Benzinde self servis dönemi

Amerika da olan sistem gibi yani.

Burdaki pompalarin ustunde post makinasi gorevi goren cihazlar var kredi kartini cekip sifresini girdikten sonra hangi benzini doldurmak istediginizi secip dolduruyorsunuz.

Nakit odeyecek vatandas ise iceri gidip ne kadarlik istedigini soyluyor yada full diyor isi bitince gelip parasini oduyor fisini alip gidiyor.

Burda benzini oyle pet siseye falan vermiyolar ozel bidonlar var onlara koyup alabilirsiniz ancak yolda falan kaldiysaniz.Yani evden damacana getirip benzin alan tip olamaz.

hiç uğraşmasınlar bence , biz bir kuyu açar oradan kendi benzimizi elde ederiz ...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Avrupa'nin bir çok yerinde pompacilik diye bir muessese yok.:)
Yani benzinimizi,mazotumuzu kendimiz dolduruyoruz.

Tutmaz dediginiz sistem çok kisa surede yayginlasacaktir.
Eleman parasi odemek gibi bir derdi olmadigindan,bu sistemde satilan yakitin digerlerinden ucuz olmasi muhetemeldir.

Bu nedenle ben almam arkadas diyenler bile siraya girerler.:)

Sistem,burada söyle isliyor.
Iki sistem var.
Birinci sistem kartli sistem.
Istasyonlarin buyuk çogunlugu boyle.
Banka kartinizi makinaya takip, alacaginiz yakitin türünü seçiyor,sifrenizi giriyor ve yakitinizi alip gidiyorsunuz.
Oldukça pratik olan bu sistem genelin tercihi.

Ikinci sistem ise,yakitinizi aldiktan sonra bir giseden geçmek zorunda oldugunuz burada nakit ya da çekle veya da kartla odeme yapabiliyorsunuz;

Yol ustu istasyonlarda, gise olmayabiliyor.
Burada genellikle biseyler satin alabileceginiz marketler oluyor ve girip kasaya ödüyorsunuz.

Bu sistem yayginlastiktan sonra, saniyorum yakit istasyonlarinin belli bir saatten sonra kapanmasi gündeme gelecektir.
Yani atiyorum mesela, aksam 20 den sonra açik istasyon bulamayip, allah razi olsun iyi ki yapmislar su kartli makinalari diyebilirsiniz.:p

iyi taraflarıda var.her seferinde deponun dolduğunu anlamayıp bi miktar taşırıyolar ve onunda parasını ödüyorum.pompacıya birazdan dolucak diyorum adam nakit ödeyeceğimi sanıp 14 yada 13.5tl olan rakamı biraz daha doldurup 15e tamamlamaya çalışıyo.ulen öküz herif zaten kartla ödiyicem ayrıca 1.50tl lik benzin yere dökülülcekse niye onun parasını ödüyorum ben!

O iş olmaz bence Tüekiye de

çok basati bir sistem pay pass( temassız kart) ile kgs okutur gibi yada pos dan kredi kartını kendin çekip önce yakıtı satın alıp sonra benzini doldurursak çok basit. migros da böyle bir sistem var. ürünlerin barkotlarını okutuyorsun ardından kart çekiyorsun bu kadar basit.

iyi taraflarıda var.her seferinde deponun dolduğunu anlamayıp bi miktar taşırıyolar ve onunda parasını ödüyorum.pompacıya birazdan dolucak diyorum adam nakit ödeyeceğimi sanıp 14 yada 13.5tl olan rakamı biraz daha doldurup 15e tamamlamaya çalışıyo.ulen öküz herif zaten kartla ödiyicem ayrıca 1.50tl lik benzin yere dökülülcekse niye onun parasını ödüyorum ben!

aynen, çok yaşadım ve gördüm bu durumu, depodaki tahliye hortumumu yukarı aldım bunlar yüzünden.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eğer böyle birşey olursa çakallar sahte plakalarla tanker tanker yakıt kaçırırlar :p

Aslında güzel bir uygulama,sizlerinde söylediğiniz gibi şu depoyu taşana kadar doldurup benzini ziyan etme konusundan bende şikayetçiyim.fakat bizde bu sistemin kalıcı olmasına kesin gözüyle bakmıyorum,bizim millettle her türlü fanteziye yer var gider pompaların yanında sigara içeriz bu tarz yapılacak ve sayılacak çook olay yaşanır bizde.

Bu sistem tum Dunyada tutmus bir sistem , Turkiyede tutmamasi mumkun dahi degil.

Kredi karti firmalari kesinlikle daha fazla puan verecek , desteklemek icin. Nakit odeyenler marketteki kasaya gidip once ucreti odeyecek. Kredi karti ise makinayi pos cihazina takacak , ucret bloke edilecek , bezini alinca ucret karttan dusecek. Yurt disinda okudugum donemde cogu yer boyleydi.

Hatta soyle diyim.Eger pompacidan benzin almak istiyor iseniz fark oduyordunuz.

Turkiyede hizmet icin gereginden fazla personel gorev aliyor zaten. Benzinlikte en az 15 kisi , restoranta en az 10 kisi . En basit dukkanda bile 5 satici . Is gucunu cok yanlis degerlendiriyoruz ve bize hizmet edilmesine bayiliyoruz. Bir is yerinde bile, yok otoparkci , yok kapiyi acan ,yok cayi veren , paspasi yapan derken 20 kisilik bir kadroya hizmet eden 10 kisi goruyoruz.

Bu devrin kapanmasi lazim.

... benzinimizi,mazotumuzu kendimiz dolduruyoruz.

Tutmaz dediginiz sistem çok kisa surede yayginlasacaktir.

... ben almam arkadas diyenler bile siraya girerler.:)

coq ben burada illk mesajımda belirttiğim gibi kartlı sistemin kullanılacağını düşünüyorum.

Adım atmam deme nedenim şu ki, o pompayı kullanmak çoğu kişinin hoşuna gidecek bir şey değil. Millet alışana kadar emin ol burada birkaç benzinlik havaya uçar :p

Pompayı kullanmak hoş değil, ilk anda göründüğü kadar kolay değil, alışmak lazım, daha önce denedim hiç hoşlanmadım. O yüzden adım atmam dedim. Kaldı ki eli işe yatkın biriyimdir :) Sevmedim o pompayı. Arabaya doldurmak eminim daha kolaydır ama motor gıcık ediyor insanı.

bu iş yaLan abi... adamLar pompacı oLduğu haLde kaçıp gidiyor kimse bişey yapamıyor haTTa pompa horTumunuda aLıyor yanında =))
çok kişinin işine yarayabiLir ama kısa süreLi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------

ve ayrıca şöyLe bir durum var.
Bu güne kadar hangi bayan sürücüLer ve bu Tarz biLgisizLerin, akaryakıT isTasyonuna girdikLerinde hangi yakıTı isTedikLerini duydunuz. BiLmezLe çünkü, sadece "şu kadar doLdur" der öder giderLer... o yüzden biraz biLinçLenmek gerekiyor.
Bayan sürücüLerden örnek verdim, çünkü TRAFİK konusunda her konuma uygunLar =)

Mersin İl Temsilcisi
bir de lpg olayını düşündünüz mü????
topraklama hak getire
ağzınmda sigarayla, çökmüş tamponun altına.....

petroldeki pompacı sigarasını söndürmesini anımsattı diye tokatlayan "babalar" gördüm ben... kaldı ki bunlar lpg dolduracak ha?

nüfus planlamasıyla ile ilgili bir avrupa birliği projesi olmasın bu :mrgreen:
3 çocuk yapın dendi diye, üçüne de razı gelmyen bir sistem :bounce::queen:

bir de lpg olayını düşündünüz mü????
topraklama hak getire
ağzınmda sigarayla, çökmüş tamponun altına.....

petroldeki pompacı sigarasını söndürmesini anımsattı diye tokatlayan "babalar" gördüm ben... kaldı ki bunlar lpg dolduracak ha?

nüfus planlamasıyla ile ilgili bir avrupa birliği projesi olmasın bu :mrgreen:
3 çocuk yapın dendi diye, üçüne de razı gelmyen bir sistem :bounce::queen:

Sevgili yurekce muhakak gormussundur Migros otomatik kasa sistemleri koymaya basladi , Insanlar kasiyer olmayan kasalarden kendi kendilerine geciriyor urunleri. Turkluk ruhu hemen bir urunu salla iceri diyor. :) Ama sistem barkod okutmadan torbaya bir sey koydusugunuzda hemen uyari veriyor. Hadi adam elinde tuttu deseniz , surekli etrafinizda gorevli bir kasiyer musterileri kontrol ediyor.

Bu nun gibi muhakak LPG tanki gibi pompanin etrafinda musteriyi uyaracak bir gorevli olacaktir. Her pompanin basinda bir gorevli durmasindan daha iyi.

ATM makinalari ilk ciktiginda da insanlar cok yadirgamis, kesin hata olur, insan hic kendi basina para cekermi diye konusulmustu. Bugun bankadan iceri girmek istemiyor millet.:)

İlk zamanlarda kargaşa olucağı kesin bir süre sonra bu iş rayına girer.

İstasyonlar hortumda kalan son damla benzini de almak için pompayı sallayıp sıkan müşterilerden geçilmez artık.

KGS'de bile ödeme yapıcam diye arkadakileri kanser edenler var bu memlekette. İstasyonlarda deliririz artık.

aynen, çok yaşadım ve gördüm bu durumu, depodaki tahliye hortumumu yukarı aldım bunlar yüzünden.

öyle dolduruyolarki bazen deponun kapağını zor kapatıyorum tabi yandan hafif akıta akıta.pompacılara hiç eğitim verilmiyomu bu konuda.yada motosikletin deposunun araçlardaki gibi 40litre olduğunumu sanıyolar anlamıyorum:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar