Benim bu sektöre ve ekipman pahalılığına aklım ermiyor.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Arkadaşlar motosiklet ekipmanları neden bu kadar uçuk? ucuzu çok dandik ama belli markalar çok pahalı.. yıllardır mont kask eldiven pantolon ayakkabı ekipman alırım ama bu eldiven olayı beni gerçekten deli edecek.. şimdi şu iki ürüne bakın.. özellikle ses dj lik işinden anlayan arkadaşlar bu markayı bilir.. portatif pikap ihtiyacım olduğu için bu cihazı aldım, bu cihaz kendi case kutusu var, dilerseniz pili ile dilerseniz adaptörü ile kullanıyorsunuz, bir çok özelliği olan bilinen prof. bir markanın ürünüdür.. tel maşa bir marka ve ürün değildir. ayrıca evde hi end seviyesinde başka bir pikabım daha var o farklı bir konu.. o da iyi bir mont parası :)

şimdi gelelim bir eldiven fiyatına..

ne olursa olsun bu kıçı kırık bir eldiven.. timsah derisi değil, ceylan derisi değil. bulunmaz mamut derisi değil... kimse bana ama o pahalısı ucuzu var vs demesin.. ortalama bir ürün buldum daha pahalısı da var. gidip gözümle gördüm daha pahalılarını.. bu eldiven bir cihazdan nasıl daha pahalı olabilir değil mi? bu eldiven aynı kalitede aynı özelliklerde motosiklet için değil de farklı bir sektör için olsaydı çok daha uygun rakamlı olurdu buna adım gibi eminim.. motorcular her zaman söğüşlenilmek adına güzel bir kitledir.. 2006 dan beri bu düzen hep aynı..

Son düzenleme:
Kaliteli ekipmanlar olması gerektiğinden pahalı bu doğru. Ama işin aslı türk lirasının dünyadaki değeri =
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

9789899735090.jpg

F54

motorcular sadece türkiye de söhüşleniyor
dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yok

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
motorcular sadece türkiye de söhüşleniyor
dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yok
Kesinlikle doğru, bir youtuberin japonya gezisinde motosiklet mağazalarında ki en iyi marka eldivenlerin fiyatını görünce anlamıştım.

F54

yunan da çok ucuz bu konuda hatta hatta yunanda bulgarda romanya da bi tanıdık varsa o adrese sipariş veriliyor yolcu gelirken beraberinde getiriyor
japon ya zaten başka gezegen dürüstlük ve ahlak konusunda sonuç ne olursa olsun adamlar dürüstlükten ödün vermiyorlar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu vergi ile de açıklanamaz, vergi düşürülse bu sefer bunları satan esnaf yine geçirecek. Belki daha çok büyük piyasa olsa ucuzlar ama piyasa da küçük bizde.

Hobi olan her şeye geçiriyorlar.

Bizim bakımlar da öyle değil mi ki? Arabamı değiştirdim, garanti vb. durumlarından yetkili servislere gitmek zorundayım, o markanın whatsapp gruplarına girdim baktım neler konuşuyorlar diye, yetkili servis bakım fiyatları şu kadar tutuyor çok pahalı deidkleri fiyatlar motosikletin bakımları yanında komik kalıyor, yani motosiklete göre çok daha karmaşık bir aracın bakımları pahalı diye dertlendikleri fiyatlar benim motora sanayide bakım için harcadığımdan az. Motorcu mu geçirelim diyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Allah razı olsun(!), böyle vergiler ve saçma geçirme merakı sayesinde artık senede en az üç defa yurt dışına gidip alışveriş yapacağız, yurt içi ile aynı fiyata geldiği için bedavaya gezmiş sayılacağız. Mis.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Kaliteli ekipmanlar olması gerektiğinden pahalı bu doğru. Ama işin aslı türk lirasının dünyadaki değeri =

9789899735090.jpg
Uzun uzun bir kıyas yorumu yazacaktım sonra vazgeçtim, anlatacağım her konunun sonu buraya çıkacak nasılsa ...

Bu vergi ile de açıklanamaz, vergi düşürülse bu sefer bunları satan esnaf yine geçirecek. Belki daha çok büyük piyasa olsa ucuzlar ama piyasa da küçük bizde.
kesinlikle katılıyorum bu toplumsal bir çöküşün de eseri , birileri doymak bilmiyor birileri hakkı olan neyse kazanmak istemiyor tenzih ederek konuşuyorum. Geçen rum tarafından bir foam gun alacaktım gitmeden önce sitelerinden araştırdım tabi satıcı bana kullandığım araç yıkama makinesinin markasını sordu ve benim internet sitesinde bulduğum foam gun 2x fiyatı olmasına rağmen uygun olmayacağını ve daha ucuz olanı önerdi. Ben uzun zamandır bunu Türkiye'de göremiyorum , her tatile geldiğimde hesabı ödemeden önce ve sonra kazıklandım mı kazıklanacak mıyım hesabı yapıp sonra tatildesin ulan deyip vazgeçiyorum hesap yapmaktan ...geçiren geçirdiğiyle kalıyor.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

9789899735090.jpg

ya betocum, daha bugun dinlediğim ekonomist tl cok değerli diyor..

hanginize inanacağız !!!

bence de tl değerli.

Motosikleti
Arora kasırga
TL değerli mı değersiz mi tartışması bı kenara dursun, enflasyon esnafların fiyat algısını bozdu. Çoğu zam yapmadan geçen ayda kendisinde eksiklik hissediyor.
Genelinin savunması şu; herkes zam yapıyor,biz de yaptık.
Neye göre,kime göre,ne sebeple olduğunu bilen yok. Domino etkisi...
Deri eldiven üzerine birkaç termo kauçuk parça dikildi diye bu fiyatlara satılması da ayrıca saçma ya neyse.
Kullanici arttıkça sektör genişliyor,talebe karşılık arz düşük olunca da fiyatlamalar arşa çıkıyor maalesef.

Motosikleti
D400
1 Döviz
2 hükümet.

aslında 1'in sebebi de 2 =)

Temel ihtiyaclar, güvenlik ekipmanları , sağlık ürünlerinden vergi alınan bir dünyayı savunamayız.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
TL değer kaybı, vergiler, kâr payı vs.

Alpinestars GP Plus R V3 için konuşacak olursam kendi sitesinde 200€, güncel kurla 9.700 TL civarı yapıyor.
Yukarıdaki faktörler eklenince de o 12.800'lü fiyatlara çıkmış. Bunun ne kadarı vergi ne kadar kâr payı vs. o kadar detayını bilmiyorum.
Ama aşırı pahalı gelmesinin sebebi fiyatından ziyade mevcut ekonomik durum.
Maaşlar yıllarca yayınlanan resmi verilere göre belirlendi ama piyasa gerçek enflasyona ve enflasyonun ileride daha da artma olasılığına göre fiyat belirledi.
Böyle olunca da maaşlarla gerçek piyasa arasında koca bir uçurum oluştu.

O pickup'ı kullanabilmeni sağlayan organı korumak sana niye ucuz olması gereken birşey gibi geliyor?
:)
Bizim fakir olmamız ve olması gereken vergi indirimlerinin olmaması başka bir konu tabii.
Ama GP Plus'a bakıp nolursa olsun kıçı kırık eldiven demek de biraz... =)

Git eldiven fabrikası kur.
1-sana dandik deri kitlemeye çalışan esnaf
2-depoda kalan ipini kitlemeye çalışan toptancı
3-cellat gibi başında bekleyen maliye
4-1 sene çalışayım çıkayım mahkemeye vereyim diye bekleyen işçi
5-her eldivene ayrı kusur bulacak kullanıcı
6-malına kargoda zarar verecek kurye
7-her sene %50 zam yapmak isteyecek dükkan sahibi
8-eşantiyon mal isteyecek zibilyon tane akraba eş dost çevre
vs.vs. tüm bunların riskini topla bakalım sen kaça satacaksın.

çok açık ve net bir şekilde devlet eliyle yapılan fakirleştirme operasyonu bu
2001 krizi bile 6 ay sürdü
5 senedir fiyatların boku çıkmış devlet zerre müdahale etmiyor.
Kendi ülkemizde ürettiğimiz bir içecek bu ülkede 258 tl İsviçre'de 9 kron yani 36 tl
bilerek istenerek yapılıyor bu iş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar