Bir matematik işleminin sonucu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dersanelere bunca para boşa veriliyor.... Yıllardır buna yanarım.... :pr::pr:

Çok basit , kafadan bile yapılabilen bir soruyu bu kadar genç yanlış cevaplayabiliyorsa eğitim sisteminde gerçekten bırakın eksiği GÖÇÜK vardır arkadaşlar.... Çok ciddi bir durum... :pr::pr:

Motosikleti
Aprilia Tuono V4 Factory 2021
6/2(3) = 9 yapar hocam
6/2=3.(3)= 9

çok basit bir soru bu idaaya girmeye gerek yoktu bence :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:35 ----------

BU BULMACAYI ÇÖZ BAKALIM ! ;
Bir Otobüste 7 Çocuk var,
Her Çocuğun 7 Sırt çantası var,
Her Sırtçantasında 7 Büyük Kedi var,
Her Büyük Kedinin, 7 Küçük Kedisi var,
Her Kedinin 4 Ayağı var.

SORU: Otobüste kaç Ayak bulunmakta

çok basit bir soru bu idaaya girmeye gerek yoktu bence :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:35 ----------

BU BULMACAYI ÇÖZ BAKALIM ! ;
Bir Otobüste 7 Çocuk var,
Her Çocuğun 7 Sırt çantası var,
Her Sırtçantasında 7 Büyük Kedi var,
Her Büyük Kedinin, 7 Küçük Kedisi var,
Her Kedinin 4 Ayağı var.

SORU: Otobüste kaç Ayak bulunmakta

Hehheh... Çantaların ayakları yoktur :bounce: :p
Tabi çocukların ikişer ayakları olduğunu varsayarak,
49*7*7*4+49*7*4+7*2= 9604+1372+14= 10990 ayak :)
Çok ayak...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sorunun doğru cevabı 1 dir arkadaşlar..Soru basit ama teknik isteyen bir soru..
her zaman çarpmanın bölmeye göre önceliği vardır..
işlem önceliğine göre burada öncelikle parantez içleri toplanır..sonra çarpma işlermi yapılır ve en son bölme yapılır..
öncelikle (2+1)=3 tür.
Sonra 2(2+1)=6 dır.
sonra 6/6= 1 dir..
Basit bir soru olsa da iddiaya girilmeye değer bir soru..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:31 ----------

öncelik sırasında da öncelikle parantezler sonra katsayılar sonra diğer işlemler..
kesinlikle soğru cevap 1 dir....

Not: Otobüs hareket halinde mi? (Öyleyse şoför de vardır :queen:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:42 ----------

Sanki kimse dün uyumamış bu konuya devam ediyor gibime geldi nedense :p

Hala burdamısınız ya :cyclopsan

Ya alıntıyı değiştir, güncelledim onu :p:rendeer:

Sanki kimse dün uyumamış bu konuya devam ediyor gibime geldi nedense :p

Hala burdamısınız ya :cyclopsan

Yok ya ben uyudum arada:) Dün de iş güç yapıyordum, girmez olaydım, takılmaz olaydım :mrgreen:

Anlatamadım :(

> Benim ablam bilgisayar mühendisi; o bu kodların nasıl yazıldığını da biliyor:) Sorun yok yani, kitaba göre de, en iyi "software" matematik programına göre de, dünya üzerinde liselerde kullanılmakta olan en iyi hesap makinesine göre de... Cevap "9".

> 2(2+1) ile 2*(2+1) arasında HİÇBİR fark yok.

> Ve... Parantez işleminin önce yapılacağına dair herkes hemfikirse,
yan yana yazılan 6/2*3 ifadesinde işlem sırası SOLDAN SAĞA DOĞRUDUR.

Efendim, saygılarımı sunuyorum,
Bu da konuya son katkımdır...:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:52 ----------

süppperrr doğru :cat:

Ya şoför varsa?! Kedilerde bit, otobüste böcek varsa?! :queen:

Sevgili cezerye, anladığım kadarı ile biraz alınmışsınız, matematikçi mi yoksa matematik öğretmeni mi olduğunuzu sorunca. Sizi kızdırmak için sormadım o soruyu. Yalnızca daha önce matematikçi olduğunuzu söylemenize rağmen verdiğiniz örnekler ve savlarınızın bir matematikçiden çok bir öğretmeni andırdığını düşündüğüm için sordum.

Görünen o ki siz, matematikçilerin aldığı derslerin büyük bir kısmını almış bir matematik öğretmenisiniz. Son derece saygın bir eğitim düzeyi ve meslek. Sizden ricam madem analiz, kompleks analiz, analitik, kısmi türevli diferansiyel denklemler, topoloji gibi konulara hakim bir matematik öğretmenisiniz lütfen lise kitaplarını ya da bilgisayar programlarını kaynak diye ileri sürmekten vazgeçiniz...

Ben sizin yorumunuz yanlıştır diye tutturmuyorum. Ben sizden yalnızca yorumunuzu açıklamanızı rica etmiş bunu yaparken de bir karşıt yorum sunmuştum. Bunu sizden rica etmiştim çünkü matematikçi olduğunuzu yazmıştınız. Ancak görüyorum ki bu konuda lise matematiği düzeyini aşan bir cevap alamayacağım.

Motosiklet forumunda matematik tartışılabileceğini düşündüğüm için kendime kızmıyor da değilim zaten.

İzniniz olursa ben de bu konuda başka bir mesaj atmayacağım artık...

Görünen o ki siz, matematikçilerin aldığı derslerin büyük bir kısmını almış bir matematik öğretmenisiniz. Son derece saygın bir eğitim düzeyi ve meslek. Sizden ricam madem analiz, kompleks analiz, analitik, kısmi türevli diferansiyel denklemler, topoloji gibi konulara hakim bir matematik öğretmenisiniz lütfen lise kitaplarını ya da bilgisayar programlarını kaynak diye ileri sürmekten vazgeçiniz...

Ben sizin yorumunuz yanlıştır diye tutturmuyorum. Ben sizden yalnızca yorumunuzu açıklamanızı rica etmiş bunu yaparken de bir karşıt yorum sunmuştum. Bunu sizden rica etmiştim çünkü matematikçi olduğunuzu yazmıştınız. Ancak görüyorum ki bu konuda lise matematiği düzeyini aşan bir cevap alamayacağım.

Motosiklet forumunda matematik tartışılabileceğini düşündüğüm için kendime kızmıyor da değilim zaten.

Sevgili BBelt, o beğenmediğiniz bilgisayar programı zaten "DOKTORA DÜZEYİ ve DOKTORA SONRASI DÜZEYİNDE ÇALIŞMALAR YAPMAK İÇİN KULLANILIYOR"

Kullandığınız dil hala üzücü........

Saygılar :)

PS: Ancak bir lise öğrencisi size lise düzeyinde cevaplar verebilir ;)

:

soruyu...konuyu çok eşelediniz...:p

nedir yani sonuc...Atatürk bu cumhuriyeti sizlere emanet ettiyse vay halimize...:pbir soruda girdiniz birbirinize...

cezo diplomanı göster ..o bir kağıt parçası değildir umarım...:p

Dersanelere bunca para boşa veriliyor.... Yıllardır buna yanarım.... :pr::pr:

Çok basit , kafadan bile yapılabilen bir soruyu bu kadar genç yanlış cevaplayabiliyorsa eğitim sisteminde gerçekten bırakın eksiği GÖÇÜK vardır arkadaşlar.... Çok ciddi bir durum... :pr::pr:

Hala gençliği aşağılayan, bi halta yaramazmış gibi gösteren tavrınızı tasvip etmiyorum.
Soru çok basit aslında, iki farklı görüşle bakıldığında, farklı sonuçlar elde ediliyor.
Siz bunu cevaplayın..
1/2x gibi bir soruyu 1/2*x mi alırsınız?
oradaki (1+2)yi , x olarak kabul edin ve sorunun çözümüne bir bakın.
Gençliği aşağılamaktan da vazgeçin.
Saygılar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
9 çıkar cevap.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaş nasıl 9 diyorsunuz ya hala..:)
sonuç kesin olarak 1 çıkar..
hesap makinesi de mi yok..yazın aynısını bakın bakalım...
hiç mi mühendis ya da matematikçi yok sitede..??

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:32 ----------

Yok ya ben uyudum arada:) Dün de iş güç yapıyordum, girmez olaydım, takılmaz olaydım :mrgreen:

Anlatamadım :(

> Benim ablam bilgisayar mühendisi; o bu kodların nasıl yazıldığını da biliyor:) Sorun yok yani, kitaba göre de, en iyi "software" matematik programına göre de, dünya üzerinde liselerde kullanılmakta olan en iyi hesap makinesine göre de... Cevap "9".

> 2(2+1) ile 2*(2+1) arasında HİÇBİR fark yok.

> Ve... Parantez işleminin önce yapılacağına dair herkes hemfikirse,
yan yana yazılan 6/2*3 ifadesinde işlem sırası SOLDAN SAĞA DOĞRUDUR.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:52 ----------

sanırım hala yanlış bilgiler içeriyorsunuz..Bunun matematik kodlarıyla ya da en ileri düzey hesap makinesiyle alakası yoktur..
Ayrıca

2(2+1) ile 2*(2+1) arasında HİÇBİR fark yok.
Demişsiniz..Ancak bunlardan biri çarpım durumunda diğeri ise katsayı durumundadır..Her ne durumda olursa olsun her katsayı aynı zamanda bir çarpımdır ancak her çarpım bir katsayı değildir..
burada da çarpım olmuş olsaydı cevap 9 idi..
Ancak burada katsayı şeklinde olduğu için öncelikle 2 ile çarpılması gerekmektedir..
Saygılar..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hala gençliği aşağılayan, bi halta yaramazmış gibi gösteren tavrınızı tasvip etmiyorum.
Soru çok basit aslında, iki farklı görüşle bakıldığında, farklı sonuçlar elde ediliyor.
Siz bunu cevaplayın..
1/2x gibi bir soruyu 1/2*x mi alırsınız?
oradaki (1+2)yi , x olarak kabul edin ve sorunun çözümüne bir bakın.
Gençliği aşağılamaktan da vazgeçin.
Saygılar..

Bir bak bakalım yazıma bir daha...... :wiinkk::wiinkk::wiinkk:
Okuduğunu anlamamak bile eğitim eksikliğidir... :cat::cat:

Dün açtığım konuyua tam 134 adet cevap gelmiş, uğraşan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Okuldaki 2 matematik öğretmenime sordum, 2sinin verdiği cevapta 9 oldu.
Ancak okul şartları nedeniyle bunu sizze ispatlayamıyorum.
Ama biraz sonra dershaneye gideceğim, oradaki öğretmenime soruyu çözdürecek ve videoya çekeceğim :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dün açtığım konuyua tam 134 adet cevap gelmiş, uğraşan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Okuldaki 2 matematik öğretmenime sordum, 2sinin verdiği cevapta 9 oldu.
Ancak okul şartları nedeniyle bunu sizze ispatlayamıyorum.
Ama biraz sonra dershaneye gideceğim, oradaki öğretmenime soruyu çözdürecek ve videoya çekeceğim :)

Budur... :cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Çok şey yazdım ama sildim. Neyseki işlem sırasından haberdar olanlar var aramızda. Yoksa yazılan bazı cevaplar saç baş yoldurtacak cinsten.

Altından da üstünden de, önünden de arkasından da tutsanız cevap 9'dur.

Budur... :cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Ne budur abi... Böyle bişey için bu kadar uğraşana acırım... Yazabileceğim en hafif cevap bu. Soruyu soran ilkokul öğrencisi olsa anlarım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne budur abi... Böyle bişey için bu kadar uğraşana acırım... Yazabileceğim en hafif cevap bu. Soruyu soran ilkokul öğrencisi olsa anlarım.

Bu olan şey KONUYU açan kişinin sonucu öğrenip yazması... :cat::cat::cat:

Bakışla çözülebilen basit bir soruyu bu kadar dallandırmak , heleki cevapların saç kıllarından başka kılları da tek tek yoldurabilir olması düşündürücü.... Üzücü... :cat::cat::cat:

Böyle sorulara gelen cevapları okudukça ülkenin içinde bulunduğu durum şaşırtıcı olmaktan çıkıyor. Öğretmenlerin suçu. Veya o öğretmenlere yeterli öğretim koşullarını sağlamayan devletin... Veya kastılı olarak eğitim öğretimi baltalayan siyasilerin. Nasıl görmek isterseniz artık. Adam boşuna dememiş 'öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diye. Eserin hali içler acısı...

Yani işin aslı budur insanımıza iyi öğretilmemiş. İnsanımızın suçu değil bu ama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar