Bilirkişi Raporu

Merhaba 6 ay önce kaza yapmıştım. Tutanakta benim kusurum yok,karşı tarafa 53/1B yazılmıştı. Olayı 2 kırık 1 çatlak hasarla atlatıp karşı taraftan şikayetçi oldum. Uyap sisteminden bilirkişi raporu çıkmış. Bilirkişi karşı tarafı asli kusurlu beni ise tali kusurlu olarak belirlemiş sebebide hızlı gitmem imiş. Bulunduğum yerde hız sınır 50 idi. Ben %100 eminimki 50 den az 60 ' dan fazla hızlı değildim. Bu 50-51 de olabilir 58-59 da olabilir. Ayrıca fotoğraflarda belirttiğim gibi aracın çıkış yönü ve girmeye çalıştığı yön ters. Herif tersten çıkıp terse girmeye çalışıyor ama bilirkişi denen herif krokiyi çizerken bilerek veya bilmeyerek yanlış çizmiş. Ayrıca hızımı ölçebilecek bi kamera bulunmamasına rağmen sözde ben hızlı gidiyorum diye tali kusur belirlemiş. Bildiğim kadarıyla hız sınır 50 olan bi yerde opsiyonel olarak 55e kadar limit var. Bende belki oda kesin olmayan şekilde 58-59 olsam bunu nasıl kafasına göre belirleyecebilir. İtiraz etmeme gerek varmıdır sizce olayın seyrini etkileyebilir mi bu durumlar

KAZANIN OLAY YERİ GOOGLE MAPS GÖRÜNÜTÜSÜ ( Kazadan sonra gidip kontrol ettim çıktığı yön ile giridği yön ters )
5tpn1T.png

BİLİRKİŞİNİN ÇİZDİĞİ RAPOR !
N1hMtc.png

3wYAmr.png

PSeFCC.png

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Raporda kameradan bahsedildiğine göre görüntüler üzerinden karar vermişler.
Otomobil tek yön sokaklara ve ters şekilde çıkış ve giriş yapmışsa rapor hatalı(iki yönlü gösterilmiş). Ben olsam buraya itiraz ederdim. Asli kusur sende olmadığına göre korkulacak bir şey yok.

Öncelikle geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla avukatınız yok. Karşı tarafın avukatı mevcut ise dosyayı daha sık kontrol etmeni öneririm. Avukat Rider olarak söyleyeceğim hususlara dikkat etmelisin; Söz ettiğin hususları bilirkişi raporuna itiraz ederek ileri sürmen gerekir. Her ne kadar tali kusurlu olsan bile bu senin aleyhine bir durum. Bilirkişi raporuna itiraz dilekçende özetle, hız sınırını ihlal etmediğin, motosikletin otomobil gibi ani ve keskin fren yapabilmesinin teknik olarak mümkün olmadığı ve bilirkişinin bu bilgiden yoksun olduğunu(detaylandır), şahsımın tüm dikkatimle gerekli freni yaptığım halde karşı taraf sürücüsünün sebebiyet verdiği kazadan kaçınamadığını ve ciddi bir şekilde yaralandığını ve kusurunun bulunmadığını belirtirsin. İtirazın reddedilse bile verdiğin beyanlar dikkate alınacaktır.

Son düzenleme:
Dikkatimi çeken siz yolun normal akışı yönünde gidiyorsunuz o yolu dik kesiyor. Bu şekilde sizin tali kusurlu olmamanız lazım.

mümkün mertebe motorlara gps takip sistemi takarsak onlarda hangi tarihte hangi yolda saat kaçta kaç km hızla gittiğini gösteriyorlar. böyle durumlarda adamların karşısına belge gibi kaç km hızla gittiğinizi taak diye yapıştırabilirsiniz.
geçmiş olsun bu arada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar