Dur yaw sakin ol.Önce sabır unutma.Sadece senin değil bilinçli motosiklet kullanmak isteyenlerin davası bu.Ama daha motosiklet kullanıcılarını bilinçlendiremeden araçları bilinçlendirmek çok zor.Dikkatini çekerse kazaların en büyük nedeni aşırı hız ve dikkatsizlik.Yani motorcu arkadaşlarımız hala 150-200 km hızla kavşağa veya arayolların olduğu sokağa giriyorsa ve bir araç önüne çıkıyorsa burada suçlu kim?O saatten sonra inan suçlunun kim olduğu önemli değil.Araç o hızda olan birini görmesi imkansız gibi bişey zaten.
Günümüzde kurallara uygun kullanılan motosikletin geldiğini görerek GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA yoluma çıkan yaratığın hangi kafada olduğunu düşünüyorum.Zamanında sinir olurdum,küfür ederdim,aracı kovalardım vs.Baktım kendimi yiyom,relaksa bağladım kendimi.Yollar onların olsun ne yapayım.Her zaman insanların önce birbirlerine saygılı olması gerektiğine inanıyorum.Böyle olunca trafik kurallarının çoğu otomatikman uygulanır.Bu forum sitesinde yeni başlayacak olan arkadaşlar,özellikle niyeti motosiklet sürmek olan gösteriş olmayan arkadaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Çoğu zaman kaza yapan motosiklet videolarını izlerim.Nerede,nasıl,niçin kaza yapmışlar onları incelerim.Hataları neydi?Çoğunun hatası aşırı hız,kazaların olduğu yerlerinde çoğu kavşaklar.Yol benim deyip fırlıyorlar ve kaçınılmaz son.Yeşil ışık yansa bile sağımı solumu defalarca kontrol etmeden çıkmıyorum.Bizim memleketimizde her yerden bişey fırlar önüne.Ne kedisi,köpeği biter,ne beygiri.Ne harfiyat kamyonlarından düşen koca koca taşlar.
Bu arada sen nasıl video hazırladıysan,bende fikrimi söyledim

Yani önce motosikletin adını kirleten dangalarlar bi bilinçlensin,araç sürücülerine sonra sıra gelir demek istediydim.Yani birilerine taş attım arkadaşım.