

Resimdeki kadran 100mil göstermiş, bu da yaklaşık 161kmh yapar.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Güzel dilek ve temennileriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. :)

Aslında bu motorla geçmişte yaşanmış ilginç bir anım var. Yani ben bu motoru 1997 yılından tanıyorum (kendisi 1993 modeldi). 650 cc bir hacme göre güçsüz ama torklu, ağır ama yapısız, güzel ama antisimetrik, çok basit ama çoook sağlam... Nasıl olursa olsun, kadranında ne yazıyorsa tamamını yapabilen bir motoru var ancak fabrikasının bu model için izin verdiği maksimum sürat 140 km. Bu da benim için fazlası ile yeterli! Gerektiğinde daha fazlasını yapabildiğini bilmem bana yeter.

Bu bana başka bir anımı hatırlattı. 1994 yılında, 1990 model bir Lada Samara almıştım. Kadranında son rakam 180 di. Kitabında ise izin verilen son sürat 145 km. idi. Evet, gayet iyi hatırlıyorum. Ama asıl unutamadığım; bu araçla otoyolda ben neredeyse 190 km. yi de gördüm; km/h yaptım yani. :cat:

Her neyse, 1993 model LS 650 benim değildi ama bu 2004 model LS 650 benim. Gecenin karanlığında yaptığım kısa yolculukla şimdi yorum yapmam yanlış olur. Hele bir sezon kullanalım bakalım. Ne olduğunu ve nasıl olduğunu tabi ki sizlerle paylaşırım. Hem de seve seve ve hem de sayfalarca... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar