sinirliydim o an arkadaşlar özür dilerim ama ben ne yapayım motorun bir kaç sorunu var daha yeni aldım arkadaş gitmiş motorunu değiştir yazmış oraya zaten moralim bozuktu öyle yazdım bende kusura bakmayın yazdıklarımı geri aldım sorularımı iletmeye başlayayım.
1. soru
Motorun ön fren balatasında hava deliği gibi birşey var ordan havamı popmpalıcaz hidrolik sadece yağlamı çalışıyor yoksa havada gereklimi.
2.soru
Bu motora uygun orjinal veya muadil parçaları nerden nasıl temin edebilirim internet siteside olabilir.(parçalar ön arka balata,km teli ve ön tekerdeki teli döndüren aparat,ön arka lastik,aynalar, ön farın bağlı olduğun plastiğin altı kırık.
3.soru
Hangi yağı kullanayım benzini hangi petrol firmasından alayım.
4.soru
Ucuz kask fazla kalite beklemiyorum kullanışlı olsun yeter.(maksimum 100 ytl)
Ve son olarak tavsiyeleriniz.Aklıma takılan başka birşey olursa yazarım tşk......
akıllıca yaz canımı ye

gene ben yazıyom işte scooterdan anlayan eli boş adam ben varım demekki.

cevap-1: hava gerekmiyor. hidrolik sen freni bırakınca tekrar yaylı sistemi sayesinde kendi haine geliyor.
cevap-2: parça temini olarak da teknik malzemeleri belki başka modellerle uyanlardan temin edilebilir. mesela honda cg 125'in debriyaj balatasının keeway superligt'a uyması gibi.

km teli, benzin göstergesi, balata vs. ama grenaj dediğinde olay değişiyor ve fabrika malı devreye giriyor. zor bi durum açıkcası.
cevap-3:yağ olarak yazları biraz kalın 20/40 ya da 20/50 kullanabilirsin. kışın bineceksen tavsiyem 10/40 yağdır. benzin olarak da motorunun karbüratör sağlığı için tek yerden almanı tavsiye ederim. farklı yerlerden aldıgında az da olsa oktan farkı oluyor ve hava, subap vs ayarları tekrar elden geçirmek gerekiyor. acı gerçek ama markaların farklı yerlerdeki kendi istasyonlarındaki benzinler bile depolamadan kaynaklanan faktörlerden dolayı aynı kalitede olmayabiliyor maalesef.o yüzden hep aynı yerden almanı tasiye etmemdeki sebeb bu. iyani bi yer belirle kendine sadece ordan al. örn: mahallenin karşısındaki p.o. istasyonu gibi.

marka önemli değil standart 95 oktan al.:wiinkk:
cevap-4: kaskın kalitesi sana kalmış. 25 liralık kaskla ölümden dönen de var dünyanın en pahalı kaskını kullanıp boyun kırılmasından dolayı vefat eden de var (sinan abi'yi tekrar anmak istiyorum). ama söylediğin gibi 100ytl'li fullface bir kask bir scooter kullanıcısı için yeterli olur diye tahmin ediyorum.:wiinkk:
sorularına yazdıklarımdan daha bilgili arkadaşlar olursa daha güzel şeyler yazacaklardır. sabır herşein anahtarıdır :cat: