Beyin Kanamasını Teşhis

Bir gün bir kişiyi bile bu bilgiler sayesinde kurtarırsak sevabın hepsi Pro'nun olsun.Eline sağlık arkadaşım.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
insallah bu bilgilerin lazım olacagı bir durumumuz olmaz:salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Okurken etkilendim aynı olay Annanemin başına gelmişti şükürki geçici bir felç geçirip bir beyin kanamasınıda atlatarak hayata geri döndü. Allah böyle ağır hastalıkları yaşatmasın.

paylaşım için teşekkürler...saglık herşeyden önemlidir herkesin dediği gibi...:silent:

beyindeki doğumsal olan berry anevrizmalarının yırtılarak kanamaya yolaçması ile TIA (geçici iskemik atak) arasında sebepleri,tedavisi ve sonuçları arasında büyük farklılıklar vardır.
-anevrizma rüptürü sonucu beyin kanaması olur ve bir çoğu ölümcül seyreder. önceden tanınması zordur.hızlı tedavi edilenlerde bile sonuçlar çok iyi değildir.
-TIA ise beynin bir bölümüne kan gitmesinin geçici olarak bozulmasıdır. adı üstünde geçicidir ve ilaç tedavisi ile sonuçlar yüz güldürücüdür.
-daha önemlisi, ki hepimizin bu konuda riski çok yüksek; travmatik beyin kanamalarıdır. bunun görülme sıklığı diğer tüm beyin kanaması nedenlerinden daha fazladır. yapılacak şeyler: aklı başında bir motosiklet sürücüsü olmaktır. (kask, uygun süratte gitmek,trafik kurallarına uymak...)

gerçekten çok basit gibi gözüken ama dikkat edilmediğinde birkaç saat içinde ölüme götüren bir hastalık.

faydalı bir bilgi olmus
frangrance_chaplininde dediği gibi istanbul büyükşehir belediyesi isteyen 20 kişilik gruplara ücretsiz ilk yardım eğitimi vermekte

haftada bir gün ortalama 5 saat sürüyor 3 hafta devam eden bu kursta daha cok faydalı bilgiye ulasabilirsiniz

bilgileri ögrendiğinizde normal hayatta sıklıkla karsılastıgınız dogru oldugunu sandıgınız bir cok bilginin aslında yanlıs oldugunu ve dogru uygulamaları(dünya saglık örgütünün belirlediği standartlar) ögrenebilirsiniz

Öncelikle Vefat eden Kardeşimeze Allah'dan Rahmet Ailesine Sabır dilerim...

Malesefki benim babamda 2,5 ay önce 1 hastanede olmak üzere 2 kez beyin kanaması geçirdi ve şuanda hala yoğun bakım ünitesinde hayata dönmek için çabalıyoruz...
Allah kimseyi bu ve benzeri hastalıklara düşürmesin Elimizi kolumuz bağlı kalıyor sadece dua ediyoruz...

Çok Güzel Bilgiler.... Okudum... Bide Bildiğim Kadarı İle Beyin Kanaması Geçiren Bir İnsan Göz Bebekleri Ani Bi Büyüme Gösteriyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar