Bilgilerinize İhtiyacım var!

arkadaşlar honda bali sj-100 motorum var 2 zamanlı ayrı yağ haznesi var koltugun altında oraya yag koyuyorum ayrıca benzin deposuna yağ koymam gereklimi hani şimdi bu 2 zamanlıya ondan soruyorum birde motorda rolantide çalışırken vibrasyon var 3. ise çiğ benzin attıgından şüphe diyorum sizce neden çiğ benzin atar biraz geziyorum benzin göstergesi bir diş düşüyor sizce normalmi yorumlarınızı cok acil bekliyorum

yağ haznesi ayrı benzin haznesi ayrı ise daha benzine katkı koymana gerek yok..

Süper Moderatör (BBRR)
alpibox
gereken cevabı vermiş.
ben biraz daha açayım .. mobiletlerde 2 zamnalıdır. onlarda ayrı yağ deposu yoktur o yüzden benzine %5 oranında yağ katılır . ama yağ deposu ayrı benzin deposu ayrı olan 2 zamanlılarda benzin yağ karışımı otomatik olarak yapılır siz yağ haznesini boş unutmayın yeter

esasen istemez yag pompasındaki yagı eksik etme yeter ama bazen ayda yılda bir benzin aldığında benzin deposunada bir kaç damla yag atarsan faydası olur kalbüratörü de yaglar zararı dokunmaz iki zamanlı tek silindirli motor yüksek bir tork a sahip onun için vibrasyon cok fazla olabiliyor bu normal malesef çiğ benzin atmasıda ara sıra biniyorsan motor soguk iken atmasıda normal bence ısınınca düzelir ama yine de bujiyi bir kontrol et veya yenisiyle değiştir

benzini yakmadan atması demek bujıden olabılır yanı baktırcam o zaman bujıye acaba ısındıktan sonra vıbrasyon oluyor ondanmıdır motor ılk calıstıgında sorun yok 2 dakıka beklıyor rolantı dusuyor kendılıgınden o zaman acajıp tıtrıyor motor g.. bası ayrı oynuyor bırde meme ayarı varmıs o nedır bılmem ondan cok yakıyor olabıllırmı benzını

ya arkadaslar hadı ama yorumlar nerde sızı beklıyorum nerde bu mıllet nerde bu devlet

Son düzenleme:
biraz geziyorum benzin göstergesi bir diş düşüyor sizce normalmi yorumlarınızı cok acil bekliyorum

bu soruna cevap ise eğer gerçekten çiğ benzin atıyorsa hızlı iniş olabilir ibrede. depo kapasitesini bilmiyorum ama küçük 3-4 lt'lik depolarda benzin göstergesi diğer 6 lt civarı depolara göre daha hassastırlar. yani 6lt'lik deponun dolu göstermesyile 3-4 lt'lik deponun dolu göstermesi farklıdır. iyi bir ustaya baktırmanı tavsiye ederim. subap ayarlarından da olabilir fazla yakması ya da çiğ benzin atması.:cat:

baktırcam zaten ama ben servisi tanımıyorum tanıdık olmayıncada cok yuksek fıyat verıyorlar yanı keklemeye calısıyorlar o yuzden tanıdık bırı var onun aracılıgıyla gostercem honda servıse umarum fazla bırseyı yoktur hee bırde bır dıs dusuyor sonra motor sabıt durunca bır muddet sonra yarım dıs yukselıyor 2. olarak benzın gostergesı kontagı kapatsam bıle hala ne kadar benzın oldugunu gosterıyor acaba neden........

ee kardesım yazsanıza ya sızı beklıyuorum ben

Son düzenleme:
eyer buji kara çıkıyorsa acayip derecede çii benzin yakıyorsun demektir bujiii beyazsa sorun yokk

baktırcam zaten ama ben servisi tanımıyorum tanıdık olmayıncada cok yuksek fıyat verıyorlar yanı keklemeye calısıyorlar o yuzden tanıdık bırı var onun aracılıgıyla gostercem honda servıse umarum fazla bırseyı yoktur

hee bırde bır dıs dusuyor sonra motor sabıt durunca bır muddet sonra yarım dıs yukselıyor 2. olarak benzın gostergesı kontagı kapatsam bıle hala ne kadar benzın oldugunu gosterıyor acaba neden........

ee kardesım yazsanıza ya sızı beklıyuorum ben

servis konusunda haklısın bi açıdan. :)

gösterge için de şunu söyleyebilirim, deponun içinde balonlu şamandıra var :) yani ucunda silindir şeklinde bir sert plastik balon olan telden ibaret o şamandıra. durduğun zaman benzin de durduğu için gösterge normali gösteriyor. ama hareket ettiğin zaman benzinle beraber şamandıra da oynamaya başlar hatta bazı motorlarda da oynayıp durur gösterge :) yani doğru benzin göstergesi motorunun düz bi zemnide orta sehpadayken ve ön tekerleğinin yere değdiği andaki anıdır. :)

2. olarak da :p benzin göstergen yamaha ybr125, kanuni zebra 100 gibi bazı motorlarda oldugu gibi direk aküye bağlı olabilir. aküne bir zararı olaağını sanmıyorum ancak uzun vadede düşündüğünde akünün ömrünü etkilyebilir. varmı başka ?:p:mrgreen::mrgreen:

bu soruna cevap ise eğer gerçekten çiğ benzin atıyorsa hızlı iniş olabilir ibrede. depo kapasitesini bilmiyorum ama küçük 3-4 lt'lik depolarda benzin göstergesi diğer 6 lt civarı depolara göre daha hassastırlar. yani 6lt'lik deponun dolu göstermesyile 3-4 lt'lik deponun dolu göstermesi farklıdır. iyi bir ustaya baktırmanı tavsiye ederim. subap ayarlarından da olabilir fazla yakması ya da çiğ benzin atması.:cat:

adam bağıra bağıra 2 zamanlı diyor sen kalkmıs subab ayarı dıyorsun sinan abiiii sen nasssıl motorcusun hımmmm

cok saolun ama yetmez yazın abı sız ben okuyorum okudukca okuyasım gelıyor ellerınıze saglık!!!!!!!!!:d

eee beyler hadi yazsanıza yav alooooooo nerdesiniz

Son düzenleme:
yav kardesım neden yazmıyorsunuz bu motorun parcalarını nerde bulabılırım bilgiğiniz biryer varmı ucuza parca satan bır yer ıstanbulda

yav beyler lütfen ama bu site neden var cevapsız bırakmayın benı bır soru daha sızeeee motorun on fren hıdrolıgı bıtmıstı sanırım hava yaptı doldurdum ama tutmadı havasını nasıl alıcam yardımcı olursanız sevınırım

yav beyler lütfen ama bu site neden var cevapsız bırakmayın benı bır soru daha sızeeee motorun on fren hıdrolıgı bıtmıstı sanırım hava yaptı doldurdum ama tutmadı havasını nasıl alıcam yardımcı olursanız sevınırım

adamım sorun söle cevaplasınlar ya da cevaplayalım :) kuru kuru ne yazalım foruma ? naber nasılsın yazcak değiliz demi :)

hava konusunda doldurduktan sonra pompalarsan kabarcık olarak atması lazım hidrolik kutusundan. sen en iyisi motoru değiştir :)

yav cın malı motor alıpta benım motruma laf atmayın soru sorduk cevaplayın ben sımdı sıze motoru degıstıreyımmı dedım sorduguma cvp verın yeter!!!!!!!!!!!

yav cın malı motor alıpta benım motruma laf atmayın soru sorduk cevaplayın ben sımdı sıze motoru degıstıreyımmı dedım sorduguma cvp verın yeter!!!!!!!!!!!

emredersiniz... aklinizdan gecen sorulari tahmin edip aninda ayrintili cevap yazamadigimiz icin de ayrica ozur dileriz...

arkadaslar, lutfen herkes isini gucunu biraksin, sj-100 ile ilgili arastirma yapip bulgularini burada yayinlasin... arkadasi daha fazla kizdirmayalim...

:pr:

Arkadasım bı kere banada boyle bı cevap vermıstın ne yalan soylıyım senı tanımıyorum etmıyorum ama senden hıc hoslanmadım :farao: :farao:Tanımadan etmeden uyuz oldum desem yeridir.....Kolay gelsin...

Son düzenleme:
sinirliydim o an arkadaşlar özür dilerim ama ben ne yapayım motorun bir kaç sorunu var daha yeni aldım arkadaş gitmiş motorunu değiştir yazmış oraya zaten moralim bozuktu öyle yazdım bende kusura bakmayın yazdıklarımı geri aldım sorularımı iletmeye başlayayım.
1. soru
Motorun ön fren balatasında hava deliği gibi birşey var ordan havamı popmpalıcaz hidrolik sadece yağlamı çalışıyor yoksa havada gereklimi.
2.soru
Bu motora uygun orjinal veya muadil parçaları nerden nasıl temin edebilirim internet siteside olabilir.(parçalar ön arka balata,km teli ve ön tekerdeki teli döndüren aparat,ön arka lastik,aynalar, ön farın bağlı olduğun plastiğin altı kırık.
3.soru
Hangi yağı kullanayım benzini hangi petrol firmasından alayım.
4.soru
Ucuz kask fazla kalite beklemiyorum kullanışlı olsun yeter.(maksimum 100 ytl)
Ve son olarak tavsiyeleriniz.Aklıma takılan başka birşey olursa yazarım tşk......

sinirliydim o an arkadaşlar özür dilerim ama ben ne yapayım motorun bir kaç sorunu var daha yeni aldım arkadaş gitmiş motorunu değiştir yazmış oraya zaten moralim bozuktu öyle yazdım bende kusura bakmayın yazdıklarımı geri aldım sorularımı iletmeye başlayayım.
1. soru
Motorun ön fren balatasında hava deliği gibi birşey var ordan havamı popmpalıcaz hidrolik sadece yağlamı çalışıyor yoksa havada gereklimi.
2.soru
Bu motora uygun orjinal veya muadil parçaları nerden nasıl temin edebilirim internet siteside olabilir.(parçalar ön arka balata,km teli ve ön tekerdeki teli döndüren aparat,ön arka lastik,aynalar, ön farın bağlı olduğun plastiğin altı kırık.
3.soru
4.soru
Ve son olarak tavsiyeleriniz.Aklıma takılan başka birşey olursa yazarım tşk......

akıllıca yaz canımı ye :) gene ben yazıyom işte scooterdan anlayan eli boş adam ben varım demekki. :)
cevap-1: hava gerekmiyor. hidrolik sen freni bırakınca tekrar yaylı sistemi sayesinde kendi haine geliyor.

cevap-2: parça temini olarak da teknik malzemeleri belki başka modellerle uyanlardan temin edilebilir. mesela honda cg 125'in debriyaj balatasının keeway superligt'a uyması gibi. :) km teli, benzin göstergesi, balata vs. ama grenaj dediğinde olay değişiyor ve fabrika malı devreye giriyor. zor bi durum açıkcası.

cevap-3:yağ olarak yazları biraz kalın 20/40 ya da 20/50 kullanabilirsin. kışın bineceksen tavsiyem 10/40 yağdır. benzin olarak da motorunun karbüratör sağlığı için tek yerden almanı tavsiye ederim. farklı yerlerden aldıgında az da olsa oktan farkı oluyor ve hava, subap vs ayarları tekrar elden geçirmek gerekiyor. acı gerçek ama markaların farklı yerlerdeki kendi istasyonlarındaki benzinler bile depolamadan kaynaklanan faktörlerden dolayı aynı kalitede olmayabiliyor maalesef.o yüzden hep aynı yerden almanı tasiye etmemdeki sebeb bu. iyani bi yer belirle kendine sadece ordan al. örn: mahallenin karşısındaki p.o. istasyonu gibi. :) marka önemli değil standart 95 oktan al.:wiinkk:

cevap-4: kaskın kalitesi sana kalmış. 25 liralık kaskla ölümden dönen de var dünyanın en pahalı kaskını kullanıp boyun kırılmasından dolayı vefat eden de var (sinan abi'yi tekrar anmak istiyorum). ama söylediğin gibi 100ytl'li fullface bir kask bir scooter kullanıcısı için yeterli olur diye tahmin ediyorum.:wiinkk:

sorularına yazdıklarımdan daha bilgili arkadaşlar olursa daha güzel şeyler yazacaklardır. sabır herşein anahtarıdır :cat:

1. soru
2.soru
3.soru
4.soru

Merhaba arkadaslar, arkadasımız biraz yeni galiba ilk motoru olduğundan heycanlanmıs biraz sakın yaklasalım. digi_boy arkadasımız gereklı bilgilendirmeyi yapmıs ama benım en cok kıtlendiğim soru 1. soru.
Arkadasım sakına sakın fren sistemine hava basmaya kalkma ölümün olur, seni korkutmak istemem ama bu hakikaten ciddi bir şey. Fren sisteminde sıvı kullanılır çünkü sıvıların sıkışma özelliği yok denilecek kadar azdır, eğer ki hava kullanılmış olsa idi yada yağ değişimi esnasında sistemde hava kalmış olursa iş sakat demektir. Bunun sebebi hava sistem içerisinde sıkışabilir. Sen frene bastığın zaman fren balatalarını sıkmak yerine havayı sıkıştırmış olursun dolayısıyla frende bir bossluk olusur hatta fren tutmayabilir. sen en iyisi kendin değiştrime hidroliği git ustanın biri değiştirsin. Hayatını onun üzerinde taşıyorsun çunku. KAZASIZ GÜNLER :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar