Bilincsiz Sürücüler İçin Video Hazırlayalım

.

MT den Halil Macar kardeşimiz bu kaza bela işlerine kafa yormuş...izleyelim...

Emeğe saydı... Adam üşenmemiş, yeni başlayacak ve hali hazırda kullanıcılar için video hazırlamış...

Umalımda birileri izler, ders çıkartır-bilinçlenirler... :)

Teşekkürler paylaşım için.

Kamu spotu yapsınlar. Ota b.ka kamu spotu yapılıyorsa buna da yapılmalı.

araba kullanmadan önce motor kullanmak zorunlu hale gelicek ondan sonra insanlar anlar
bisiklet<motosiklet<araba

İyi güzel anlatıyorsun kardeşim de sorun araçlar da değil ki.O araçları kullanan saygısız yaratıklarda.Ne motosiklet ne bir başka araç kullanıcısı olmadan tek başlarına hareket edemezler ve kurallara uyamazlar.Motosiklet kullananların çoğu korumayı bırak kask takmazlar,ani hızlanma ve hava atmak için gösterilen çabalar kazaların en büyük nedenlerinden biri,kavşak ve ara yollara yaklaşırken hız kesmemek vs.
Araçlarında da bizi iplememelerinin sebebi motosikletlerin küçük olmasıdır,araçlarıda kamyonlar iplemez.Gel de çık işin içinden.Bir yolu var tabiki.Hiç bir zaman senden büyük araçla kendini mukayase etmeyeceksin,yol senin olsa bile onun sana yol vermesini beklemeyeceksin.Senin geldiğini görse bile gözünün içine baka baka senin önüne atar kendini ve yoluna devam eder.Yok ben haklıyım kardişim,yol benim gaz kesmeden devam ederim diye inatlaşırsan,aracın sağ ya da sol kaportası göçer seninde hayatın.Bence hiç inatlaşmadan bütün trafik kurallarını unutup tek kuralın büyük araç küçük aracı tınlamaz kuralını unutmamanız.Bir uygulayın ne sinir kalır ne stres:)

Küçük aracız diye sağ şeridemi sinelim yani. Bu mu çözüm ! Araçlar heralde tek başına haraket edemezler. Benim davam araba sürücülerini uyarmak, bilinçlendirmek.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kalemi çevirmeye çalışmayaydı iyiydi...
Bütün dikkatim kaleme gitti... :queen:

Halil kardeşim birşeyler yapmış. bizim de yapmamız şart.

Tecrübeli abilerimizden bekliyoruz

Küçük aracız diye sağ şeridemi sinelim yani. Bu mu çözüm ! Araçlar heralde tek başına haraket edemezler. Benim davam araba sürücülerini uyarmak, bilinçlendirmek.
:) Dur yaw sakin ol.Önce sabır unutma.Sadece senin değil bilinçli motosiklet kullanmak isteyenlerin davası bu.Ama daha motosiklet kullanıcılarını bilinçlendiremeden araçları bilinçlendirmek çok zor.Dikkatini çekerse kazaların en büyük nedeni aşırı hız ve dikkatsizlik.Yani motorcu arkadaşlarımız hala 150-200 km hızla kavşağa veya arayolların olduğu sokağa giriyorsa ve bir araç önüne çıkıyorsa burada suçlu kim?O saatten sonra inan suçlunun kim olduğu önemli değil.Araç o hızda olan birini görmesi imkansız gibi bişey zaten.
Günümüzde kurallara uygun kullanılan motosikletin geldiğini görerek GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA yoluma çıkan yaratığın hangi kafada olduğunu düşünüyorum.Zamanında sinir olurdum,küfür ederdim,aracı kovalardım vs.Baktım kendimi yiyom,relaksa bağladım kendimi.Yollar onların olsun ne yapayım.Her zaman insanların önce birbirlerine saygılı olması gerektiğine inanıyorum.Böyle olunca trafik kurallarının çoğu otomatikman uygulanır.Bu forum sitesinde yeni başlayacak olan arkadaşlar,özellikle niyeti motosiklet sürmek olan gösteriş olmayan arkadaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Çoğu zaman kaza yapan motosiklet videolarını izlerim.Nerede,nasıl,niçin kaza yapmışlar onları incelerim.Hataları neydi?Çoğunun hatası aşırı hız,kazaların olduğu yerlerinde çoğu kavşaklar.Yol benim deyip fırlıyorlar ve kaçınılmaz son.Yeşil ışık yansa bile sağımı solumu defalarca kontrol etmeden çıkmıyorum.Bizim memleketimizde her yerden bişey fırlar önüne.Ne kedisi,köpeği biter,ne beygiri.Ne harfiyat kamyonlarından düşen koca koca taşlar.
Bu arada sen nasıl video hazırladıysan,bende fikrimi söyledim:)Yani önce motosikletin adını kirleten dangalarlar bi bilinçlensin,araç sürücülerine sonra sıra gelir demek istediydim.Yani birilerine taş attım arkadaşım.

"Orada olmak istemezsin" diye bir klip var, tam başlığa uygun...:wiinkk:

:) Dur yaw sakin ol.Önce sabır unutma.Sadece senin değil bilinçli motosiklet kullanmak isteyenlerin davası bu.Ama daha motosiklet kullanıcılarını bilinçlendiremeden araçları bilinçlendirmek çok zor.Dikkatini çekerse kazaların en büyük nedeni aşırı hız ve dikkatsizlik.Yani motorcu arkadaşlarımız hala 150-200 km hızla kavşağa veya arayolların olduğu sokağa giriyorsa ve bir araç önüne çıkıyorsa burada suçlu kim?O saatten sonra inan suçlunun kim olduğu önemli değil.Araç o hızda olan birini görmesi imkansız gibi bişey zaten.
Günümüzde kurallara uygun kullanılan motosikletin geldiğini görerek GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA yoluma çıkan yaratığın hangi kafada olduğunu düşünüyorum.Zamanında sinir olurdum,küfür ederdim,aracı kovalardım vs.Baktım kendimi yiyom,relaksa bağladım kendimi.Yollar onların olsun ne yapayım.Her zaman insanların önce birbirlerine saygılı olması gerektiğine inanıyorum.Böyle olunca trafik kurallarının çoğu otomatikman uygulanır.Bu forum sitesinde yeni başlayacak olan arkadaşlar,özellikle niyeti motosiklet sürmek olan gösteriş olmayan arkadaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Çoğu zaman kaza yapan motosiklet videolarını izlerim.Nerede,nasıl,niçin kaza yapmışlar onları incelerim.Hataları neydi?Çoğunun hatası aşırı hız,kazaların olduğu yerlerinde çoğu kavşaklar.Yol benim deyip fırlıyorlar ve kaçınılmaz son.Yeşil ışık yansa bile sağımı solumu defalarca kontrol etmeden çıkmıyorum.Bizim memleketimizde her yerden bişey fırlar önüne.Ne kedisi,köpeği biter,ne beygiri.Ne harfiyat kamyonlarından düşen koca koca taşlar.
Bu arada sen nasıl video hazırladıysan,bende fikrimi söyledim:)Yani önce motosikletin adını kirleten dangalarlar bi bilinçlensin,araç sürücülerine sonra sıra gelir demek istediydim.Yani birilerine taş attım arkadaşım.

Sizin fikrinize saygılıyım. Hatta her zaman sanki beni kimse görmüyormuş gibi düşünerek motora binerim. Ama bu saygı görmemiz gerekmediği anlamına gelmez. İçimizde bilinçsşz motosiklet sürücüleri hep vardı ve olacak. Bu sürücünüm kendi karakter meselesidir bunu önleyemeyiz. Fakat araç sürücüleri çoğu zaman bizi bilinçsizce tehlikeye atıyorlar. Üzerimize sürüyorlar. İşte bu bilinçsizliği kaldırmadan hayatta kalmayı başaramayız.

araçları biliyoruz cahil hayvan çoğu. peki ya arkamızdan hızla gelip bizi silme geçen motorculara ne demeli? kendileri de burada bu mesajları okuyordur mutlaka

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar