- Motosikleti
- Honda CBF 250
Alacağım aracın sahibinin sosyal medya hesaplarına bile bakıyorum, yani nasıl bir profile sahip diye.
Adamı stalk'luyorsun
Alacağım aracın sahibinin sosyal medya hesaplarına bile bakıyorum, yani nasıl bir profile sahip diye.
Şimdi ben de araç alma niyetindeyim. Bizim Toyota Yaris'i satsam yaklaşık 42bin falan ediyor. 22bin de xmax ediyor sahibinden sitesindeki ilanların ortalamasına göre. 100bin'e hem dizel olacak hem otomatik vites olacak hem Toyota yaris gibi minik olmayacak, 2 çocukla bagaja eşya sığdırma sorunu yaşamayalım diyorum ama arabadan hiç anlamam. 100bin'e ne alınır? Madem arabadan anlayanlar bu başlıkta toplanmışken bi akıl verin hele.
Abi ilan silinmiş. Okuyamadan gitti :salut:
Tekrar belirtiyorum koyan insanın sosyoekonomik sınıfı zaten kendini belli ediyor, kendince cool oldugunu düşünüyor olabilir ama bu konu acıp billur gecme hakkını vermiyor bize.
Komik evet, direk ilan paylaşmak yerine yüzünü sansürleyip foto paylaşılabilir zor değil.
Herkes herkesi kendine göre düşünüyor, siz bu ülkeyi amerikaya göre yorumluyorsunuz, donanımlı insan alt kültürden olan insanları kendine göre yorumluyor.
ezbere iş yapmıyorum hocam, dediğini merak ettim araştırdım hiçbir yerde "herkese acık baskalarına ait gönderiler paylaşılabilir" diye bir haber görmedim.
"paylaşılamaz" olarak gördüm onu da göstermek istedim ama "ezbere iş yapıyor" oldum.
en azından sizde bir örnek gösterin de aydınlanalım cünkü bu mantık ile sizin profil fotoğraflarınız ile eşinizin cocugunuzun fotoğrafları ile her sitede paylaşım yapılabilir ancak yaptırımı olmaz.
Öncelikle yaptığın bağlantı paylaşımı için çok teşekkürler, bilmediğim çok şey öğrendim.
Soruna ben bir cevapta bulunmak isterim: Senin paylaştığın bağlantıdaki bilgilerden benim anladığım, birisinin yaptığı bir paylaşımdaki kişisel fotoğrafları(ne olduğunun tanımı bağlantıda yapılmış) "herkese açık" dahi olsa alıp başka yerlerde paylaşmak hapis cezası ile cezalandırılabilir.
İşte cevap burada, @KuralZ abinin oradan alıp paylaştığı bir şey yok, kendisi sadece yapılan paylaşımı(ki buradaki paylaşım ilandır) bize ulaştırmış. Yani ilandan herhangi bir şeyi kısmen veya tamamen almamış, direkmen bizi şahsın yaptığı paylaşıma(ilana) yönlendirmiş.
Şimdi ben de araç alma niyetindeyim. Bizim Toyota Yaris'i satsam yaklaşık 42bin falan ediyor. 22bin de xmax ediyor sahibinden sitesindeki ilanların ortalamasına göre. 100bin'e hem dizel olacak hem otomatik vites olacak hem Toyota yaris gibi minik olmayacak, 2 çocukla bagaja eşya sığdırma sorunu yaşamayalım diyorum ama arabadan hiç anlamam. 100bin'e ne alınır? Madem arabadan anlayanlar bu başlıkta toplanmışken bi akıl verin hele.
ezbere iş yapmıyorum hocam, dediğini merak ettim araştırdım hiçbir yerde "herkese acık baskalarına ait gönderiler paylaşılabilir" diye bir haber görmedim.
"paylaşılamaz" olarak gördüm onu da göstermek istedim ama "ezbere iş yapıyor" oldum.
en azından sizde bir örnek gösterin de aydınlanalım cünkü bu mantık ile sizin profil fotoğraflarınız ile eşinizin cocugunuzun fotoğrafları ile her sitede paylaşım yapılabilir ancak yaptırımı olmaz.
Bende arabadan anlamam.
Olmazsa olmazlarımı yazdım alt alta.
1. Güvenlik testlerinde iyi sonuçlar alacak.
2. Ön ve yan airbaglari olacak.
3. Büyük bagajı olacak.
4. Geniş bir iç hacmi olacak. Özellikle arkada oturacak canım anam ve canım kızım ferah ferah yayılarak oturabilecek.
5. İçinin döşemesi açık renk olacak. Kir tutmaz diye kapkara koltuklar olmayacak.
6. Koltuklar açık renk. Kirlenirse ne olacak. O zaman fabrikası Türkiyede olacak. Kirlenirde temizleyemezsem, atar ucuza yenisini alırım.
7. Parçası ucuz olacak. Heryerde servisi olacak. O zaman Türkiyede fabrikası olacak.
8. Türkiyede fabrikası olsun. Ülkeme değer katsın. Malını satıp parayı ülkesine götürmesin. O zaman yerli olacak.
8. Az yakacak
9. Bir srabayı enaz 8-10 sene kullanırım. İkinci eli çok önemli olmasada, acil bir durumda çabuk satılabilsin.
Nereye gitsem ilk bagaja bakıyorum sonra arka koltuğs. Adamlar "öne oturun" diyor. Ben inatla bagaja bakıp ve arks koltuğa oturuyorum. Bunları beğenmediysem öne geçmiyorum bile.
Taki Toyota Corolla'ya binene kadar...
Hiç 2015 sonrası Toyota Corolla'ya binmemiştim. 2017 Corolla'nın bagajı açtım, arka koltuğa oturdum, "tamam, alıyorum" dedim.
Tabi bir şartım var. "Camlar 10 gün boyunca açık kalacak,o yapıştırıcı kokusu gidecek".
Adamlar ilk defa böyle bir istek duymuşlar. Arabanın parasını ödedim. Bir hafta sonra gittim. Baktım hala yeni araba kokuyor. Bir hafta daha kaldı acentada sonra aldım
Neyse uzattık lafı...
2015 sonrası Toyota Corolla tamda çocuklu, ferah, geniş iç hacim, geniş bagaj arayanlara göre...
Citroën c4 grand Picasso 2009 2011 arası modeller 65 70 civarı. Ben kullanıyorum çocuklu aileler için harika bir araba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:38 ----------
Citroën c4 grand Picasso 2009 2011 arası modeller 65 70 civarı. Ben kullanıyorum çocuklu aileler için harika bir araba.
hocam sıkıntı şu ki yasal olup olmaması mevzusuna değil bu şekilde yapılan bir durumun hoş olmadığını söyledim, oradan "yok herkese acık paylaşmış billur geçeriz kime ne" olayına cekiyor üyeler. O nedenle bu paylaşımı araştırdım, yoksa yasal olup olmamasına değil yapılan şeyin hoş olmamasına tepki gösterdim. Fotoğgrafları koyan üyenin bir tanıdıgı bu forumda olabilir, kendisi olabilir. Tamam komik ve sacma yaptıgı şey ancak her tip aynı değil, orta parmak cekmenin cool oldugunu zannediyor, ya da kendi fotoları ile paylaşım yapmanın karı kız düşüreceğine inanıyor olabilir, cehaletten yapılan şeyler bunlar, "hadi billur gecelim bu konuda" diye başlık acmak da cehalettir.
Ancak konu sahibini acan arkadaş gibi düşünce yapısına sahip insanlar kendileri eleştirildiği zaman kücümsemeye "ezbere iş yapıyorsunuz" a getirmeye fln calısıyor ancak kendi ezbere fikirlerini sunmak dışında birşey yapmıyor. ben en azından google'a girip araştırıp birşeyler acıklamaya calısıyorum.
Hocam, ben o sari sitede calisiyorum, neyin paylasildiginda suc oldugunu az bucuk biliyorum![]()