beyaz lastik tamir sıvısı

ben bu en üstte resmini resmini eklediğim sıvıyı tamircinin patlak lastikte kullandığını gördüm dün.
sibopu söküp şişenin yarısını sibop yuvasından içeri boşalttı. havayı basıp motor "devam et. yolda patlak düzelir" dedi.
denemek lazım elbet.

Bende Teo23 arkadaş gibi 42lt topcasemde iç lastik takımlar pompa el feneri olmadan dolaşmıyorum.Sprey de var..Ben zaten gece dağın başında kalırsam Sprey denerim. Ertuğrul66 arkadaşın dediği gibiyse yemede yanında yat :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

ben bu en üstte resmini resmini eklediğim sıvıyı tamircinin patlak lastikte kullandığını gördüm dün.
sibopu söküp şişenin yarısını sibop yuvasından içeri boşalttı. havayı basıp motor "devam et. yolda patlak düzelir" dedi.
denemek lazım elbet.
tubeless miydi? iç lastikli miydi?

Bende Teo23 arkadaş gibi 42lt topcasemde iç lastik takımlar pompa el feneri olmadan dolaşmıyorum.Sprey de var..Ben zaten gece dağın başında kalırsam Sprey denerim. Ertuğrul66 arkadaşın dediği gibiyse yemede yanında yat :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

ona bakmadım. scooterdi ama.
bide bunu aldığım yer sadece tubeless lastikte kullanıldığını ve 2 kullanımlık olduğunu söylemişti.

Kullandıktan sonra bizede bilgi verirmisin ,motorda balans filan yapıyormu ,uygulaması kolaymı vs . vs. :cherry:

Tamam sağolasın ya... Sprey iç lastikte işe yaramaz diye duymuştum, ama işe yarıyorsa hemen alayım ben de... :)

Alın kardeşim alın gerçekten işe yarıyor yalnız kullanacağınız zaman takarken dikkat edin dediğim gibi elinize yüzünüze bulaştırmayın :cherry: :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
hocam sprey(köpük) iç lastiklidemi kullandınız ?

Tamam sağolasın ya... Sprey iç lastikte işe yaramaz diye duymuştum, ama işe yarıyorsa hemen alayım ben de... :)

İç lastikliyi de (Şambrel) Tamir ediyor arkadaşlar...
1 ay önce telli jantım (şambrelli) sibobundn sıktım..
Vida girmişti...
Şaşılacak şey ama hala inmedi... :mrgreen:

inşallah ihtiyaç olmaz ama olursa kesin yazarım sonucu.
balans önemli değil, beni en yakın tamirciye götürsünde :)
sizin aldığınız tubelesslere patlamaması için önceden konulmuyormu !..? Diğeri Yani Köpük (sprey) yolda kaldıktan sonra şişirmek ve yamaya yarar doğrumudur?

sizin aldığınız tubelesslere patlamaması için önceden konulmuyormu !..? Diğeri Yani Köpük (sprey) yolda kaldıktan sonra şişirmek ve yamaya yarar doğrumudur?

sprey olanları dediğiniz gibi lastik patlayınca hem şişiriyor hem tamir ediyor.
benimki lastik patladıktan sonra siboptan lastiğe dökülüyor. sonra pompayla hava basılıyor lastiğe.
bazı arkadaşlar patlamadan koyulacağını söylemiş lastiğe. ama bana satan tamirci patladıktan sonra koy dedi..

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/94595-artik-lastigim-patlayacak-diye-korkmuyorum.html

k0184.jpg
[/url][/IMG]
k0195.jpg
[/url][/IMG] Migros'a gelmiş, artık kaç M bilmiyorum ama Ankaradaki en büyük olanı. 13 TL ve Şambriyelli ve ya şambriyelsiz her tür lastiğe uygundur diyor... ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

Bu da linki... : http://www.falkon-autokit.com/?goto=urun_detay&urun_idx=244

Benim teker de patlamıştı. Adam bu şekilde bir tamir yapacağını söyleyince mantıksız geldi. Gönülsüz de olsa "he" dedim. İçine boşalttı sıvıyı. Sonra hava bastı ve esrarengiz bir şekilde patlağın orası köpürmeye başladı. :) Derken katılaştı. Adam dedi ki; "Eğer yine patlarsa, içindeki kalan sıvı oraya kaynar. Tek yapman gereken en yakın petrolde hava basmak, yoluna devam etmek." Pek mantıklı gelmemişti ama ogün bu gündür sorunsuz gidiyoruz. Güzel icat demek ki. :)

vay be 6 ay önce açmışım konuyu :)
benim arka tekerde 2 günde bir iniyor ben hava basıyordum. motorcuya gittim.
bu sıvıdan atalım geçer dedi. sibop iğnesini söktü. bu şişenin yarısını boşalttı. sonra sibopu takıp havayı bastı.
bugün 4. gün halen lastiğim ilk günkü havasında. fena faydalı bir icat.
yalnız vida falan girmişse işe yaramıyor. ozaman fitil atıyorlar. fitilden sonra inme oluyorsa ilaç atılıyor. şahane birşey bu. tavsiye ediyorum.
lastiklerim tubeless irc yalnız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar