bir gün kaza yapacam ama ne zaman

herkese selam
arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi bir gün kaza yapacam hadi hayırlısı
kazanın da hayırlısımı olurmuş dediğinizi duyar gibiyim
bugüne kadar hep kılpayı kazadan kurtulduğum için böyle bir başlık bıraktım
bugünde öyle oldu
akşam trafiğinde bir boşluk buldum yol boş gibiydi hızlandım hızım 90-100 civarı idi bu hızla ilerlerken az ileride yuğun trafiği farketmedim birden panikledim o onda ne yaptığımıda hatırlamıyorum birden frene asıldım herhalde motor birden
kaymaya başladı gittikçede arabalara yaklaşıyorum o reflekse sağ ayağımı yere sürüterek kaymaya devam ettim lastikten yanık kokuları gelmeye başladı bir taraftanda dengeyi sağlamaya çalışıyorum rahatlıkla 6-7 metre kaymıştır herhalde kılpayı önümdeki arabaya çarpmaktan kurtuldum öyle bi fren yaptımki sanırsınız arabaden geliyor lastiğin kayarken çıkarttığı ses bu bana ders olsun
bir daha hızlı gidersem şehiriçinde birde ben ilk motor olarak 600f almayı düşünüyordum o motor olsaydı altımda belkide şimdi bu yazıları yazamıyor olacaktım bu vesile ile ilk motorunu büyük cc almayı düşünenlere bi uyarı kesinlikle böyle bir hataya düşmeyin bunu anlamak için zamanınız olmayabilir

Neyse geçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsın. Bu durumdan ders aldığına göre fazla kaygılanmaya da gerek yok demektir. Kendi sınırlarını ve altındaki aracın kabiliyetini çok iyi bilmen gerekir. Sen sen ol, önce seni sevenleri düşün. Bu işin gerçekten hiç şakası yok.

aman allah korusun diyelim ilk önce. Böle şeyleri aklımız getirmek bile kötü. Dediğin gibi şehiriçinde yoğun trafiği olan illerde çok dikkat etmek lazım. Havalar ısınmaya başlıyor özellikle kaymak zeminlerde daha dikkat etmemiz gerek diye düşünüyorum. Özellikle bizim ybr ler bu konuda buzpateni gib maşallah :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
allah korusun sana tavsiyem en kısa zamanda eğitim al en başta fren nasıl yapılır birde trafikte daha dikkatli ol sen resmen başka bişeye dalmışın insan yoğun trafiği fark etmezmi hız yapmak marefet değil hızı kontrol etmek marefet
tekrar geçmiş olsun:)

Geçmiş olsun aman dikkat diyeylim.

Korumalar tam değilmi bu arada? Tamdır tammm.

Neyse geçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsın. Bu durumdan ders aldığına göre fazla kaygılanmaya da gerek yok demektir. Kendi sınırlarını ve altındaki aracın kabiliyetini çok iyi bilmen gerekir. Sen sen ol, önce seni sevenleri düşün. Bu işin gerçekten hiç şakası yok.
:cat:

Motorumu aldığımda yaptığım ilk iş sınırlarını denemek, dur-kalk, frenaj ve yatış açılarını test etmek olmuştu (haftasonu boş olan kampüs otoparkında). Bu işin gerçekten şakası yok, profesyonelce yapılması gereken bir zevk sahibiyiz. O yüzden lütfen, trafikte takip mesafesine, hava koşullarına, trafik yoğunluğuna dikkat edelim, aynamızı ve kör noktaları ıska geçmeyelim. Bir daha hiçbirimizin kötü haberini okumak istemiyoruz. Hele de bizden önce sevdiklerinizi düşünün :wiinkk:

bundan böyle daha yavaş gitmek gerekli bunu kaza yapmadan anlamak lazım
birde eğitimde almak gerekli özellikle fren yapma konusunda

dostum geçmiş olsun ucuz atlatmışsın , bende bugün sol şeritte 120-125 hızla devam ederken(ki sık sık aynaları kontrol ederim) öküzün biri geldi yanımdan sıyırarak öyle bi geçtiki deliye döndüm(genelde arabaların sağ tekerlek izinden giderim benle bariyer arasından geçti) , tabi basıp gideceğini sandı keriz çağlayanda trafik tkandı yakaladım , dedim birader kafayımı yedin nasıl geçiyosun yanımdan insan bi sellektör yapar korna çalar falan filan... tabi enayi yakalanıcağını bilmiyodu sonra kıvırmaya çalışıyo vallahi çaldım sellektör yaptım falan filan bende yüksek motor sesinden duymamış olabilirim diye düşünürken demezmi sen motorsun senin en sol şeritte ne işin var işte o zaman deliye döndüm , dedim amele herif motor sol şeritten gitmez diye bi kuralmı var arabadan farkı ne falan , sonrasında biraz daha atışma falan bastım gittim....

yani lafın kısası böyle öküzlerden hepimizi yüce allah(c.c.) korusun....

@ joybell
Abi aynı olayı ben bugün temde yaşadım.Motor sağlam k.ç attı ve deli gibi yanık lastık koktu neyseki ufak bir boşluk bulupta sıyrıldım yoksa arabaya arkadan misafir olacaktım.Bende benzin ışığına bakıp hızlı gidiyormuşum biraz yavaşliyim derken aynı olay oldu.Geçmiş olsun.Herkese kazasız belasız sürüşler

Bu tarz bi olay benimde basıma gelmisti hatirlarim ilk gunlerinde frenleri kitlemeden ani durus yapamiyodum. Bunun başıma bela olacagını dusundum ve boş bi alanda fren calıştım cok yarını gordum...

Anlaşılan bir çok arkadaşımın fren çalışması lazım, siz ön frenlerinizi ya kullanmadınız yada çekinerek kullandınız.Sınırlarınızı iyi öğrenin,lastik havalarının önemi çok büyük lütfen fabrika değerlerinde hava basın ve sıklıkla kontrol edin.Bir benzinciye güvenmeyin saati bozuk ayarsız olabilir.:cat:

allah korusun sana tavsiyem en kısa zamanda eğitim al en başta fren nasıl yapılır birde trafikte daha dikkatli ol sen resmen başka bişeye dalmışın insan yoğun trafiği fark etmezmi hız yapmak marefet değil hızı kontrol etmek marefet
tekrar geçmiş olsun:)

cok guzel sölemıs.hız yapmak marifet değil hızı konrol etmek marifet.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
...bu vesile ile ilk motorunu büyük cc almayı düşünenlere bi uyarı kesinlikle böyle bir hataya düşmeyin bunu anlamak için zamanınız olmayabilir

bu edebiyat'a kil oluyorum valla!

büyük hacimli motorla 50-60 km/h gitmek mümkün oldugu gibi kücük hacimli motorla sehir icinde olmadik yerlerde 120 km/h gidip önüne bakmadigin icin kamyonun arkasina pul gibi yapismak da.

silah öldürmez, büyük hacimli motor da öldürmez. sadece kötü kullanan insan öldürür.

geçmiş olsun kardeş genede ucuz atlatmışsın bende senin gibi şehir içinde hız yabarken önümdeki araba durduğunda bende senin gibi frenlere yüklendim vehavanın soğuk oluşu lastiklerin kayması vede orta kaldırıma ayamı carpmam sonucu 2005 ekim ayında :pr: sol ayak parmaklarım dan 3 nü kırdık ondan sonrada şehiriçinde daha dikkatli ve yavaş kullanırım:cat:

geçmiş olsun. ben de şehir içinde ilk deneyimlerimi yaşadığım bir zamanda biraz yakın takip ettiğim aracın ani fireniyle neye uğradığımı şaşırdım. hemen frenlere sarıldım fakat ön lastik kayınca hızlı bir refleksle frenleri bırakıp tekrar sıktım, 2 lastikte kaya kaya zor durdum. yüreğim ağzıma gelmişti,:cyclopsan çok sinirlenmiştim ama hata bendeydi, durabileceğim bir yakınlıkta değildim.:pr: birgün de kavşakta geçiş hakkı benimken bir araba önüme atlayıverdi. acemilikten bişey yapamadım, ön freni kullanamıyordum kayıp düşerim diye.:pale: arka freni sıktım ve yine kaya kaya çarpma noktasına doğru gidiyordum, ama şansım vardı ki az farkla arkasında sıyrıldım.:) etraf tehlikelerle dolu herşeye karşı savunmada olun, herkese kazasız sürüşler...:rendeer: :wiinkk:

bu edebiyat'a kil oluyorum valla!

büyük hacimli motorla 50-60 km/h gitmek mümkün oldugu gibi kücük hacimli motorla sehir icinde olmadik yerlerde 120 km/h gidip önüne bakmadigin icin kamyonun arkasina pul gibi yapismak da.

silah öldürmez, büyük hacimli motor da öldürmez. sadece kötü kullanan insan öldürür.

küçük cc motorları kontrol etmenin daha kolay olacağını kastetmiştim sadece
bu tip hataları büyük cc motorlarla yapınca geri dönüşün daha zor olacağını kastettim

oncelıkle gecmıs olsun arkadasım sehır ıcınde 90 100 le gıderken yıne ıyı durmussun 6 7 metrede ben senden daha delıyım sehır ıcınde 139 140 la gıttıgım oluyor o yuzden bır suru radar cezam var ve senın durdugun gıbı ben 6 7 metredede duramıyorum lastıgı bı kaydırdıgım zaman etraf oyle bır yanık kokuyor kı mıllet bana bakıyor neyse saka bı yana yanlıs yapıyoruz insallah bı kaza yapmadan akıllanırız

evet gerçekten öyle bu benim ciddi anlamda atlattığım 5.ci vaka oluyor artık şansmı diyelim kadermi diyelim tecrübübe diyemeyiz çünkü ilk aldığım motor bu ve daha 1980 kilimetre yaptım hepsi bu

ArkadaŞ GeÇmİŞ Olsun.her Motorcu Kaza Yapar Kaza Yapmayan Motorcu Yoktur.

ArkadaŞlar BİrŞey Sormak İstİyorum 45 GÜn Evvel Motorla Kaza GeÇİrmİŞtİm Yan YattiĞi Zaman Benzİn Geldİ Ama Depoda Delİk Yok Nasil Oluyor Normalmİdİr?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar