evet doğru gözlemlemeler lakin kadın ve erkeğin doğası bir değil bazı konularda erkekler iyidir bazı konularda kadınlar iyidir , ama bir bayan motosiklette kullnır ,kamyonda kullanır yüzdeye vurursak 100 bayandan sadece bir kaçı :cherry:
ama onlarında iyi olduğu konular yokmu tabiki var burada kadın erkek savaşı yapmıyoruz topiğe renk gelsin dedik ve bayan erkek tartışması dendiğinde üzerimize yoktur :cherry:
bak şu anda topiği okuyanlara , ben dedim abi bu topik patlar :cherry:
piyanist_irf,
cihan54,
nedenamaya,
ozrace,
Tequ,
ramizan83+,
SonpoL,
ÖzLeMKaYrA,
bpk+,
yasin_942+,
tosbağa+,
hercul3367,
pistolpitt,
soneryılmaz,
okican,
dreamkiller,
trgy,
vlknsyrn,
vespone,
tombo,
eray_uluyazı+,
canerol
yeni yeni netcafeler açıldığında deliler gibi yazışırdık kavga ederdik sanki gerçekten karşımızdaymış gibi.. bu anlayana kadar devam etti. bir süre sonrada sıkıcı gelmeye başladı. insan hakikati nette arar oldu. netten evlenenler netten ayrılanlar sırf netteki haberler göre magazine göre yaşayan tipler... ne kadar hakikat ki bu? konumuz dışında oldu ama şunu demek istiyorum, hakiki arkadaş eş dost bulmak o kadar zorlaştıki insanlar farklı yollara başvurmaya başladı.. insanlar özellikle bayanlar ilgiyi severler. bu sevgili yada aile olması gerekmiyor. yada erkeklerin düşündüğü tarzda. o kadar açlık varki bu konuda ipin ucunu kaçıranlar aklımıza etiğimize uymayan şeyler yapıyorlar. bu sırf duygusal eksiklikten kaynaklanıyor. ister kadın olalım ister erkek hepimiz insanız ve yalnızlık allaha mahsus herkezin bir şekilde birbirine ihtiyacı vardır... neden erkekler dövüştükten sonra birbirine sarılıp gülüşürler, çünkü negatif düşüncelerini attıkları için. psikolog değilim ama ilk önce ben büyüdüm şimdi sıra evladımda evlatlarımızda... hayata biraz renk biraz daha ortak nokta... bayanların anlayamadığı erkeksi bir konu olan motordan azda olsa anlıyor ve seviyorum. bazen gırgır bazen şamata bazende ciddi öğreneceğiz...
İRFAN kardeş yeni bir toplanma etkinliğimi bu valla ben gelemem uzağım sizlere beni yazmayın sakın ha ben köfdede sevmem hem
bu çok zor bir itiraf ama edeceğim ÖzLeMKaYrA aslında benim ehhehhehe sabah ögle akşam rızkıma göre ne bulursam yerim yanındada su içerim şu anda iki teker sürmekle meşğulum))
yok tc veremem. sıkıldığım zaman bırakırım ama şimdilik iyi sataşmalar dozunda abartılmadı fazla verilen bilgilerde iyiydi de taaaaa önce sormuş idim rodaj bilgisi verir misinizzzzzz
Biri bizi,oyuna getirio.Bu arada rekor ne teldn gozukmuyor.![]()
kardeşim , öncelikle kardeşim diyorum , öyle farzediyorum bir arkadaşımızın yorumuna istinaden yorum yazmak istediğinde yazılan mesajın sağ alt köşesinde alıntı kısmına tıklayarak yazmak istediğin yoruma düşünceni beyan edersen kime ne söylemek istediğini daha iyi anlarızbu kıyağıda unutma
ramizan kurnazı topu hemencecik bana attıysada ben motor ustası değilim ama bildiğim kadar açıklayayım tabiki
sıfır alınmış motosikletlerde birbirine sürtünme , dönme , ve tüm hareketli parçaları fabrikada üretildiğinde , bazen gözle göremediğimiz mm hatta mikroskobik çıkıntılar, çapaklar olur bu çapaklar sfıfır km bir motorda yüksek performansta kullanılması tavsiye edilmez , çünki hareketli parçalar tam olarak birbirine uyum sağlamamıştır , onun için servis bize belirli bir km verir, motorumuzu fazla sıkıştırmamamız tavsiye edilir , yaklaşık olarak tavsiye edilen km den sonra motorun hareket elemanlarının birbirine tam anlamıyla uyum sağladığı sabittir ,
hatta bu dönemde motorun yağı ilk önceleri daha düşük km lerde değiştirilir buda bu sürtünmeden kaynaklı motorun yıpranmasını en asgari düzeye indirgemektir bunada rodaj süresi denir
bu süre her motorda farklılıklar gösterebilir![]()
oyuna getiriyorsa bu onun ayıbı olur izzetçim canını sıkma , biri bizi oyuna getiriyor diye cevap yazmayalımmıkim ne yaparsa kendisine yapar , rekor filan yok ama konu amacına ulaşmıştır , konu sahibi arkadaş arazi oldu akşama yatarken okur artık
![]()
bende tüyecem birazdan![]()
açıklama için teşekkür ederim ama hiçbirşey anlamadım..... dermişim şaka şaka motor sınavından 100 çekmiştim çünkü biraz olsun anlıyordum ve ezbere dayanarak yapmadım... babam sağolsun tek faydası bu oldu bana bu konuda. daha kolay anlamamı sağladı. ama aslında sınav için öğrendiklerimizde fi tarihinden kalan bilgiler şimdiki araçlar ve sistemler çok değişti... çok çalışmam lazım çokkkk
açıklama için teşekkür ederim ama hiçbirşey anlamadım..... dermişim şaka şaka motor sınavından 100 çekmiştim çünkü biraz olsun anlıyordum ve ezbere dayanarak yapmadım... babam sağolsun tek faydası bu oldu bana bu konuda. daha kolay anlamamı sağladı. ama aslında sınav için öğrendiklerimizde fi tarihinden kalan bilgiler şimdiki araçlar ve sistemler çok değişti... çok çalışmam lazım çokkkk
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:30 ----------
yok oyun o küçükkendi anlattık ya net yeni yeni gelmişti.... uzun ya anlatıpta baymayalım arkadaşları... neyse yalan yok bayanım ve discovery sahibi oluyorum... öğreniyorum... yardımcı olanda var dalga geçende.... şaka yaparım ama k..alaştırmam bana yakışmaz ok...
biliyorsunda bizi niye yoruyorsun bak bu kredini ihtiyacın olduğu anlara sakla bir gün motorunun ateşlemesi kesildiğinde buraya acı acı çaresiz bir şekilde konu açarsın, servise gitmişsindir serviz bile çeresini bulamamıştır , kaş yaparken göz çıkarmıştır, seni manen ve madden yıktıklarında ağlaya ağlaya yanımıza gelirsin ve mt de çözüm bulursun ki buna sen bile şaşarsın ,tabi o zamanda kimse bakmaz dermişim :cherry:
aslında motor çalışma mantığında fiii tarihi diye bir şey bilmiyorum ama bildiğim fiii tarihinden beridir hep bunları öğrendiğimmotor çalışma pirensiplerinin aynı olduğu , yani elektirikliler hariç hepsinde bir piston ,segman, silindir vs. var onun için bilgi bilgidir ekmek istemez su istemez sen yinede koy kenarıya , bir gün lazım olur
bu arada çok çalışmam lazım derken motorcu mu olacaksın yoksa :cherry: boş ver ver gazı yürü gittamirciler taşmı yiyecek , benim gibi elinin hamuruyla bulaşma yağlı paslı işlere
![]()