- Konu Yazar
Dün yaşadığım bir olay koruyucu ekipman takmanın önemli olduğu kadar o ekipmanı doğru kullanmanın da önemli olduğunu bana bir kez daha hatırlattı.
İstanbul, FSM yolunda, Ataşehir kısmında, köprüye doğru orta şeritte ilerliyordum. Hava sıcak olduğu için montun önü biraz açık, kaskın vizörü de hafif aralık idi. Ama "arı, sinek, böcek bir şey girer, başımıza dert almayalım" diye vizörü tam kapattıktan bir kaç saniye sonra önde giden arabalardan birinden fırladığını düşündüğüm fındık kadar bir taş, çaat diye tam sol gözümün hizasında vizöre şiddetle çarptı ve sekerek kaskın üstünden geriye uçtu. O kadar şiddetliydi ki neredeyse kafam sallandı, vizör çatladı mı diye kontrol etmek ihtiyacı hissettim. Neyse ki bir sorun yoktu. Vizör açık olsaydı, o taş göz dibine kadar gider, hatta göz küresini bile parçalardı belki.
Gerekli önlemleri almak, gerekli bakımları yapmak heybeye atılan bir parça bonus gibi. Sonradan seyre çıktığınızda, gelişen aksilikler için heybeden harcıyoruz. Heybeyi boş tutmamak lazım.
Son düzenleme: