Bir matematik işleminin sonucu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hay Allah... Eğlence oldu gece gece:D

http://www.fendeney.com/mat0601/

1-Toplama ve Çarpma işleminin özelliklerine tıklıyoruz.
2-En alttaki işlem önceliği kutusuna tıklıyoruz.
3-En alttaki örneği dikkatle inceliyoruz. (Çünkü sorunuzun aynısı)

Dostum siz matematik öğretmenliği mi okudunuz yoksa matematik mi? Eğer ilki geçerliyse bu yukarıda yazdıklarınızı açıklar...

cunku araya konmamasının bi sebebi var ortaokulda ogrtildiği gibi sadece işlemi kolaylastırmak için yapılmıo o

O zaman, bana söylediğinizi ispatlayacak bir kaynak gösterin?! :)

Benim en güvendiğim kaynak, dünya çapında profesyonel mühendis ve matematikçilerin kullandığı "Mathematica" programı. O programa sorunuzu AYNEN:
"6/2(2+1)" şeklinde yazıp sonuç komutunu verdiğimde aldığım yanıt "9".

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:30 ----------

Hayır yerini değiştirmedim.

x/2y=x*1/2*y ee o zaman? xy/2 oldu işte. Sizin dediğiniz buraya çıkıyor.

Yukarda değiştirdim çoktan :farao:

Yeniden alıntı yapabilirsiniz.

Benim en güvendiğim kaynak, dünya çapında profesyonel mühendis ve matematikçilerin kullandığı "Mathematica" programı. O programa sorunuzu AYNEN:

o programlar belli bi algoritmaya gore yazıldıgını biliorum programcı diilim sonucta ne programlarda ne buyuk programcıların yazdıgı programlarda hatalar oluo da siz bunu mu kaynak gosteriosunuz kaynak algınızı deiştirin bence
ayrıca her ii matematikçi ve muhendis o programa bu işlemin bu sekilde yazılmıcagını bilir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:30 ----------

Yukarda değiştirdim çoktan :farao:

Yeniden alıntı yapabilirsiniz.

Onun doğru olduğunu kabul ediyorsanız daha bu tartışmada bulunacak değilim.

6/2(1+2)=1.

İyi geceler.

Dilerseniz casio, fx9860 ın bilgisayara uyarlanmış hali var, içindeki exe dosyasını açın, hesap makinesinde menu tuşuna basım 1 e basın.. Matamatik işlemleri yapacağınız kısıma geliyor.. Ayrı ayrı 6/2(1+2) ve 6/2*(1+2)'yi deneyerek çıkan sonuçları bulun.. Kendi uploadım. Virüs yoktur.Deneyebilirsiniz.

http://hotfile.com/dl/116685335/42d57bd/Casio_fx9860.rar.html

işte basmakalıp bilgilerle donanmış öğretmenlerin bize kazandırdıkları; düşünmeyen sorgulamayan bireyler

tartışıcak bişey yok

Motosikleti
Forza250-cygnusL
20 yıl önceki matematik bilgimle sonuç 9.....

Parantezi ilk de yapsan sonuç değişmiyor.... :silent:

Yazık yahu bu gençliğe.... Daha bu kadar basit bir işleme bile uğraşıyorlar.... :pr::pr:

Yaa... Son çabamı da sarf ettim.

Şudur:

İşim gereği her an elimin altında bulunan "Texas Instruments (TI) Scientific Calculator" var. Hani şu grafik çizenlerinden. Orada sizin sorunuzu orjinal haliyle yazdım;

"6/2(2+1)" "enter" tuşuna bastım, cevap "9" çıktı yeniden.

Arkadaşlar, bütün dünyada en iyi müfredatların en iyi şekilde uygulanmaya çalışıldığı okullarda bu hesap makineleri kullanılıyor. Ne bilim, örnek olsun diye söylüyorum, şu an Robert College, Üsküdar Amerikan Lisesi bu hesap makinesini kullanıyor. Daha ne söyleyebilirim bilmiyorum.

Bu arada dikkat etmedim ama bir arkadaşım lisansımı matematik üzerine mi matematik öğretmenliği üzerine mi yaptığımı sormuş. Boğaziçinde bir farkı yok. Matematik bölümü öğrencileri hangi dersi alıyorsa matematik öğretmenliği bölümü öğrencileri de aynı dersi alır. Aynı hocalardan! Mühendislik-Fizik-Kimya-Matematik-Matematik öğretmenliği-Fizik öğretmenliği 2. sınıfa kadar aynı matematiği alır. Aynı çan eğrisi ile notlandırılırlar. 3 ve 4. sınıflarda matematik bölümü ile matematik öğretmenliği bölümü öğrencileri bu guruptan ayrılır ve birlikte, aynı dersleri-aynı hacalardan almaya başlarlar. Tek fark ne? Matematik bölümü öğrencileri 20 matematik dersi tamamlarken matematik öğretmenliği öğrencileri 16 matematik dersi tamamlar ve matematik öğretmenliği öğrencileri +1 yıl tezsiz yüksek lisans yapar. Benim bölümüm: "Integrated BS & MS in Teaching Mathematics"

20 yıl önceki matematik bilgimle sonuç 9.....

Parantezi ilk de yapsan sonuç değişmiyor.... :silent:

Yazık yahu bu gençliğe.... Daha bu kadar basit bir işleme bile uğraşıyorlar.... :pr::pr:
Gençliğin halinde ne var ki, şurda okuyoruz işte ...
Imm kendinizden eminsiniz, kesin sonuç sizin ya gençliğe yazık..
Bakın, size de söyliyim,belki tümünü okumamışsınızdır..
orada 2, (1+2)'nin katsayısı durumundadır..
Şöyle ki
x=1+2 olarak alalım
6/2x işleminin sonucu nedir? Siz bunu 6/2*x şeklinde mi değerlendirirsiniz?

o programlar belli bi algoritmaya gore yazıldıgını biliorum programcı diilim sonucta ne programlarda ne buyuk programcıların yazdıgı programlarda hatalar oluo da siz bunu mu kaynak gosteriosunuz kaynak algınızı deiştirin bence
ayrıca her ii matematikçi ve muhendis o programa bu işlemin bu sekilde yazılmıcagını bilir

1- O halde siz bir kaynak gösterin.
2- Siz soruyu nasıl yazdıysanız, programa o şekilde sordum.
3- O programda böyle basit bir hata olsaydı, çoktaaaaaaaaaan fark edilirdi...:rendeer:

(Bir de kullandığımız dile özen gösterirsek birbirimizi kırmamış oluruz?!)

arkadaşlar cözüm hesap makinelerinde diil anlamıosunuz o makineler belli bi programlama diliyle yazılır ve bu programlama dili matematikle korele edildiği zaman cok kez hata verebilir onemli olan o hesap makinesini nası kullanıcagını bilip bole hatalara dusmekten kurtulmaktır

Hay Allah... Eğlence oldu gece gece:D

http://www.fendeney.com/mat0601/

1-Toplama ve Çarpma işleminin özelliklerine tıklıyoruz.
2-En alttaki işlem önceliği kutusuna tıklıyoruz.
3-En alttaki örneği dikkatle inceliyoruz. (Çünkü sorunuzun aynısı)

İspatı kitapta bile yapılmış ama hala hatalı olduklarını kabul etmiyorlar, İşlem önceliğini bir okusalar, önce parantez içi işlemler yapılır sonra da en soldan işlemlere başlanır..

İspatı kitapta bile yapılmış ama hala hatalı olduklarını kabul etmiyorlar, İşlem önceliğini bir okusalar, önce parantez içi işlemler yapılır sonra da en soldan işlemlere başlanır..

Buradaki sorun parantez içi değil ki? Parantezin dışındaki 2 rakamı.. Yoksa ilkokul 1 problemi için sayfalarca tartışılmaz değil mi?:cat:

6/2 * (2+1)

(2+1)=3

6/2 * 3

6/2=3

3*3=9

Islem sirasi

1 Ustlu sayi varsa, parantez varsa
2 Bolme, Carpma (soldan saga oncelik)
3 Toplama, Cikarma (soldan saga oncelik)

Turkiye de verilen egitimin ne kadar icler acisi bi halde oldugu bir kez daha gozler onune serildi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:49 ----------

Sorudan 1 cikarmaya calistim.

Sorunun yazilisinda hata var.

Soruda eksik var.

Eger 2(2+1) bolen 6 da bolunen olarak alinirsa 1 cikiyor.

Soyle bisey var ki bu bahsettigim islem bilgisayar ortaminda

6/2 *1/(2+1) diye hayata gecer.

Yani sorunun yazilisindan dolayi kafa karisikligi olmus.

Bu soru bu haliyle ALTI BOLU IKI -CARPI ISARETI- PARANTEZ ICINDE IKI ARTI BIR demektir biligisayar ortaminda.

Yani olay bilgisayar ortamina soruyu dogru gecirmek ve dogru okumakmis birbirimize giydirmek icin anlamsiz bi konu bi dahaki sefere insallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar