Beni Yağlayın

Herkese iyi Günler Dilerim 2015 model xmax 250 abs motoruma 800 km önce komple motor yaptırmıştım şimdi bi yarım saat önce yağını değiştirdim 5 tane motorum var garip gureba motorlar bazı motorlarıma otomobil yağı kullanıyorum bazı motoruma motul 300v yağ kullanıyorum öyle akıp gidiyor şimdi motosikletgaraji.com dan bi yedek parça yanında yağ almıştım motul 5100 1lt yağı boşalttım filtresini felan temizledim koydum motul 5100 yarı sentetik yağı çizgim yarıda dün gy6 bir sukuterin yağını değişmiştim ordan yaklaşık 400ml mineral motul 3000 yağ kaldı yabay zekaya sorduğumda şu çevapları verdi

SİZCE
3000 yağ eklemelimiyim
çizgi yarıda 400 km kullanmalımıyım

Son düzenleme:
Seviye tam yarıdaysa acil yağ eklemeni gerektirecek bir durum yok demektir , yarım saat civarı yüksek devirli yani tempolu kullanırsan mutlaka yağ seviyesini kontrol et yada yağı tamamlayana kadar sakin sür..

F54

ben olsam ekler geçerdim millet motosikletlere neler yapıyor ayçiçek yağı koyan bile var :D
makina bu aga aa o yağ şundan bu yağ bundan ben bu yağ ile çalışmam demez ki
koy gitsin
yurtdışında bi keko cbf 600f e 450000 km boyunca araba yağı koyup gezmiş ne amaçla bunu yaptın diyorlar merak ettim diyor denedim :rolleyes:
biz motorcular olarak çok pimpirikliyiz yağın numarasını geçtim aq tarihe bile bakıyoruz adam e ticaret sitesine yorum yazmış yazıklar olsun 2024 üretimli yağ yollamışsınız diyor :rolleyes:
sanki 1904 yılı üretimli ürün yollamışlar:mad:

Motosikleti
Ns200 15"
ben olsam ekler geçerdim millet motosikletlere neler yapıyor ayçiçek yağı koyan bile var :D
makina bu aga aa o yağ şundan bu yağ bundan ben bu yağ ile çalışmam demez ki
koy gitsin
yurtdışında bi keko cbf 600f e 450000 km boyunca araba yağı koyup gezmiş ne amaçla bunu yaptın diyorlar merak ettim diyor denedim :rolleyes:
biz motorcular olarak çok pimpirikliyiz yağın numarasını geçtim aq tarihe bile bakıyoruz adam e ticaret sitesine yorum yazmış yazıklar olsun 2024 üretimli yağ yollamışsınız diyor :rolleyes:
sanki 1904 yılı üretimli ürün yollamışlar:mad:
Kullandığı yağ nedir biliyormusunuz? Shell Rotella T6 ise asla problem olmaz çünkü o yağda Jaso standartı var ve uyumlu çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
XV250 - FZ6
Shell Rotella T6 ise asla problem olmaz çünkü o yağda Jaso standartı var ve uyumlu çalışıyor.

Bu konu daha önce de konuşulmuştu. Ben de denemek istiyorum ama bir yandan da korkmuyor değilim. Deneyen var mı acaba buralarda?

Motosikleti
Ns200 15"
Bu konu daha önce de konuşulmuştu. Ben de denemek istiyorum ama bir yandan da korkmuyor değilim. Deneyen var mı acaba buralarda?
Yurt dışında çok kullanıyorlar, hatta pist günlerinde bile kullanıyorlar. Bulabiliyor olsaydım kesinlikle kullanırdım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Ufak bir bardağa iki yağdan da numunelik koy ve karıştır. Yaklaşık yarım saat, bir saat bekle. Homojen şekilde ikisi birbirine karışıyorsa ekle devam et, yok karışmıyor ise komple değişim yap. Zaten motor ömrü sık sık yağ değişimiyle uzuyor. Komple değiştirmen daha mantıklı.

Önemli olan, az yada çok, bir şekilde yağlama yapması. Derin aşınmalar olmadığı sürece problem edilecek birşey değil. Sıkıştırmamakta güzel bir önem olacak.

Özet; İdare etmelik durum var ise ekle; kimyager değilim uğraşamam diyorsan komple değiştir.
Tavsiye; Değiştir gitsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar