Bir Çoğunuzun Motoru Çalındı Fakat Çalınmaya Çalışılan Oldu mu?

Motosikleti
CBR650R , Activa125, Sh125
Ben disk kilidi kullanıyorum aceba açabiliyolar mı ... korkudan pek çıkamıyoruz motorla benzin fiyatı bir yerden hirsızlar bir yerden aile baskısı bir yerden bu kadar baskı altında sağlıklı insanların yetişebileceğine inanmıyorum ... Motorum satılıktır ilan no 118990856

Ben disk kilidi kullanıyorum aceba açabiliyolar mı ... korkudan pek çıkamıyoruz motorla benzin fiyatı bir yerden hirsızlar bir yerden aile baskısı bir yerden bu kadar baskı altında sağlıklı insanların yetişebileceğine inanmıyorum ... Motorum satılıktır ilan no 118990856

Bende şaka yapıyorsunuz sandım :) Cidden satıyormuşsunuz motoru yalnız şu var disk kilidi kesin çözüm değil çünkü kaldırıp arabaya yüklüyorlar bide biryere çelik halatla bağlayıp Allaha emanet etmek... Ama satma konusunu isterseniz bir daha düşünün varsın dursun çaktırmadan binersin :cherry:

Bende motor almayı dusunuyorum suan scooter fakat ınanın calınır dıye korkularım cok fazla,nasıl bır onlem almalı , alarmlar ıse yarıyore mu akuyu bıtırıyor dıye duydum ?

Bende motor almayı dusunuyorum suan scooter fakat ınanın calınır dıye korkularım cok fazla,nasıl bır onlem almalı , alarmlar ıse yarıyore mu akuyu bıtırıyor dıye duydum ?

kardeş pilli alarmlar var onlardan alırsın bide çelik halat alıcaksın havadan sağlam bir yere kitleyeceksin (havadan olmasının nedeni yerde olunca demir makasıyla kolayca kesebiliyorlar havadan olunca işleri zorlaşıyor) alarmlı disk kilidi takacaksın bide süpriz bir yere ucuz mıknatıslı alarmlardan koydummu maksimum güvenlik :) gerisi allaha emanet zaten böyle bir şekildeki motoru çalacak hırsıza gayret ve yeteneklerinden dolayı ödül olarak motoru hediye etmek lazım :cherry:

Forumdan bir arkadaş konteyner taşıma zinciri kestirmişti 2 metre kadar. Çelik asma kilitle motoru sağlam bir yere kilitliyordu. Bahsettiğim zincir herhangi bir makasla kesilemiyor, satıcısı bile satarken makasla değil oksijen kaynağıyla girişiyor :)

şu kadarını söyleyeyim servise götürürken iki kişi biri önden tuttu bende arkadan tuttum ve minibüse koyduk motorun kuru ağırlığı yani yağ benzin hariç 150 kg içinde yarım depoda benzin vardı:)yani mutlaka sağlam paslanmaz çelik zincir şart

manisa merkezde oturuyoruz 100 lük cup motosikleti olan bir arkadaşım var motosiklette 35 tl lik alarmlardan var.kışın apartmanın girişine koyuyor.yazında motoru rahat görebilmek için aparrtmanın karşı kaldırımına koyuyor.alarm olduğu için kilitlemiyor bile bir kaç kere alarm ötmüş bi bakmış kimse yok,yani alarm ötünce hemen kaçmişlar.zaten alarmlar çok hassa benim motorda da var bazen ufak bir sarsıntıda bile ötüyor.motora dokunduğun an ciyak ciyak öter.yani kısacası 1.000 tl lik moturu olanada 100.000 tl lik moturu olanada 35 tl lik alarm şart :)

Benim motoru kurcalarken görücem varya işte o an köpeğimin eline düşecek hırsıza allah yardım etsin :)

Ya da yok yok, beter olsun şerefsiz :pl:

alarmlı disk kilitleri kullanacaksanız kaliteli olanları tercih etmenizi öneririm. ucuz olanların pil uyarısı vs. yoksa yada sesi ufacık bir delikten veriyorsa o deliğe sakız yapıştırıp sesi kesebiliyorlar.

mikuni :) :) alemsin valla bi sabah uyandım motrumun yanı benzin kokuyo yerler ıslak egildim ve baktım benzini çalmışalr 4 lt falan abi ne insanlar var hayret valla iyi motora zarar vermemiş hortumuda kesmemiş kelepçeyi çıkarmış

Benimkine 3 kere geldiler ev çok merkezi olduğundan ve ptt nin bekçisi yarım saatte bir tur attığından yırttık ama en sonunda bodrumdan garaj yaptık şimdi rahatım.

Bende disk kilidi, gidon kilidi, arka tekerde halat kilit ve koruma demirinden arka kapı demirine bağlı. Üstünde kedilerin motoru ve seleyi çizmemesi için çarşaf ve üstünde branda var. Bunun dışında bonus önlemler var. İlki mahallede bir köpek var. Ben dahil kimseyi motoruma yaklaştırmıyor. Binerken beni bile görse kovalıyor. Arada kemik vs veriyorum, Ön tekerime bölgesinin işretini koymasına izin veriyorum :p. su kabında su hep vardır. Buna ek olarak 1-2 kedi motorumu ev edindiler. Gece geliyorlar sabah çıkıyorlar. Motor orda olmasa bile motorun durduğu yerde geziniyorlar :). Şimdi kedilerin ne işe yaradığına gelince :) Brandayyı oynatınca panik halinde sağa sola kaçışması insanı panikletebiliyor. :).

Vakti zamanında ER-5 sahibiyken onu eve sokabiliyordum. Ancak bu alet girmiyor. Eve sokmadığım sürece 80 kilit de taksam rahat etmeyeceğim :)

Sağlıcakla.

Aslında hırsızlara karşı çok etkili ve kolay bir yöntem var:KÖSTEPEK TABANCASI, ruhsat,sağlık raporu istemez,ucuzdur nalburlarda satılır.24 gr'dan- 36 gr kadar av fişeğini atar.İster domuz kurşunu,dirhem veya saçma atar.Ama adam ölmesin yaralanmasın dersen,plastik(kurşun) şevrotinli av fişekleri var veya fişeğin içindeki kurşunu çıkartırsın sadece barut patlar (hırsız motoru ellediği zaman brandanın altına yerleştireceksin) .Patlar ama 7MAHALLEDEN DUYULUR, hırsız geçici bir sağırlık yaşar veeee pantolon zaten kahve renği olmuştur.Bir yöntem daha var amaaa hırsız mefta olup başınız belaya gireceği için burda yazmıyayım.

Benim korkum evin onunde degil, markete veya 5 dakika bir yere girdigimde birakinca korkuyorum. Kalin zincir kilit aldim ama cogu zaman baglayacak yer olmuyor veya baglayacak yer zincirden daha kolay kirilabilir oluyor. Alarm almak lazim ama bu seferde aku derdi var. Allah' a emanet...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Disk kilidi öyle kısa mesafede işe yarar bence. Hemen 5-10 dk'lık mesafede kamyonetle hazır beklemiyorlardır diye tahmin ediyorum :p.

bu sessiz alarım olayı nasıl çalışıyor ? bazı alarımlarda sessiz alarm özelliği var. bence daha güzel bile olabilir. sonuçta hırsız motorun alarmı olduğunu farketmeyecek ve siz motorun sessiz alarmı sayesinde kurcalandığını anlayıp hırsızı yakalayabileceksiniz vs.

Bu sabah motorumu brandası açılmış bir şekilde buldum. Ön tekerin tamamı açıktayı. Sanki kilit olarak ne var bakılmış gibi. Bu gece nöbetteyim.

Sağlıcakla.

Önde disk kilidi, arkada alarmlı disk kilidi var. Ayrıca zincir kilitle direğe başlıyorum. Direksiyon kilidi zaten var. Bir de kaskosu var. Artık yine de çalarlarsa yapacak birşeyim yok, sigortacı amcalar bana parayı verirler. kask da motor üzerine kilitli.

Sanıyorum geçenlerde denemişler ama götüremeyince kaskın vizörünün içindeki buğu camını sökmüşler. İllaki birşey alacak, yoksa içinde kalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar