Yani bu hesapla 40 tl ye kadar yolu var.Anca ondan sonrası pahalı diyebiliriz.:mrgreen:
Evet, çünkü o zaman benzinin litresi 2,5 dolardan fazlaymış. Şimdi 1 dolardan biraz fazla. Mor oldunuz mu ateizler?
Bu hesaptan bir şey anlamadım.
2008 yılı
benzin �� 3,21 TL
dolartl �� 1,15 TL
petrol �� 140 dolar
2022 yılı
benzin �� 18 TL
dolartl �� 14 TL
petrol �� 111 dolar
2008 de 140 X 1,15 = 161 tl yapar
161 / 3,21 = 50 litre benzin alınır.
2022 de 111 x 14 = 1554 tl
1554 / 18 = 86 litre benzin alınabilir.
Hesaba göre bu gün daha iyi durumdayız.
Hesabi kolay iste hocam, 1km 1TL, 100km 100TL.
20 sene önce ben gençken Sertap'ın Eurovision'da birinciliğini, Türk Milli futbol takımının Dünya Kupasında 3. olduğunu hatta ben Marmara Üni.de öğrenciydim, dersler ertelenir hoca-öğrenci beraber kantinde maç izlerdik. Böyle şeyler konuşurduk ki 2001 krizinin üzerinden sadece 1-2 sene geçmişti.
Bugünün gençlerine bakıyorum, üzülüyorum. 20 yaşında bir genç benzin zammına, ekonominin kötü gidişine, Umutksk gibi geleceği olan öğrenciler "yurtdışına nasıl kaçarım" konularına kafa yormamalıydı.
Ak Parti'nin çaldığı en büyük şey yüzlerimizdeki gülümseme ve de bir neslin umutları oldu. 20 senede bu noktaya geldik. Benzin bu adamların yönettiği ülkede hala 50 TL değilse Allah'ın mucizesidir.
Bir ekleme daha yapayim,millet birbirine dusman oldu.
Ben sahsen akp li kimseyi yanimda tutmuyorum,muhtemelen onlarda benden nefret ediyor.
Eskiden tek dusman pkk di.
Ben de denk geldiğim birkaç insandan şunu duydum "Geçmişte oy verdik ama artık tövbe" ben bu insanlara güvenmiyorum. Yine Ak Parti'ye oy verecekler, eminim. Ben bizim insanımızı çok iyi tanıyorum.
Ortalık ateş yerine döndü. Gelirimize göre benzin çoook pahalandı. Ya ucuzlaması ya da gelirin çoğalması lazım.
Akp bu iş beceremiyor kahrolsun hükümet.. vs bunlara devam edelim... ( Bence de sıkıntı büyük ve geçecek gibi görünmüyor) Bunların dışında
Çözümü olan var mı yada bir çözüm üreten. yok
Petrolün varil fiyatı düşer mi....yok
Gelirimiz artar mı....yok
Valla bu işin çözümü var mı bilen var mı...oda yok.
Şu anda tek çözüm akp gitsin.. Tayyip ölsün mü
Sorunun çözümü çok mu kolay.
Ortalık ateş yerine döndü. Gelirimize göre benzin çoook pahalandı. Ya ucuzlaması ya da gelirin çoğalması lazım.
Akp bu iş beceremiyor kahrolsun hükümet.. vs bunlara devam edelim... ( Bence de sıkıntı büyük ve geçecek gibi görünmüyor) Bunların dışında
Çözümü olan var mı yada bir çözüm üreten. yok
Petrolün varil fiyatı düşer mi....yok
Gelirimiz artar mı....yok
Valla bu işin çözümü var mı bilen var mı...oda yok.
Şu anda tek çözüm akp gitsin.. Tayyip ölsün mü
Sorunun çözümü çok mu kolay.
Yok tabii ki. Reisle devam.