Çok konforlu bir motorun yoksa, günlük 500 km'den fazlası çok yorucu oluyor. Popon üçgen olur, yorgunluktan yola konsantre olamıyorsun bi yerden sonra bu yüzden yorucu olmasındansa tehlikeli oluyor Karizma R ile ise kesinlikle önermiyorum titreşimden bileklerin çok fena uyuşur, ertesi gün ölü gibi uyursun. Eğer çok acelen varsa gitmek zorundaysan, çıkmadan önce uykunu iyi almış iyi dinlenmiş şekilde, kafein yükleyip çık. Benim tavsiyelerim bunlardır.
motorun selesine ek olarak bir minder ayarlayacağım, tekerlekli sandalye satan medikalcilere bunu danışacağım onlar uygun bir minder önerir sanıyorum.
motorun arka dişli 40 idi, 32 yaptım en son viteste 120-130la titreme hemen hemen olmadan gidiyorum. bir önceki gün akşam 9 da yatıp sabah 5 gibi yola çıkarım tahminen.
Ben olsam sabah namazını kılar yola çıkarım. Toroslari yol sakinden geçerim. Sonraki yol zaten bildiğim kadarıyla otoban orada rahat rahat giderdim. Alanya uZerinden gideceksen Alanya - Anamur arası yolda çok dikkatli ol. Orası tam macera giderken sağ tarafın uçurum sol tarafında araçlar olacak.
antalya mersin yolu otobüsle bile işkence. konya yolundan gideceğim.
Uzun yol şoförü olarak uyku konusunda tavsiye vereyim.
Enerji içeceği kesinlikle içme. Benim bi şoför abim onun yüzünden kalp krizi geçirdi. Uykuyu açıyor uyutmuyor ama riskli.
Kolanın içine 2si bi arada kahve dök. Onu döküp 24 saatte İzmir Erzurum giderdim hiç durmadan. Uyutmuyor. :mrgreen: Ama tabi motor farklı kamyon farklı.
hocam bildiğim kadarıyla uzun çalışma saatleri olan ve sık sık enerji içeceği içenlerde kalp krizi gibi şeyler olabiliyor, ayda bir içen ve fiziksel efor sarfetmeyen genç kişiler için risk çok düşük. muhtemelen ilk 600 km falan hiçbir uyarıcı almam, sonra yorgunluk vs çok olursa mola verir içerim.
Sünger kulaklık al rüzgar sesini keser. Uzun süre rüzgar sesine maruz kalınca insanın beyni uyusuyor.
kabaca 60 km hızı geçtiğim her uzun yolda kulaklık takarım, çok kmye gerek yok bazen 15-20 kmde bile ses baş ağrısı yapıyor.
Mersin yolunu kullanmayı düşünmezsen belki sıkıntı çekmezsin..
tabi ki konya üzerinden gideceğim, aklımı peynir ekmekle yemedim
Sevgili kardeşim yanlış anlamadıysam 10,5 saatte bitirmeyi planlıyorsun ancak o sürede bitirmek için molaları çıktığımızda GPS ölçümü ile 110 km ortalama hız ile gitmelisin ki bu kadranda 120 - 125 km ye denk gelir. Bu hız senin motorunun kapasitesinin sınırına çok yakındır ve 10,5 saat boyunca sürdürülmesi kesinlikle güvenli değildir. Touring bir motor ile keyifle ve güvenle aynı sürede yapılabilecek bir seyahat senin motorun ile oldukça riskli olabilir. Ortalama hızı motoruna uygun seviyelere düşürürsen süre 14-15 saatlere uzayacaktır. Bu kadar uzun süreler ile motosiklet kullanmak dikkat dağınıklığı ve aşırı yorgunluğa sebep olur , kesinlikle tavsiye etmem.
Sevgilerimle
yok hocam google yolu 10.30 saat gösteriyor, ben yolu bile bilmiyorum, bu motorla uygun yerlerde basabildiğim kadar basıp mola vslerle 13-18 saat arası alabileceğimi tahmin ediyorum.
Neden 10 beygirlik motordan sonra 100 beygire geçmek isteriz? Neden 100 km'lik sürüşten sonra 1000 km'lik sürüş yapmak isteriz? Öyle santim santim artırmaya elbette gerek yok ama arada bir 40-50 beygirlik bir motor sürsek veya 400-500 km'lik bir sürüş tecrübe etsek, bunlarla nasıl baş edebildiğimizi görsek, ondan sonra daha büyük sıçramalara doğru adım atsak...
keyfine düşkün bir adam olarak değil 1000 km, 100 km bile yapmak istemem. fakat otobüs yolculuğundan nefret ediyorum, mide bulantısı vb sorunlar yaşıyorum. 2-3 saat üstü otobüs yolculukları birer çile. kendi kullandığım otomobil-motosiklette bu sorunlar olmuyor.
Arkadaşlar, uzun yol tecrübe işi midir ? Benim de birkaç gün içinde 1200 km'lik bir uzun yol düşüncem vardı. Şimdiyse böyle bir macera için çok mu erken diyorum. Motosiklet tecrübem toplamda 5000 km değil. Bu yolculukta tek başıma olacağım. Motorum Yamaha Tenere iç lastikli bir model yani patlama durumunda yolda kalacağım. Bir de aşırı sıcaklarda sürüş nasıl olacak diye düşünüyorum. Bütün bunlar beni korkutuyor ve acaba diyorum. Yoksa bunlar tecrübesiz olmamdan kaynaklı yaptığım kuruntular mı ? Aman ne olacaksa olsun diyerek marşa basmak mı lazım ? Özellikle uzun yol tecrübesi olanların tavsiyeleri benim için daha önemli. Teşekkürler.
genel olarak şehir içinde ne kadar becerikli isen, ne kadar iyi şöförsen uzun yolda da o kadar iyisin gibi düşünülebilir, fakat uzun yolda hangi extra zorluklarla karşılaşacaksın tam biliyor musun?
mesela kulak tıkacı kullanmıyorsan özellikle rüzgar sesinin baş ağrıtması, yorgunluk katması,
boğuşurken gayet yorulacağın sağdan soldan rüzgarlar,
yağmur-çamur-kar
bozuk yollar
üşüme ve vücud sıcaklığının düşmesi
gövde kaslarının yorulması
titreşimden kol bacakların uyuşması
uzun süre oturmaktan kıç bölgesinde ağrı
vucudun çeşitli yerlerinde dolaşım yavaşlaması ve çeşitli etkileri
farkında olmadan bol efor sarfedeceğin için şekerinin normalin altına inebilmesi
bunlara ek ummadık süprizler...
eğer yol düz ise (virajları az ise) ve yeterli hazılıklarla 1200 kmyi 3 güne rahatça yapabileceğini düşünüyorum, yok ben 2 güne yapacağım diyorsan olay fiziksel dayanıklılığı zorlamaya giriyor. tecrube yetersizse ve üstüne fiziksel olarak zorlama işin içine girerse kötü şeyler yaşanabilir. otobüs şöförlerini tecrubelerine veya molalarına bakılmaksızın, günde max 8 araç kullanabiliyorlar.