O değil de bu brent petrol nedir ya bilen varsa geri zekalıya anlatır gibi anlatsın. Kaç litre bu brent?
Brent petrol uluslararasi petrol piyasasinda kullanilan standartlasmis petrol turunun ismi.
1 varil brent petrol 158,987 litre. (Ben 160 biliyordum, kusuratliymis meger.)
Daha ansiklopedik bilgi olsun, soyle bir sey buldum.
"
Brent petrol dünya genelinde petrol piyasasına yön veren, varili uluslararası standart olarak kabul edilen ve fiyatların belirlenmesinde etkili olan petrol çeşididir. “Londra brent” ya da “brent blend” olarak da bilinen brent petrol Kuzey Denizi’nden çıkarılan tatlı petrol türüdür. Brent petrol adını çıkarıldığı bölge olan Kuzey Denizi’ndeki 5 farklı tabakanın baş harflerinden alır. (Broom, Rannoch, Etieve, Ness, Tarbat)
Benzin veya dizel yakıt üretmek isteyen rafineriler için en uygun ham petrol türlerinden biri olan brent petrole tatlı petrol denmesinin sebebi %0.37 sülfür içermesidir. Hafif petroller sınıfında yer alan brent petrolün yakıt üretiminde kullanılması daha kolay olduğu için petrol piyasasındaki değeri oldukça yüksektir. Ayrıca denizden çıkarıldığı için aktarımı da karadan çıkarılan petrole göre daha kolay ve daha az masraflıdır. "