- Konu Yazar
kartalizma' Alıntı:2 Defa Gelir Bunu Bilemeyecek Ne Var Başka Sorusu Olan???
doğru önceki sayfada yazıo çünki
kartalizma' Alıntı:2 Defa Gelir Bunu Bilemeyecek Ne Var Başka Sorusu Olan???
katılıyorum:cat:zeronero' Alıntı:anlaman zaman alacak galiba biraz açıklayayayım sana. yani mekanik olarak yelkovanı, saniye turunu tamamladığı zaman ilerleyen saatte( tik tak lı saat) cevap 24 olur. ama yelkovan saniyeyle birlikte kesintisiz hareket diyorsa 2 olur.
biraz zorla anlarsın.
sar' Alıntı:katılıyorum:cat:
analog saatler 2 turludur.birinde saniye bir turunu tamamladıktan sonra yelkovan hareket eder aynı sekılde yelkovan turu tammladıktan sonra akrep hareket eder.dierinde ise yelkovan,akrep ve saniye surekli hareket ederMeTaL' Alıntı:Normal ve anormal saat olarak ikiye mi ayrılıyor bunlar? "Tik tak lı" saat dediğinde sanırım kadranlı saat olacak? Ayrıca zaten diğer saatler yani dijital saatlerde akrep yelkovan olayı yoktur arkadaşım. Ne 24 ü ne ikisinden bahsedersin anlamam. Cevap 2 işte ...
bende yazdıgın soruyu gorunce aynı sekılde guldum.deli , kuyu ve tas uclemı gibiCBR1000RR' Alıntı:neye katılıyorsun 2 gündür gülmekten katılıyorum sizlere beee :queen:
NicemaN' Alıntı:saat sorusu geçmişti galiba ben bi soru sormuştum ama bu cbr ortalığı karıştırdı gene![]()

Khutuck' Alıntı:Dayanamıycam cevaplıycam :mrgreen:
Akrep yelkovanın 1/12'si hızda gider. 6'şar derecelik (360/60') intervallerde (saniye kolunun bir saniyede katettiği mesafe) aynı anda bulunmaları halinde üstüste olduklarını saymalıyız.
Bu hesapla saniye ibresiyle yelkovan dakikada mutlaka bir kez üstüste gelirler. Akreple yelkovan da her saat üstüste gelirler. 00.00-23.59 arasında 23 kez üstüste olurlar.