bir bu eksikti İETT'ye kırmızı ısık kuralı kalkıyor

babam sabah sabah uyandıgımda sölemiştide inanmadım aynısını haberlerde sölemişler otobuslere yakın zamanda kırmızı ısıkda durma kuralı kalkıyor allah yardımcımız olsun internete gelen haberde böle
:pr: :pr: :pr: :pr: :pr:

(alıntıdır)
İETT otobüslerine kırmızı ışık yanmayacak
12.08.2008 - 10:14

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, İstanbul’da otobüslere takılacak cihazlarla otobüslerin kırmızı ışıkta beklemeyeceğini, itfaiye araçları ve ambulanslar gibi geçiş üstünlüğüne sahip olacağını söyledi.

Öztürk’ün verdiği bilgiye göre otobüsler 2009 başına kadar akıllı sinyal sistemine geçecek. Sistemin altyapısı İSBAK (İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri AŞ.) tarafından hazırlandı. Otobüslere yerleştirilecek küçük bir cihaz kavşaklara yaklaşırken trafik ışıklarını tanıyacak. Işık kırmızıysa yeşile dönecek ve otobüs beklemeden yoluna devam edecek. Öztürk, "Trafik akışkanlığında toplu taşıma araçları daha hızlı hareket edecek. Sefer sayıları artacak, daha fazla yolcu taşınabilecek. Otobüs bir hatta 6 sefer yapıyorsa bu sayı 12’ye çıkabilecek" dedi. Bu arada emniyet şeritleri de özellikle trafiğin en yoğun olduğu saatlerde toplu taşıma araçları tarafından kullanılabilecek. İETT, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlarsa, eylülden itibaren otobüsler emniyet şeritlerini kullanabilecek. Ayrıca, 28 Eylül’de hizmete girecek Akıllı Yolcu Bilgilendirme Sistemi Akyolbil’le yolcular, beklediği duraktan geçen hatları ve binmek istediği otobüsün ne zaman geleceğini öğrenebilecekler. (hürriyet)

bence iyi bir uygulama, iett kırmızıda geçmeyecek ki, iett kırmızı ışığa yaklaşınca yeşile dönecek. bence toplu taşımayı cazip hale getirmek için birşeyler yapılması şart. her nekadar yapılanların çoğu saçma sapan da olsa (metrobüs yapıcam diye şeritlerin daraltılması ve emniyet şeritlerinin iptal edilmesi gibi...) minibüs ve otobüslere bir takım ayrıcalıklar verilmesi taraftarıyım.

olaya sadece kendi açından bakmasan... emniyet şeridi acil durumda trafik akışını bozmaman için icat edilmiş. arıza durumunda falan kullanılmak için. hatta otobüsler dışında servislere de öncelik vermek gerekiyor. mümkün olduğunca binek araç kullanımından soğutmak gerekiyor halkı ki trafikte biraz rahatlama oluşsun.

Peki şöyle bir durumda ne olacak? Yoğun bir trafik düşünün. iett otobüsünün ışığa gelmesine 200 mt. var ama sürekli yeşil yanıyor. Gerçi diyeceksiniz ki algı mesafesi daha kısa, atıyorum 50 mt. hoop ışık döndü yeşile.Diğer taraftan ya da yan yollardan gelecek araçlar kafayı yemez mi? Bir de peşpeşe olduklarını düşünün otobüslerin yani 300-400 mt. aralıklı. Sen görme felç trafiği o zaman. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz.

Rezalet

bence iyi bir uygulama, iett kırmızıda geçmeyecek ki, iett kırmızı ışığa yaklaşınca yeşile dönecek. bence toplu taşımayı cazip hale getirmek için birşeyler yapılması şart. her nekadar yapılanların çoğu saçma sapan da olsa (metrobüs yapıcam diye şeritlerin daraltılması ve emniyet şeritlerinin iptal edilmesi gibi...) minibüs ve otobüslere bir takım ayrıcalıklar verilmesi taraftarıyım.

Böyle saçma şeymi olur ya . Kavşağa yaklaşıyoruz kırmızı yanıyor diyelim sonra sarı ardından yeşil yandığı için hızımızı koruduk tam kavşağa yaklaşmışken kavşağın diğer tarafından kavşağa yaklaşan otobüs için kırmızı yeşile dönerken bizim için yanan yeşil kırmızı olacak artık o anda AUT devreye girer o hızla giderken kurtulmayı başarırız. ( AUT : Acil Uçuş Takımları )

Böyle saçma şeymi olur ya . Kavşağa yaklaşıyoruz kırmızı yanıyor diyelim sonra sarı ardından yeşil yandığı için hızımızı koruduk tam kavşağa yaklaşmışken kavşağın diğer tarafından kavşağa yaklaşan otobüs için kırmızı yeşile dönerken bizim için yanan yeşil kırmızı olacak artık o anda AUT devreye girer o hızla giderken kurtulmayı başarırız. ( AUT : Acil Uçuş Takımları )

:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: işte benden bundan bahsediyordum bide arza seridinden giderken bir otobusun kafasını cıkardıgını dusunmek cok kotu

ya saçmalık tamamiyle ! zaten canawar gibi kullanıolar şimdi bide geçiş üstünlükleri war die kimse tutamaz onları!!!

ya saçmalık tamamiyle ! zaten canawar gibi kullanıolar şimdi bide geçiş üstünlükleri war die kimse tutamaz onları!!!

zaten kimse tutamıyoki 110 km hızla giderken 130la kovalıyorlar arkadan super yaa super oldu bu ben sevdim aaaa kırmızı ısık dur sunu yesil yapıyım yok yok mavı yada pembe yapıyım keyif benim deilmi canım ne olcak :mrgreen:

4-5 denk gelip geçitiğini düşünün İETT ölme eşeğim ölme neyse İst cezbeden tarafları olduğu kadar böyle taraflarıda var Gerçi bizim uyanık şöhförler İETT arkasında durur Can kurtaranlara yapıldığı gibi

siz hiç merak etmeyin... onu düşünen adamlar fotoselli kapı mantığıyla yapmaz o sistemi. en fazla otobüsün geldiği yöndeki kırmızının süresini azaltır.

bir de şu husus var... emniyet şeridi bize ait değildir. orada olabilecek herhangi bir olayda biz de kusurlu oluruz (arıza vs sebepten orada durmuyorsak)...

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
İETT otobüsü için yeşil yanacaksa diğer araçlar için de yeşile dönecek demektir. Ortalık biraz karışır gibime geliyor. Ama emniyet şeridi konusunda hiç canınızı sıkmayın. Çünkü gidilecek emniyet şeridi falan kalmadı İstanbulda. :cherry:

Bana da ışıklar öyle direk lök diye kırmızıdan yeşile dönecek gibi gelmiyor.İett'nin geldiği yöndeki saniyeyi biraz daha azaltırlar ve geçişi hızlı olur çok çoğu.Yani ışıklar yine aynı görevi görür.Ayrıca yine o şeritte ışığın belli bir yanma zaman miktarı vardır.Peşpeşe otobüsler sıralanırsa direk şerittekiler ne yapacak?
atlantic'e katılıyorum.Cidden emniyet şeridi kalmadı:mrgreen:

Uygulanabilirliği yok..
Neresinden bakarsanız çözümsüz sorunlar yaratır..
Trafik ışıkları belirli standartlar ve süreler içinde renk değiştirir..
Her otobüste bu ritim değişirse içinden çıkılamaz bir hal alır trafik..
Ayrıca bir çoğumuz zaman zaman kullansakta Eminiyet Şeritleri "yol" değil "durak" mantığı ile kullanılır..
Acil durumlarda durmak içindir..
Bizde emniyet şeridi diğer birçok şey gibi amacı dışı kullanıldığından , ne iş için orada bulunduğunu bile unutmuşuz..
Haberin asılsız ve uydurma olduğuda açık ama yalan gazeteciliğe de alıştığımız için oda dikkatimizi çekmiyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sadece otobüsle kalsa çok sorun olmaz. Ama belediye yetkilileri, politikacılar ve parası bol/torpili iyi olan büyükbaşlar da bu sistemden yararlanacaktır.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bu sebepten kawşak kazalarının sayısı artarsa zaten kaldırırlar , biliyosunuz ülkemizde hersey deneme yanılma yöntemiyle uygulanıyor :)

Bu olay tramvaylarda var ve Topkapı tarafında oturan arkadaslar bilir bu yuzden Millet caddesinden cıkan araclar cok kez tramvayın altında kalıp kaza yapmıştır.
Yeşil yanıyor gaza basıyorsunuz ve siz gectiğinizde hemen kırmızı yanıyor ama siz bunun farkında olmuyorsunuz malesef

Zaten otobusler takmıyordu motor ve küçük araçları (arkalarındaki avukat ordusundan dolayı ) birde bu yetki verilirse gerisini düşünemiyorum.

bu işin tek açıklaması yenecek para var demektir:salut:

sistem mistem hikaye bence bu iş biraz değil çoook ZOOOR

şu otobüslere takılan vericiden nereden bulabilirim :p:p

yolları hep onlar mı yeşile döndürcek :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar