Bir Çin Klasigi Buyrun!

Arkadaslar Çinliler piyasaya girmeseydi bi cogumuz motosiklet hevesimizi belki cok daha uzun seneler erteleyecektik... bi cogumuz maddi sebeblerden dolayı bu hevesi tadamıyacaktı bile..
ikincisi ise motosiklet piyasasına Çinlilerin girmesiyle 2.el japonlarında fiyatı dustu...

bu arada benim Skyteam de Çinliydi ama ben ne kadar hor kullansamda oyle ciddi bi masraf cıkarmadı... Bodrum İzmir arası defalarca gittim geldim.. gık demedi...gunlerce, aylarca daglarda hopladım zıpladım.. banamısın demedi... sonraları biraz para koyup ustune suzuki aldım... cc yi artırdım...ama hicbi zamanda çinliye para verdim diye pisman olmadım...

ancak suda bi gercek, hicbir cinli japonun verdigi guvenceyi saglamlıgı veremez...ama motosiklet zevkimi de ertelemeye degmez...

herşey kullanıcıya bağlı al buda benimki nisanda 1 yıl olacak

ve şuan 12000 km de ve periyodik bakım harici servis yüzü görmedi.kayışı bile deyişmedi:bounce:

Buda başka bir ÇİNLİ....:wiinkk:

dsc00566lg2.jpg

bndede çin malı scooter var... çekim resmini de şaşır :)

şaka bi yana kullanmadan kullanmaya fark var. bi resme bakarak bu kadar ağır konuşulmaz :)

yine enteresan bi başlık olmuş bende katılıyım dedim. arkadaş koymuş bi resim bizde katkıda bulunalaım dedik. millet malı hor kullandı diye hee çinlinin aynımı olması gerekiyor anlamadım. kaliteden bahsetmişiz. örnekler ortada. peki paradan haber veren varmı.:farao: bugün bi hondanın hadi motor aksamını geçtim bi cbf 150 nin yan grenajları ne kadar haberi olan varmı. herkesin bir bütçesi var sonuçta. alan alır bakar keyfine bi servise gitmede pamuk eller cebe. ver bi maaşı gel. alamayanda bütçesinin çerrçevesinde elindekinin kıymetini bilir.:cat:

motorumu alalı 1,5 sene oldu 10000 km de. sorun çıkardı ama yaptım, yaptırdım şimdi tıkır tıkır biniyorum gidiyorum motoruma.

Olayı neden benim motorum böyle benim motorum şöyle diyerek kişileştiriyorsunuz ki ???
yarası olan gocunur kardeşim
Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur...
Ne kadar para o kadar köfte.Bizim 94 model bir Vespamız vardı ama ne bi çizik nede kırılan parça vardı.Emsalsiz temizdi.
12 yaşına rağmen boyada da sorun yoktu
Hanigi çin motoru sahibi benim motorum ilk günki gibi 12 sene yıpranmadan kalır diyebilir (!) ??? ::pala::

::uzgunum:

Motosikleti
Forza 250
ekmeğide yerim
köfteyide yerim
açım zaten
çin malı motor 3 ay kullandım
motoru sattığımda servisdeki elemanın mutlulugunu görmeliydiniz
3 ayda 3 kere egzoz değişdim yahu daha ne olsun
yazıktır bu motora verilen paraya

Olayı neden benim motorum böyle benim motorum şöyle diyerek kişileştiriyorsunuz ki ???
Ne kadar para o kadar köfte.Bizim 94 model bir Vespamız vardı ama ne bi çizik nede kırılan parça vardı.Emsalsiz temizdi.
Hanigi çin motoru sahibi benim motorum ilk günki gibi 12 sene yıpranmadan kalır diyebilir (!) ??? ::pala::

he olayı baştan takip etmediğiniz belli.:cat: kimse motorumuz son derece kaliteli demiyor zaten. olayı abartanlara tebessümümüz..

burda kullanıcının yaptığı bi rezaleti bütün kullanıcılara yükleyen mantığa şaşıyorum.:farao:

gittiğim motosiklet ustasında 1-2 senelik genelde kebapçıların kullandığı honda activalarıda görüyoruz isterseniz fotolarınıda çekerim.:queen: ısıtıp ısıtıp milletin önüne sürülen topiclerden bıktım artık.:farao: burda servisin rolünüde unutmamak gerekir. genelde çinmalı marka servislerde kıytırıktan işten anlamaz adamları koyuyorlara oraya geleni sövüşle gideni sövüşle ondan sonra 3 günde bir gidersin tabi servise. sorun hallolmyorsa işininehline başvuracaksın.:cat:

Son düzenleme:
ekmeğide yerim
köfteyide yerim
açım zaten
çin malı motor 3 ay kullandım
motoru sattığımda servisdeki elemanın mutlulugunu görmeliydiniz
3 ayda 3 kere egzoz değişdim yahu daha ne olsun
yazıktır bu motora verilen paraya

evet sana katılıyorum
Eline asgari ücret geçen bir adamın yemesinden içmesinden arttırdıgı parayla gidip çinli alması ve servis ücreti vermekten 2 yakasının bir araya gelememesinden motoru alan mı yoksa o motoru TR ye getirenler mi sorumlu ??? :silent:

he olayı baştan takip etmediğiniz belli.:cat: kimse motorumuz son derece kaliteli demiyor zaten. olayı abartanlara tebessümümüz..

burda kullanıcının yaptığı bi rezaleti bütün kullanıcılara yükleyen mantığa şaşıyorum.:farao:

gittiğim motosiklet ustasında 1-2 senelik genelde kebapçıların kullandığı honda activalarıda görüyoruz isterseniz fotolarınıda çekerim.:queen: ısıtıp ısıtıp milletin önüne sürülen topiclerden bıktım artık.:farao:

Keşke kurye arkadaslarda 25000-30000km lerde 1-2 senelik çinli görebilseydik...

Son düzenleme:
Kesinlikle kullanıcıdan kaynaklanan bir sorun var değilse hiçbir motor(Çin-japon-amerikan vsvs) bu kadar dökülmez kim bilir neler yaptı onunla :farao:

dostum biz çinliyle japon u veya italyan ı karşılaştırmıyoruz zaten.bazı arkadaşlarımız çinlilere baya yükleniyolar.fotoğraftaki motorun sahibi kask bile kullanmıyodur bence.çin lilerinde hakkını vermek lazım şimdi.çinliler olmasaydı bir çoğumuz (bende dahil)motosikletle tanışmamış olurduk.ben almadan çinli minli bilmiyordum açıkçası.bizim anlatmaya çalıştığımız çin olsun,japon veya italyan olsun;motosiklete nasıl bakarsan karşılığını ona göre alırsın.
death arkadaşımızın kullandığı motosiklet benimkiyle aynı.ben şimdi onun sözüne bakarak motoruma kötü diyebilirmiyim sence??????????

dostum biz çinliyle japon u veya italyan ı karşılaştırmıyoruz zaten.bazı arkadaşlarımız çinlilere baya yükleniyolar.fotoğraftaki motorun sahibi kask bile kullanmıyodur bence.çin lilerinde hakkını vermek lazım şimdi.çinliler olmasaydı bir çoğumuz (bende dahil)motosikletle tanışmamış olurduk.ben almadan çinli minli bilmiyordum açıkçası.bizim anlatmaya çalıştığımız çin olsun,japon veya italyan olsun;motosiklete nasıl bakarsan karşılığını ona göre alırsın.
death arkadaşımızın kullandığı motosiklet benimkiyle aynı.ben şimdi onun sözüne bakarak motoruma kötü diyebilirmiyim sence??????????

orasına ben degil sen cevap vereceksin ama şimdi degil
hele bi motorun 3-4 senelik olsun hele bi 25-30 bine gelsin sorunun cevabı senden gelecek :cat:

abi hala aynıı şeyi tartısıyosunuz bu motoru alan adam ya işine gidip gelmede yada motosiklet rüzgarını yaşamak için alıyor zaten okadarda zorlamanın mantıgı yok ama devrimiz artık al kullan at devri....

tabiki biz aldıgımız ürünü üst raftaki bi ürünle karşılaştırmıyoruz ama nedense alt raftaki ürünümüz üst raftaki ürünün gözüne batıyo bırakın bu lafları hocam herkes aynı oksijeni alıyo:cat:

orasına ben degil sen cevap vereceksin ama şimdi degil
hele bi motorun 3-4 senelik olsun hele bi 25-30 bine gelsin sorunun cevabı senden gelecek :cat:

Arkadaşlar bence konuyu baştan takip etmeden yazıyor gibisiniz. Gerçekten yersiz ve gereksiz bir mücadele dönüyor. Sanki motorlardan yola çıkılıp insanlar arasında sınıf oluşturulmaya çalışılıyor.......: :silent: :farao:

abi hala aynıı şeyi tartısıyosunuz bu motoru alan adam ya işine gidip gelmede yada motosiklet rüzgarını yaşamak için alıyor zaten okadarda zorlamanın mantıgı yok ama devrimiz artık al kullan at devri....

tabiki biz aldıgımız ürünü üst raftaki bi ürünle karşılaştırmıyoruz ama nedense alt raftaki ürünümüz üst raftaki ürünün gözüne batıyo bırakın bu lafları hocam herkes aynı oksijeni alıyo:cat:

+1

+1 diyorum bende.
Sanırım bi kaç arkadaşımız ilk sayfadan başkasını okumadan yorumda bulunmak için yapmış. Burada çinli motosiklet sahibi olupta benim motorum kaliteli hatta japon gibi demedi.Sadece arkadaşın verdiği resimden dolayı benim motorum 2 senelik ama böyle değil diyerek kullanıcı hatasını belirtti. Lütfen yorum yazarken sadece parmaklarımızı değilde birazda mantığımızı kullanalım.

Çamurdan motosiklet ne hale gelmiş, hangi motoru böyle kullanıp bıraksan hepsi aynı olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu motoru birkac gun once yolda tesadufen gordum ve cektim. Sahibi yanibasindaydi ve dedigine gore motor henuz bir kusur yasindaymis (1.5 yil olmamis alali) Bunu duyunca saskinigim dahada artti zira 3 yil sonra bu motorun halini dusunemiyorum! :queen:

Bu yuzden cin mali motor kullanan (Ramzey vs gibi yerli uretimlere lafim yok) arkadaslar ltf alinmasinlar ama bu uretim kalitesine sahip araclari alirken iki defa dusunmekte fayda var. Zira hem insan sagligi(niz) bu kadar ucuz degil ve hemde aradaki tuccarlara para kazandırmaktan baska bir ise yaramiyor maalesef bu alisverisler...

Gorunen koy buyrun.. kilavuz isteyen varmi?

Ya arkadaşlar lütfen böyle geyik konular açmayalım.Delinin lafı gibi,salla ortaya bi çinli lafı herkes bi ucundan tutsun.
Kaliteden,teknolojiye,ekonomiden,psikolojiye uzanabilecek bu tip konuların açılmamasını ve cevaplanmamasını naçizane öneriyorum.
Soyut konu kirliliği yerine daha somut vakaları tartışalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar