[Riptalon;4312108]Değerli abim, bildiğin üzere motosiklet 2017 Haziran sonunda satışa sunuldu. Yani henüz bir yıl dahi olmadı. Ben 24 Haziran'da satın aldım. Muhtemelen ilk bir kaç kişiden biriyimdir ama henüz 7500 km'deyim. Evim ve işim arası 45 km. olduğundan yıl boyu gidip gelsem neredeyse 25000 km sadece işe gidip gelerek yaparım. 3 aylık aralıklar ile sürekli bakıma da girmem gerekir. Dolayısı ile genelde işe giderken kullanmıyorum. Bu sürede bahsettiğiniz kilometreleri yapan birileri bulmanız pek olası değil. Yalnızca Facebook TRK grubundan Uğur Yıldız Bey'in en azından 15.000 km'ye yakın olduğunu biliyorum ki o da bir sorun yaşamamıştı. Grubu takip etmenizi öneririm. Piyasada henüz yer edinmemiş bir aracı almak neticede bir risk. Biz ilk alanlar olarak bu riski almış bulunduk ve buna değdiğini gördük. Geçen sene acaba satılır mı diye 78 tane getirdikleri modelden bu sene 600 ader civarı getiriyorlar. Bu da bunun göstergesi.
Türkiye sitelerinde yazanların çoğu tel jantlı TRK502X'in özellikleri. Yani jantlar her zaman 17 inç'di ve yükseklik de değişmedi. Gelen motorlar geçen senenin tamamen aynısı.
Servisler konusunda evet benim de herkes gibi hissettiğim bir güvensizlik var. Ama en azından motosiklet nispeten basit bir yapıya sahip. Ayrıca yurtdışından da olsa bir çok kritik parçayı getirebildiğimizi görüyoruz. Henüz büyük bir sorun yaşayan birine de şahit olmadığımız için içimiz biraz da rahat.
Motor güç açısından genel olarak yeterli fakat artçılı olarak yetersiz olabiliyor. Açıkçası ben artçılı bindiğimde aşırı ağır ve biraz hantal hissettirdiğini düşünüyorum. Tek olduğumda güç henüz hiç yetersiz gelmedi. Çanta vs. gibi ek ağırlıklar ile de sorun olmuyor.
Aşırı pimpirikli biri iseniz bence alınca içinizin rahat olacağına emin olmaya çalışın. Açıkçası ben biraz zor memnun olan biri olarak alırken çok fazla düşündüm ama şu anda gayet memnunum.
Şimdiye kadarki tüm kullanımımın yakıt ortalaması 4.27 lt. / 100 km.
Size aktarabileceklerim şimdilik bu kadar. Sorularınız devam ederse yine yanıtlamaya çalışırım.]
Riptalon kardeşim,
yukarıda vermiş olduğun verilerle ilgili yazmaya ancak fırsat bulabildim.
şu yakıt meselesi beni biraz düşündürdü. sizin verdiğiniz bilgilere göre motosiklet 100 kilometrede 4,27 litre benzin harcamakta.
benellinin Türkiye sitesinde ortalama olarak 100 kilometrede 3,5 litre yakıt harcandığı belirtilmiş. sitede belirtilen rakama bakarsak
yakıt tüketimi uygun görünüyor. sizin veriler ise motosikletin beklenenden fazla yaktığını ortaya koyuyor.
benim merak ettiğim husus sizin motosikleti hangi koşullarda kullandığınız.
kaç kilometre ortalama ile gittiğinizde, ne kadar yüklü iken elde ettiniz ortalama tüketimi?
yol durumu nasıldı? asfalt, arazi, yokuş vesaire. bu verileri etkileyen tüm koşulları öğrenmek istiyorum. zira yakıt ekonomisi de önemli bir faktör aslında. o kadar para verilince ikinci el bir nc 750x mi alınsa, yoksa sıfır nc 750x bile yıllar geçtikçe fiyat farkını telafi eder mi?
siz epey tecrübe sahibi olduğunuza göre, bu konuda bir fikir oluşmuş olabilir kafanızda.
fırsat bulur (aklıma şu an gelmemiş olan ama sizin de şunu belirtmekte yarar var diye düşündüğünüz konularda) yazarsanız memnun olacağım.
kazasız belasız sürüşler dilerim.
ha bu arada MİRAÇ KANDİLİMİZİ kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------
youtube https://www.youtube.com/watch?v=yU7_ing6dnQ adresinde izlediğime göre
100 kilometrede litre olarak tüketilen yakıt, dakika dakika:
00.34 4,79 litre
00,57 4,53 litre
01,23 4,31 litre
02,08 4,69 litre
03,37 4,43 litre
olarak görülmekte. izlediğim kadarıyla sürücü tek kişi. bu durumda tüketim yüksek görünüyor sitede verilen rakamlar göz önüne alındığında....