Bir matematik işleminin sonucu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün açtığım konuyua tam 134 adet cevap gelmiş, uğraşan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Okuldaki 2 matematik öğretmenime sordum, 2sinin verdiği cevapta 9 oldu.
Ancak okul şartları nedeniyle bunu sizze ispatlayamıyorum.
Ama biraz sonra dershaneye gideceğim, oradaki öğretmenime soruyu çözdürecek ve videoya çekeceğim :)

Cevap 1 Arkadaşım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:03 ----------

sorunun doğru cevabı 1 dir arkadaşlar..Soru basit ama teknik isteyen bir soru..
her zaman çarpmanın bölmeye göre önceliği vardır..
işlem önceliğine göre burada öncelikle parantez içleri toplanır..sonra çarpma işlermi yapılır ve en son bölme yapılır..
öncelikle (2+1)=3 tür.
Sonra 2(2+1)=6 dır.
sonra 6/6= 1 dir..
Basit bir soru olsa da iddiaya girilmeye değer bir soru..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:31 ----------

öncelik sırasında da öncelikle parantezler sonra katsayılar sonra diğer işlemler..
kesinlikle soğru cevap 1 dir....

%100 Dogru Cevap budur.

Bu olan şey KONUYU açan kişinin sonucu öğrenip yazması... :cat::cat::cat:

Bakışla çözülebilen basit bir soruyu bu kadar dallandırmak , heleki cevapların saç kıllarından başka kılları da tek tek yoldurabilir olması düşündürücü.... Üzücü... :cat::cat::cat:

Alp abim, Tunay abim :)

Forumda, hem de bir motosiklet forumunda matematik tartışılması çok güzel bir şey bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok şey yazdım ama sildim. Neyseki işlem sırasından haberdar olanlar var aramızda. Yoksa yazılan bazı cevaplar saç baş yoldurtacak cinsten.

Altından da üstünden de, önünden de arkasından da tutsanız cevap 9'dur.

Ne budur abi... Böyle bişey için bu kadar uğraşana acırım... Yazabileceğim en hafif cevap bu. Soruyu soran ilkokul öğrencisi olsa anlarım.

Hangi bilgiye dayanarak 9 buldun açıklarmısın...
Yanlış olduğun noktayı bulalım..
ayrıca her kim olursa olsun 9 bulmuşsa yanlıştır arkadaş..
öğretmen bile 9 diyorsa vay haline..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Alp abim, Tunay abim :)

Forumda, hem de bir motosiklet forumunda matematik tartışılması çok güzel bir şey bence.

Dimi..... :p:p:p:p:p:p

Daha motosikletin km de kaç lira yaktığını hesap edemeyen bir forum gurubuyuz.... :p:p:p:p

Matematik şart..... :cat::cat::cat:

Dün açtığım konuyua tam 134 adet cevap gelmiş, uğraşan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Okuldaki 2 matematik öğretmenime sordum, 2sinin verdiği cevapta 9 oldu.
Ancak okul şartları nedeniyle bunu sizze ispatlayamıyorum.
Ama biraz sonra dershaneye gideceğim, oradaki öğretmenime soruyu çözdürecek ve videoya çekeceğim :)

cevabın dokuz olması mümkün değil.

6 / 2 x (1+2)

6 / 2 x 3

6/6

1

çarpmayı daha önce yapmanız lazım :cat:

işlem sırasını çanakkale boğazından topları çıkar şeklindede bi akılda tutma cümlesi vardır :)

Parantez içinde işlem önceliği vardır sonrada işlem sırasına göre yapılır. İşlem sırası aynı ise sıra ile işlem yapılır diyerek son yazımı yazıyorum. Cevap 9 dur, inanmayan gitsin Ortaokul matematik hocasını bulsun sorsun. İstatistik mezunlarına da sorabilirsiniz...

Cevap 6x1/2x3 = 9 dur...

Son düzenleme:
Bir bak bakalım yazıma bir daha...... :wiinkk::wiinkk::wiinkk:
Okuduğunu anlamamak bile eğitim eksikliğidir... :cat::cat:

Hmm doğrudur eğitimim eksiktir,sizin kadar eğitilemedim daha yaşımız kaç dimi..
Herşeyin doğrusu sizsiniz :):rendeer: Siz benim sorduğumu cevaplayın madem?O denklemi nasıl çözersiniz?

Parantez içinde işlem önceliği vardır sonrada işlem sırasına göre yapılır. İşlem sırası aynı ise sıra ile işlem yapılır diyerek son yazımı yazıyorum. Cevap 9 dur, inanmayan gitsin Ortaokul matematik hocasını bulsun sorsun. İstatistik mezunlarına da sorabilirsiniz...

Cevap 6x1/2x3 = 9 dur...
Bakın, parantezde herkes hemfikir zaten.Ancak 2 arada *(çarpı) işareti olmadığı için (1+2) nin katsayısı durumundadır.
Ortaokul hocanıza sorun. İlkokul ortaokul gibi yerlerde denklem çözme çok olmadığı için, işin kolayına kaçılarak işaret yoksa çarpmadır deniyor. Ona kalırsa .(nokta) da çarpma tanımlar. 1.5 diyince birbuçuk mu alırsınız ortaokul bilgilerinde yoksa 1*5 mi?

Buyrun, istatistik yok ama uçak mühendisliği var, yeterli olur mu?

Herşeyin doğrusu sizsiniz :):rendeer: Siz benim sorduğumu cevaplayın madem?O denklemi nasıl çözersiniz?

Bakın, parantezde herkes hemfikir zaten.Ancak 2 arada *(çarpı) işareti olmadığı için (1+2) nin katsayısı durumundadır.
Ortaokul hocanıza sorun. İlkokul ortaokul gibi yerlerde denklem çözme çok olmadığı için, işin kolayına kaçılarak işaret yoksa çarpmadır deniyor. Ona kalırsa .(nokta) da çarpma tanımlar. 1.5 diyince birbuçuk mu alırsınız ortaokul bilgilerinde yoksa 1*5 mi?

Buyrun, istatistik yok ama uçak mühendisliği var, yeterli olur mu?

Yetmiyor yanlış hesaplıyorsunuz 2 yi bağımsız rakam olarak almayın, Şöyle açıklarsam daha iyi anlarsınız, paranteze girmeden:

6/2(1+2) =
6/2 = 3
3(1+2)=
(3+6)=
9

Araplar bile sağdan sola yazmalarına rağmen matematiksel ve tarihsel rakamları latin alfabesi gibi soldan sağa hesaplarlar. Bunun temellerini de el cebir adlı kitabı ile El Harezmi atmıştır. Tüm dünyada anlatılan cebir işlemlerinin temel kaynağı bu kitaptır..

Birde rica etsem beni alıntılamayıp, bana cevap yazmazsa kimse, bende bu konudan sıkıldığım için belirttiğim gibi cevap yazmak zorunda kalmam, herkese kolay gelsin, kim nasıl hesaplıyorsa öyle kalsın :)

Bende 2 üniversite mezunu (gümrük ve iktisat) + 2 . yılında arkeoloji terkim :bounce:

Son düzenleme:

Cevap 6x1/2x3 = 9 dur...

istatistik mezunuda patates çıktı kardeşim:) işyerindeki arkadaşla aramızdaki mailleri aynen yazıyorum,

6/2(1+2) = ?

müdür bu sorunun cevabı 1 mi 9mu. sen bilirsin. forumda bi tartışma olduda :)

-------------------

soru yanlış aq illa doğru olduğunu iddia ediliyorsa cevap 9 bence

bunu yazanda istatistik mezunu 15 yıllık yazılımcı :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 ----------

yalnız bu işlemi linuxun hesap makinasıyla yaptım 9 çıktı. istatistikçi arkadaşda derki 6/(2(2+1)) olursa ancak 1 olur. o haliyle 9dur. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Yahu sen neden her yazdığımı üstüne alınıyorsun?.... :silent::silent:
Eğitimden bahsediyorum.... Eğitmenlerden bahsediyorum... Eğitilenlerden değil.... :cat::cat::cat:

Eğitenler utansın.... :cat::cat::cat:

Bu soruda olduğu gibi muammaya sürüklenen cevapların bulunacağı tek yer Muhasebe bulacak kişi ise Muhasebeciden başkası olamaz.
ister Apollo13 ü yapmış ol ister istatistikçi ister mühendis , cevap sadece muhasebecilerdedir. :)

işte size detaylı açıklaması ;

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist aynı işe baş vururlar.

Görüşmeci matematikçiye sorar:

"İki kere iki kaç eder?"

Matematikçi cevap verir: "Dört!"

Görüşmeci sorar: "Kesin dört mü?"

Matematikçi kendinden emin cevaplar: "Evet, kesin dört!"

Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer görüşmeci ayni soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar: "Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağıya veya yukarı oynayabilir, ama ortalama dört eder!"

Ekonomist de çıkar, muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur.

Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve görüşmecinin kulağına eğilerek sorar:

"Kaç etsin istersiniz?"

Yahu sen neden her yazdığımı üstüne alınıyorsun?.... :silent::silent:
Eğitimden bahsediyorum.... Eğitmenlerden bahsediyorum... Eğitilenlerden değil.... :cat::cat::cat:

Eğitenler utansın.... :cat::cat::cat:
Haklısınız eğitim, eğitmenler tartışılır ancak yazdığımı okuyup anlayamamak da eğitimsizliği gösterir demenizi sanırım üstüme alınmam abes kaçmaz :)

Dershane öğretmenime çözdürdüm, görüntü de ses de pek net değil ama öğretmenin 9 dediği gayet açık ortada.
Hadi o öğretmen yanıldı, iyi eğitim alamadı diyelim.
Onun dışında sorduğum 3 öğretmenden de 9 cevabını aldım.
Ki zaten kendi düşüncem de buydu.
Video için tıklayın

Dershane öğretmenime çözdürdüm, görüntü de ses de pek net değil ama öğretmenin 9 dediği gayet açık ortada.
Hadi o öğretmen yanıldı, iyi eğitim alamadı diyelim.
Onun dışında sorduğum 3 öğretmenden de 9 cevabını aldım.
Ki zaten kendi düşüncem de buydu.
Video için tıklayın

İlkinde espri olsun diye söylemiştim ama şimdi bütün 9'cular bir dürümü hak etti bence. :p
Olursa adını da 6/2(1+2) buluşması koyalım. :queen::queen::queen:

bunu 6 veya 1 bulanlar bakkal matematiğinide geçmişler...sonuç 9 bunu zeka sorusu haline getirmeyelim...ÖSYM DE BU TARZ SORU SORMUŞTU 200.BİNE YAKIN KİŞİ BOŞ BIRAKMIŞTI..

başta bende 1 diye düşünmüştüm. excel'de çözdüğümde 9 çıktı. sanırım hep buyüzden matematikten kalıyordum ortaokul ve lisede :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesinlikle katılıyorum 9 diyen herkese benden dürüm :bounce: :bounce:

9 diyen herkese bir adet matematik kitabı hediye ediyorum...Ya da çok fonksiyonlu bir hesap makinesi...elinize alın ve aynı işlemi yazın..Hatta size birazdan videolu ıspat yapıcam beklemede kalın..:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar