Benzine rekor zam

Vay be askeri operasyonmuş zamların sebebi demek ki...Bak sen şu işe...Ufkum genişledi hayat görüşüm değişti resmen...Olaya bak ya...

Yani ödediğimiz vergilerin %51'i borç faizi ödemeye gitmiyormuş.Evet evet askeri operasyon pahalı o yüzden zam yapıyolar:cat:Zamların sorumlusu da operasyon için baskı yapan TSK tabi ki:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bırakın bu operasyon felan işlerini
kardeşim yıllardır mı savaştayız her zaman aynı terane hep zam hep zam
savaş kiminle biliyor musunuz KALDIRIM TAŞLARI ile cesur belediye kuvvetleri hain kaldırım taşlarını tarumar eder yerine vatansever kaldırım taşları koyar
bu böyle biline

yüklen yüklen milletime desinler maliye bakanlığı harika bir iş başarıyor

E biz ne yapacağız peki?
benzin almaya devam edeceğiz sessiz sedasız. daha çok zam görürüz onlarda bu dışa bağımlılık, bizde bu vurdumduymazlık oldukça...

Dün posta gazetesinde sigara ve alkole zam gelmediği yazıyordu ben gazetenin yalancısıyım... Bir arkadaşım kaldırım taşlarından bahsetmiş. Ona katılıyorum.
Gittardando: Bence millet benzini alırken sessiz sedasız değil SÖVE SÖVE alacaktır.

ulan ABD benzini 50 cent daha ucuz ülkene getirmek için Iraqa savaş açtın biz ateş pahasına alıyoz :pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
hükümetin zamdan başka başka bir seçeneği olduğunu zannetmiyorum
ha derlerse "biz üretim için yatırım yapacağız, tüketen değil üreten bir toplum olacağız. yatırımcıyı destekleyip arka çıkacağız " -ki hiç sanmıyorum böyle bir niyetleri olduğunu- belki çıkış yolu bizim için olmasa da çocuklarımız için olur.

@gittardando ne yapalım tepki için ne istersin. hatırladığım kadarı ile bir kıssa anlatayım
" vaktiyle patagonyada padişah ile vezir halkın sabrını ölçmek için bir iddiaya girmişler. padişah halkın isyankar olduğunu savunurmuş
- vezir bak sana diyorum bu halk kimseyi dinlemez, gel seninle iddiaya girelim falanca yerde bir köprü var her geçenden 3 para alsınlar. bak 2. gün halk kapıma dayanacaktır.
- emredersiniz padişahım yapalım görelim
emir yerine getirilir vakit geçer halktan tık yok
- vezir şu köprüden alınan 3 parayı 10 paraya çıkarın, bakalım neler olacak.
emir yerine getirilir. vakit geçer yine tık yok.
padişah sinirlenmeye başlamıştır.
- vezir köprünün çıkışına da bir adam koyun o da gelenden geçenden 10 para alsın.
emir yerine getirilir. vakit geçer. derken bir kalabalık sarayın bahçesine gelir padişahla görüşmek istediklerini söylerler.
padişah sevinçle vezire bakar. gelsinler der.
köylüler padişahın huzuruna çıkarlar
- padişahım falanca yerde bir köprü var. bu köprünün başında ve sonunda birer adam var gelenden geçenden para alırlar.
- eeee der padişah.
- dememiz odur ki padişahım. köprü çok kalabalık olur, 1 er kişi yetmiyor mümkünse bunları 2 şer kişi yapalım.

bilmem yeterince açık oldu mu ?
yıllardır teba zihniyetinden kurtulupta yurttaşlık bilincine erişemeyen bir halktan anca bu kadar olur.
dediğim gibi

"Söz konusu zamlar ise vatandaş teferruattır"

Not: Bu yazı tam tabiri ile bir " kümesteki kaz" tarafından yazılmıştır.

Arkadaşlar enflasyonun düşmesi demek, hepimiz biliyoruz , alım gücünün artması demek . Bu bütün dünyada böyledir. Ama bizde bu enflasyon olayına akıl erdirebilecek hiç kimse yok sanırım .Bizdeki olay enflasyon düştükçe alım güce de aynı oranın birkaç katı daha düşüyor. Ne varki YTL dolara karşı dengesini korumaya devam ediyor. Babadan miras kalmış, bir evladın mallarını satarak,belirli bir zaman lüks içinde yaşamasına benzetiyorum . Satacak bişey kalmayınca , o zaman ne olcak ????

merak etmeyin bu zamlar gelecek sene belediye seçimleri öncesi makarna, yağ, kömür ve benzeri olarak geri gelecek. almadan vermek Allah'a mahsus.

Çok doğru!
Ama bence çoğu yine "aman sıcak para kaçmasın" korkusuyla devlet tahvili ödemelerine gidecek.. Geri kalan kömür olarak bize dönecek :)

-t

Arkadaşlar enflasyonun düşmesi demek, hepimiz biliyoruz , alım gücünün artması demek . Bu bütün dünyada böyledir. Ama bizde bu enflasyon olayına akıl erdirebilecek hiç kimse yok ????

Siz hala açıklanan enflasyon oranlarına inanıyor musunuz?
-t

Son düzenleme:
Gerçi daha motorsiklet alamadım ama gerçekten zam olayına üzüldüm...:salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
hacer
alınca daha da üzülürsün

Dünki büyük zrveden çıkan sonuç; bize verilen istihbaratla nokta atışı yapıcaz.O kadar paraya gerek yok:mrgreen:Hem ben pirinç bulgur istemiyom,Unakıtan biiiziiii balığaaa götür:cherry:

abi burası türkiye burda herşey olur. Yakında birbirimizi öldürmeye başlıcaz iç savaşı başlatcaz amerikada biryerlerini güldüre güldüre bizi izlicek. Biliyorsunuz millet vekilleri çok az maaş alıyor onların maaşlarının ödenmesi için herşeye zam yapıyorlar. Yakında soluduğumuz havaya bile isterlerse hiç şaşmam.

benzine zam yapacaklarına köşkün harcamalarını kıssınlar...(!)
geleni boşa harcamayız en azından...

Forumdan Uzaklaştırıldı
tekrar zam geldi kurşunsuz benzine hayırlı olsun vatana millete

Forumdan Uzaklaştırıldı
istikrar forever
ya da
back of the istikrar :p

tabi diğer zamları da bekliyoruz. suya zaten istanbul için -belediyenin beceriksizlik faturası - güzel zam yedik. izmir niye zam yapmadı onu anlamadım galiba onlar işi bilmiyor.
yetmez elektirik ve doğalgaza da isteriz.
ama maaşlara aman ha TCMB nin yıl sonu enflasyon hedefi dışında zam yapılmasın. gerçi hedef tutmuyor ama olsun. neden bilinmez en düşük zam hep bizim maaşlara geliyor.:silent::pr:

oooooooooooooooooofffffffff offfffff beeeeeaaaaaaaahhhhh zaten paranın adı var kendi yok şimdik ne yapacaz bakalım

bir özlü söz daha biz eşek olduktan sonraaaa semer vuran çok olur :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar