Benzinin bittiğini nasıl anlarsınız?

ben anlayamadığım için hep full geziyorum :) genelde kafam birçok işle meşgul olduğundan hesap kitap da unutuluyor :) Tam depo kullanıyorum genelde, bir de tehlikeli olduğunu bildiğimden, büyük boy metal bir askeri mataraya yedeklediğim benzini ön çatalın üstüne gidon un hemen altına yerleştirdim :) çok mu abarttım bilmem, daha bir yararını göremedim

ilginç motor honda olmasına rağmen göstergesinin olmaması ancak ne koyduğun zaman o ne götütür onu hesap etmen lazım gelir mat.yapacan yani yaptığın kilometrenin hesabını tutacan

Ben takametre hesabı yapıyorum ama bir gün meraklının biri takametreyi sıfırlamış ben de fark etmedim. yolda istop edince takometreye bakarak benzinde sorun olmadığını düşünerek çeşitli taklalar atarak motoru servise götürmüştüm. Adam rezerv'i açıp motoru çalıştırmıştı. Utanç vericiydi...

Herkes, motosikletinin ne kadarlık benzinle kaç kilometre yol yapacağını az çok bilir.
Her benzin alışta kilometre sayacını sıfırlıyorum.O benzinle ne kadar yol alabileceğimi de aklımın bir köşesine yazıyorum.Kanuni Tiger'de depo göstergesi olmasına rağmen bu dediklerimi yine de yapıyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
gezeceğin mesafede ne kadar yakacağını tahmin ederek çıkarsan yola sonunda kalan benzin sana kar olarak döner...

sadece motorunu tanıman yeterli.....

Markası honda olan bir motorda basit te olsa bir benzin göstergesi niye olmaz garip dogrusu. Motoru kullandıkca ne kadar benzinin kaç km gittiğini kestirebileceksin ve bu sıkıntı zamanla cözülecek.

Saolun arkadaşlar.. Dün gece depoyu fulleyip, km'yi sıfırladım. Bakalım sonuç ne olacak?

:mrgreen: :mrgreen: Budur,yani km hesabını bilmediğin motora mı biniyorsun :silent:

ewet.. Motosiklet yeni.. İlk kez depo fulledim , kitapçıkta yazan tüketim miktarı dışında henüz hiç bir fikrim yok :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar