Benzin Zammı İle İlgili Tüm Başlıklar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Az yukarda bende çabaladım ama nafile konu değişti yine ayrı bi başlık mı açsak protesto gösterisi için ?

abi valla aklıma geldi ama tek yapmak istemedim nedersin açalımmı birlikte?

bu hükümeti başımıza getirenler yine bizleriz
sorarım size oy hakkınız varken kacınız oy kullandı
ben giresunluyum fındık 9ytl kilo fiyatı ile satılıyordu
akp geldi fındık 4 ytl oldu
kesin bu secimde gelmez dedim
ne oldu 1.parti cıktı
burdan cıkan sonuc s............ yaranır.
birde her türkün dedigi gibi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın
varsa o yılanı goren serbest bırakmasın kafasını koparsın

kuzeyde rusyada petrol var
doğuda iranda petrol var
güneye in hemen her arap ülkesinde var
hertarafımızda var bizde yok ilginç dimi?petrole alternatif olacak enerji konusunda çalışan bilim adamlarının da içinde olduğu uçak düştü ısparta da..bikaç hafta sonrda iki tane bilim adamı intihar etti doğru düzgün haberlere bile çıkmadılar buda ilginç dimi?
şimdi soruyorum arkadaşlar ben paranoyakmıyım yoksa bişeylermi dönüyo cennet vatanımızda.

Ne dönmüyorki Bu Güzelim Vatanımda...
Uçak mı düşmüş ?? Hemde tekerleği dağa çarpıp düşmüş tuhaf... Karakutuu incelemesi için çağırdıkları yabancı uzman bile dağa çarparak düşmemiş dedi. Kim umursadı ?? Açıklama yapmaya çalışanların konuşmasını kesip bağlantıyı kestiklerine canlı yayında şahit oldum.

benzin bu işin bizim gordügümüz yanı
birde gormediklerimiz var ki onlar gelecegimizi yok edecek

Motosikleti
Dl650vstorm
valla ben gelirim ahada söz.lakin bu tip gösteriler için belirli prosüdürler var ,valilikten ,emniyetten izin filan almak gerekiyo bildiğim kadarıyla.
yani bu işi bilen birinin organize etmesi gerekir.

Daha önceden böyle bi organizasyonlar için izin almış kişiler varsa aramızda bizi yönlendirebilirler.

Motosikleti
Forza 250
Benzine bu kadar zam geliyor halen şaşıyorum yollar araba dolu.
Şahsen benim oturduğum dairede 1 tane arabası olan birtek ben varım.
Çözüm olayı içinse.. Benzinden dolayı sıkıntı yasıyorsan cc düşürür. 125-150 cc motora biner.
Onada koyacak benzinim yok diyorsanız bisiklete biner :)
Pankartları alıp yollara cıkıp bağırmakla, "Benim aracım dünyanın en pahalı yakıtı ile calısıyor" demekle olmaz bu iş.
Ya olmasaydı napıcaktık?
Benzin almak isteyende alamıcaktı.
Babam anlatırdı elimizde bidonla benzin sırasına girerdik diye..
Hey di hey..
Cem uzan gelseydi böle mi olcaktı be :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hacı benzine bu kadar kafa yoracağına bi türkmen manita olayına kafa yorsaydın şimdi bedava benzinle Aşkabat'ın altını üstüne getirirdin:)

Aslında ben bu konuya biraz farklı bakıcam,benzin fiyatlarının ülkemizde fazla
olmasını ki bu uzun zamandır bu şekilde (hiçbir şekilde politik konusmayacağım)
yani nice iktidarlardır bu rakamların faiş olmasının sebebini
ben bi savunma şekli olduguna inanıyorum.
Ülke nufusnun 5-6 ilde bilemediniz 7-8 ilde ağırlıklı oldugunu düşünürsek ve Türk insanının rahatına düşkün,parası oldugu zaman
nasıl rahat edebileceğini bilecegini düşünürsek(motosikletleri kıyaslamadan çıkartıyorum çünkü biz küçüğüz) farklı bişeyler çıkıyor...

EGM verilerine göre, İstanbul'da trafiğe tescilli 2 milyon 441 bin 667 aracın bulunduğunu Türkiye genelindeki kayıtlı 12 milyon 204 bin 941 aracın yüzde 22'sinin İstanbul'da oldugunu biliyorsak...
Ve bu araçların benzinin hergun şıkısık trafikte boşu boşuna yandığını ülke ekonomisine çok ağır darbe vurduguna şahit oluyorsak ki öyle..

E şimdi düşünelim eğer benzin 1 ytl olsa (şeçim sloganı gibi)
Halimiz ne olur her 4 kişilik bi ailede 4 otomobil olursak kim nereye nasıl
kaç saatte gider...:bounce:

3ytl nin üzerinde bi benzinimiz var ama
2001 yılında 65 bin 501 (istanbul)
2005 yılında 251 bin 647(istanbul)
2008 yılında 2 milyon 441 bin 667 (istanbul) bu nasıl bi çelişki...

Arkadaşlar sadece farklı bi pencereden bakmak istedim yoksa bende memnun değilim ama sanırım hak ediyoruz...:cat:

Arkadaşım senin düşüncene katılmam mümkün degil;

1) İnsanlar kendi özel araçlarını kullanmayı tercih etmelerinim sebebi var. O meşhur toplu taşıma araçlarında insanlar üst üstte balık istifi gitmekten memnun olmadıkları için onları suçlayamazsınız. İnsanlara "toplu taşıma araçlarını kullanın" demeden önce adam gibi toplu taşıma araçlarının yapılması gerekir ve ayrıca bunlar ihtiyacı karşılayacak düzeyde olmalı( insanlar üst üstte gitmemeli)
2)Bİr kişinin hiç bir yükü olmamasına rağmen trafikte otomobil kullanmasını eleştiriyorlar evet haklılar bir kişi için neden 1 tondan fazla agırlı olan bir aracı hareket ettiriliyorki.... Durum böyle iken mantıklı olan insanları motosiklet kullanımına teşvik etmektir. ( avrupada birçok ülke böyle yapıyor). Fakat bizim büyüklerimiz ne yapıyor motosiklete teşvik etmek yerine daha fazla vergi bindiriyor.Şuan 600cc motosiklet alan birisinin vergi paranın %50'si vergi.

Hal böyle iken devletin trafikten şikayet etmeye hakkı YOK

kuzeyde rusyada petrol var
doğuda iranda petrol var
güneye in hemen her arap ülkesinde var
hertarafımızda var bizde yok ilginç dimi?petrole alternatif olacak enerji konusunda çalışan bilim adamlarının da içinde olduğu uçak düştü ısparta da..bikaç hafta sonrda iki tane bilim adamı intihar etti doğru düzgün haberlere bile çıkmadılar buda ilginç dimi?
şimdi soruyorum arkadaşlar ben paranoyakmıyım yoksa bişeylermi dönüyo cennet vatanımızda.

Kesinlikle bişeyler dönüyo.Bakın daha öncede böyle birşey olmuş:pr:

ASELSAN intiharında şüpheli mektup
22 Mayıs 2007 / Salı - 10:25
Otomobilinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in cebindeki intihar mektubunun, o gün işyerine gitmediği halde ofisinde bilgisayarında yazıldığı ortaya çıktı..
Sabah Gazetesi, Aselsan'da kritik noktalarda görev yapan üç mühendisin peş peşe ölümlerinin esrarını aralayacak şu habere yer verdi.
Enis Yıldırım'ın haberine göre, ASELSAN'daki üç mühendisin şüpheli ölümü sırrını korurken, 7 Ağustos 2006'da aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen'in cebinden çıkan "Elveda" başlıklı mektubunun, ortadan kaybolduğu gün işyerindeki bilgisayarda yazıldığı ortaya çıktı. Ailenin avukatı Birgül Güven, KANAS silahlarında uzman olan mühendisin üstünde bulunan mektubun ne zaman ve kim tarafından yazıldığının araştırılmasını istedi.
'BİLGİSAYARI DETAYLI İNCELENSİN' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı, intihar gerekçesiyle takipsizlik kararıyla kapattığını belirten avukat Güven, "Başbilen'in anne ve babası intiharı şüpheli bulduğu için bu karara itiraz edip, sır perdesinin kalkması için bazı taleplerde bulunduk. Cep telefonu kayıtlarının geçmişe yönelik incelenmesi ve bilgisayarının detaylı bir şekilde inceleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosya üzerinde çalışma başlatacak" dedi.

Aynı kurumda 3 şüpheli ölüm
Hüseyin Başbilen: Makine Mühendisi... 7 Ağustos 2006'da Ankara'da otomobilinin içinde bileği ve boğazı kesilmiş olarak bulundu.
* Halim Ünsem Ünal: Elektrik Mühendisi... 17 Ocak 2007'de Eymür Gölü kenarında ölü bulundu. Ünal kafasından aldığı tek kurşunla öldü.
* Evrim Yançeken: Elektrik Mühendisi... 26 Ocak 2007'de, altıncı kattan atlayarak intihar etti.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/22/son/sontur21.asp

Motosikleti
Dl650vstorm
bildiğim kadarıyla avrupada en pahallı 1. ingiltere 2. türkiyede satılıyor benzin mazot.yaşam standartı ve asgari ücreti bizden yüksek almanya,fransa italya v.s.gibi ülkeler de bizden daha ucuzmuş.sürekli gidip gelen tırcıların yalancısıyım valla.

dizel motorlar artık motosikletlerde de yaygınlaşmalı.Sonrada kamyoncular gibi mazotu yağ ile karıştırıp ucuz yakıt elde ederiz.:queen

Motosikleti
Dl650vstorm
gökhan_307 o aselsan intihar olayını bende okumuştum.bu tür haberlerin gazetelerde tv lerde sadece bikere verilip tekrar üzerine gidilmemesi düşündürücü bence....

Birde Ethanol var benzinin içine karıştırılıyor ve oldukçata ucuzmuş şekerden üretiliyor ? Bu yakıt türüde yaygınlaşabilir ve kolay bulunur hale getirilebilir.

Motosikleti
Dl650vstorm
Birde Ethanol var benzinin içine karıştırılıyor ve oldukçata ucuzmuş şekerden üretiliyor ? Bu yakıt türüde yaygınlaşabilir ve kolay bulunur hale getirilebilir.

evet bio benzin ama kimse kullanmıyo neden acaba ?bide heryerde yok mesela istanbulda satılan yer varmı? ben hiç görmedim benzinliklerdemi yoksa özel istasyonlarımı var.

valla arkadaşlar biz ne söylesek hepsi boş adamlar bilgini okuyacak hak ediyoruz da.bildigim kadarıyla 2 tane altın madenimiz var ikisinide yabancılara sattık onlar işletiyor niye??cevabını kendimiz veremiyoruz.güzelim türkiyede ne madenler ne petroller var ama gün yüzüne cıkaracak olan yok.görünen o ki bu en iyi günümüz bakalım daha bizi neler bekliyor

Bende burada gördüm.Elint alıntı yapmış oradan aldım bende.Gördüğüm iyi oldu bu tür oyunları herkes bilsin arkadaşlar.Haberlerde bunları örtbas ediyorlar, en azından internet ortamında duyuralım kamuoyuna.
Birde daha önce birisinden duymuştum ama kesin değil Türkiye'deki petrol rezervlerine civa basıyorlarmış.Civa ağır bi metal olduğundan petrolü daha alçak yerlere itiyormuş.Yani Kuzey Irak'a, orayıda kendileri kullanıyor zaten:pr::pr:

ne zamanki Türkiye kendi petrollerini işlemeye başlar o zaman benzin fiyatları düşer.2007 yılında 60 dolar olan petrolun varil fiyatı şu an 100 doların biraz altında.Yani yapacak pek de bişey yok.Devlet cari açığı kapatabilmek için mecburen yüksek vergi alıyor.Şu anki üretim ulusal ihtiyacın ancak yüzde 10 kadarını karşılıyor.Af buyurun yırtınsak da değişen bişey olmaz.

evet bio benzin ama kimse kullanmıyo neden acaba ?bide heryerde yok mesela istanbulda satılan yer varmı? ben hiç görmedim benzinliklerdemi yoksa özel istasyonlarımı var.

haberlerde izlemiştim şeker pancarından şeker üretilirken ortaya atık olarak yüzlerce, binlerce litre atık Etanhol çıkıyormuş. Yani bu ister istemez oluşan bir atık ama benzinin içersine katıldığında hem oktan artırıyormuş hemde motorda herhangi bir değişiklik yapmaya gerek kalmadan kabul ediyormuş bunu.

Eğer tamamen ethanol ile çalıştırılmak istenirse motorda değişiklikler yapılması gerekiyormuş. Litreside 0.50 kuruş falan yanılmıyorsam ama o kadar arattırdım internetten bulamadım nerede satılır ?

Şimdi Mesela benim depo 9 lt. 6 litre benzin 3 litre Ethanol atsam sanırım 100 de 30 - 40 bi tasarruf etmiş olurum.

Unutmadan: Birde bu ethanol tamamen çevreye zararsızmış.

Son düzenleme:
kesin çözüm
benzisiz enduro çıkmış.yedek parça dışında benzin masrafı sıfır.
resim_758765253.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar