Bilmeyenler İçin

Muhtemelen forumdan uzaklaştırılacağım fakat artık dayanamıyorum.

Arkadaşlar,

Türkçe' de, sanıyorum ki forumun %99' unun anadilidir. Diyer diye bir kelime yok. Diğer olacak. Diyer diye bir kelime hiç olmadı, yabancı dillerde de yok. Diğer, diğer, diğer...

İçin özel kelime olmadığından ve noktadan sonra kullanılmadığı için büyük harfle başlamaz :mrgreen:

Bu kadar canınızı sıklığına göre kullanan birçok kişi olmalı.Neden farumdan uzaklaştırılacaksınız

Yaşayan bir dilin canlı kalma yeteneği, onun dönüşebilir olmasıdır. Şu anda kullandığımız dil eski halinin yanlış kullanılmış halidir. Dil dönüşür. Yaşasalardı, atalarımız sizin gibi bize çok kızarlardı. Ama yine de mevcut kurallara uymak iyidir.

Forumdan niye uzaklaştırılacaksın ki. Gereksiz konu açan herkesi (kendim tuttum herkezi yazmadım) uzaklaştırıyorlar mı?

İçin özel kelime olmadığından ve noktadan sonra kullanılmadığı için büyük harfle başlamaz :mrgreen:

Dilbilgisi dersi vermiyorum ne yazık ki, hatta epey kötüyümdür o konuda. Sadece basit bir serzenişti benimki :)

Ek olarak, başlık açılırken harfler büyük olur.

Ben de yorumlarımı yaparken anlaşılır olmaya ve yazım kurallarına uygun yazmaya çalışırım.Elimden geldiği kadarıyla dikkat ederim.
Forumdaki tüm üyelerden bu özeni ve hassasiyeti göremeyebiliriz.Her üyenin eğitim düzeyi,okuma oranı,yazım kuralları bilgisi aynı seviyede olmayabilir.Bu sebeple tür hatalar olabiliyor.Yazan da bilerek,isteyerek yazmaz. Diğer kelimesine diyer yazmak tabiki okuyanın gözüne eziyettir.Uyarı içerikli uygun bir konu olmuş.

Muhtemelen forumdan uzaklaştırılacağım fakat artık dayanamıyorum.

Arkadaşlar,

Türkçe' de, sanıyorum ki forumun %99' unun anadilidir. Diyer diye bir kelime yok. Diğer olacak. Diyer diye bir kelime hiç olmadı, yabancı dillerde de yok. Diğer, diğer, diğer...

Dostum zamanında ben de bu minvalde bir konu açmıştım. Açmaz olaydım dedim kendi kendime. Konunun geldiği son noktada "adres ver ulan, neredesin?" şeklinde mesajlar atılıyordu :)

Burası dil bilgisi platformu değil. Sırf konu açmak için konu açmayalım lütfen. Varsa sitemin başka platformlarda dile getir arkadaşım. Eyvallah.

gereksiz bir konu olmuş,neticede her türlü aynı yola çıkıyor ve herkes anlıyor,günlük hayatta konuşurken hemen herkes bu şekilde söyler

127

Yıl 2016 oldu, "diğer" e "diyer" yazanlar var mı hala ortalıkta? Acayip...

DKN

Ben de yorumlarımı yaparken anlaşılır olmaya ve yazım kurallarına uygun yazmaya çalışırım.Elimden geldiği kadarıyla dikkat ederim.
Forumdaki tüm üyelerden bu özeni ve hassasiyeti göremeyebiliriz.Her üyenin eğitim düzeyi,okuma oranı,yazım kuralları bilgisi aynı seviyede olmayabilir.Bu sebeple tür hatalar olabiliyor.Yazan da bilerek,isteyerek yazmaz. Diğer kelimesine diyer yazmak tabiki okuyanın gözüne eziyettir.Uyarı içerikli uygun bir konu olmuş.

aferin sana kübra. herkes senin gibi olmalı

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
"diyer",
"taş deymesin",
-de/da eklerinin ters kullanılması(dahi anlamındaki -de bileşik: Alide geldi, ismin bulunma halindeki -de ayrı: Ali deydik),
ünsüz sertleşmesi kuralını bilmemek(yapdık, açdı),
kafadan ünsüz yumuşatmaca(cevab veremedi)

Bunlar benim en çok gördüğüm hatalar. Noktalama işareti kullanmamayı saymıyorum bile.
Milletin kendi yazdığını okumak için göstereceği çabalara saygı duymuyorlar ama kendi dilini bilmeden "en Türk benim" diye gezerler.

Şair yapsa adam yeni imgeler türetiyor usta derler biz yapınca dilini bilmiyor olur. Hep şekilcilik bu işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar