Beygir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1 kW = 1.36 hp(metrik)

metrik kullaniyoruz biz sektordeki arkadaslar arasinda.

Metrik kullanıyorsan HP olarak değil PS olarak yazman gerekir. PS ve HP kelime anlamı olarak aynı olmasına rağmen biri Almanca diğeri İngilizce kısaltmadır. Metrik beygir gücünün Almanca kısaltmayla anılma sebebi de, Alman standartlarınca (DIN) belirlenmiş olmasıdır.

PS ile HP aynı birim gibi görülüyor ama aralarında çok ufak da olsa fark var. 1 PS = 0,986 HP'dir. Yani 11,3 PS yazan motorun gücü HP cinsinden 11,14 HP'dir. Firmalar rakamlar biraz daha yüksek görünsün diye son zamanlarda bu birimi tercih ediyor. 11 HP'lik bir araçta çok fark etmeyebilir ama 150-200 HP'lik bir araçta 3-4 HP fark çıkıyor.

1 Kw = 1,34 HP'dir.

Evet Horse Power yani beygir gücü. Ama ben kısrak demeyi tercih ediyorum. :p

Ruhsatta yazanlara fazla takılmayın. Yolcu sayısı 5 yazan motosiklet bile var. :mrgreen:
Benimkinde motor gücü hiç yazmıyor, 250cc hacminde olmasına rağmen 199cc yazıyor.

Hacı bu kadar bilgiyi harbi akıldan yazıyosan, kop git bidahada uğrama foruma. Kendi manyaklığını kendi kendine yaşa :cherry:

5 kişilik yazan ruhsat için bkz : MotorKafa :cat:
Bu arada dün farkettim benm muayene belgesinde de 5 kişilik yazıyor. Bu manyaklar muayeneye gidince 5 sele istemesinler benden

horse power hp
ps ise almancada bi kelimeydi ancak aynı birimler

kw ise çok farklı aynı mil hesabı gibi
7 kw olan motor 10 hp gibi bir orana eşit

arkadaşlar hata yapıyorsunuz:

1 kw=1.36 hpdir.

ayrıca;

1 kw=1.34 psdir.

yani hp ile ps arasında ufak da olsa bir fark var. 3 sene önce verdiğim derste 1 hp=1.014 ps miydi neydi öyle bir şey aklımda kalmış.

İhmal ediliyor bu fark. Hatta HP ile PS bir çok katalogta birbirlerinin yanında parantez içinde kullanılıyor artık.

Şase numaralarındaki O harfini 0 rakamlıyla karıştıran, 2 kişilik motora 5 kişilik yazan, bazı kısımları hiç yazmayan ve vatandaşı muayene istasyonlarında çürüten görevliler/kurumlar olduğu sürece, güç kavramına sıra gelmesi daha vakit alacak gibi görünüyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar